Ekmeleddin İhsanoğlu: Küçükken bana Ekmek diyorlardı

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Habertürk TV'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Yayınlanma: 10.07.2014 - 22:27
Abone Ol google-news

CHP, MHP, DSP, DP ve BTP'nin desteklediği Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Habertürk'te Basın Kulübü programında Erhan Çelik'in sorularını yanıtlıyor.

İhsanoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

İhsanoğlu, seçim kampanyasını duyurmak üzere düzenlediği basın toplantısında ses sisteminde yaşanan sorun hakkında "Ses sitemiyle ilgili sorun dışarıdan müdahaleden kaynaklı. Son günlerde tuhaf şeyler oluyor, Türkiye bunları aşacak" dedi.

'EKMEK İÇİN EKMELEDDİN' SLOGANI

Kitap, bayrak ve ekmek kavramı bizim için kutsal kavramlar.

Bana çocukken Ekmel derlerdi.Bazı arkadaşlarım Ekmel diyemezdi 'ekmek' derdi. Ama bu sloganı hazırlayan arkadaşların bundan haberi yoktu.

İnsan hakları ve temel hürriyetler bizim için olmazsa olmazdır.

DEVLETİN TEK DİLİ OLMALI

Bizim Türkler- Kürtler bu topraklarda bin yıldır beraber yaşadık. Bu vatan sınırlarını kanlarımızla beraber çizdik. Devletin anadili yasaklaması bir hataydı. Bir insanın anadili vatanıdır, onun anadilini aldığınız zaman canını almış olursunuz. Ben yurtdışında büyüdüm, Türkiye dışındaki vatanım konuştuğum dildir. Devletin tek resmi dili olmalı ama halk ana dilini kullanabilmeli.

Terörü lanetliyoruz, kabul edilecek şey değil.

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARI

Bu sabah, yaptığım açıklamada İsrail'in bu tavrını kınadım. Ağır silahlar kullanılıyor, masum sivilleri çocuklar öldürülüyor. BM Güvenlik Konseyi'nin toplanması gerektiğine inanıyorum.

FİLİSTİN MESELESİ

Yaratılmak istenen yanlış bir imaj var. İsrail-Filistin konusunda değil, Arap çekişmelerinde taraf olmamalıyız dedim. Hamas ve El-Fetih arasındaki anlaşmayı ben imzalattım.

"YERİMİZ FİLİSTİN'İN YANI"

Filistin için yaptıklarımdan sonra bunların söylenmesi tuhaf ve haksızlık. Bu sorunda Türkiye Filistin'in hakla davasının yanında olmalıdır.

Bu teklif bana geldiği zaman AK Parti içerisindeki bazı dostlarım bana teklifi kabul et dediler. Türkiye, bir parti seçmiyor, bir hükümet başkanı seçmiyor. Bir devlet başkanı seçiyoruz. Ben şahsen istikrar peşinde olan AK Parti'li kardeşlerime sesleniyorum siz zaten istikrarı bozmayacaksınız. AK Parti seçmeninden de oy istiyorum.

AKP'NİN DIŞ POLİTİKASI

AK Parti hükümetinin ilk yıllarında dış politika verimli ve çok yönlüydü. "Arap baharı" denilen süreçten sonra Türkiye sıkıntıya girdi bunu gidermek lazım.

AKP DAVETİNİ GÜL MÜ YAPTI?

Bırakalımda bunu hatıratımıza bırakalım, millet kitap alıp okusun biraz.

ABDULLAH GÜL BAŞARILI BİR CUMHURBAŞKANLIĞI MI YÖNETTİ?

Sayın Abdullah Gül devletimin başıdır. Ben onun hakkında bir görüşte bulunamam. Takdir ederseniz benim devlet terbiyem böyle.

GÜL'LE HUBER KÖŞKÜ GÖRÜŞMESİ SONRASI ZAFER İŞARETİ YAPMASI

Siyasi ortamlarda kullanılır, o güne özel bir anlamı yok.

"KÜÇÜKKEN BANA EKMEK DİYORLARDI"

"Bana küçükken Ekmel derlerdi. Adımı bilmeyenler de ekmek derdi ama sloganımızı belirlerken masaya oturduğumuz arkadaşlarımız bunu bilmiyorlardı."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler