TKP'lilere söyleşi çıkışı saldırı: 3 yaralı

Samsun'da Türkiye Komünist Partisi (TKP) tarafından düzenlenen söyleyişi çıkışı saldırıya uğrayan 3 kişi hastanelik oldu.

Yayınlanma: 18.02.2018 - 21:43
Abone Ol google-news

Olay, Samsun'un İlkadım ilçesinde bulunan Gazi Sahnesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, TKP tarafından  konuşmacı olarak Ali Rıza Aydın'ın katıldığı bir söyleşi düzenlendi. Söyleşiye katılanlar Gazi Sahnesi'nden çıkmak istedikleri bir sırada kimliği belirsiz bir gurubun saldırısına uğradı. Olayda TKP'li 3 kişi darp sonucu yaralanırken, Gazi Sahnesi'nin camı ve panolardaki camlar kırıldı. Olay yerine çok sayıda polis sevk edildi.

1 gözaltı

Saldırganlar slogan atarak olay yerinden uzaklaşırken, polis saldırı olayına karıştığı ileri sürülen bir kişiyi gözaltına aldı. Polis, Gazi Sahnesi'nin bulunduğu sokakta geniş güvenlik önlemi aldı. Söyleşiye katılanlar ise Gazi Sahnesi'nde mahsur kaldılar. Gazi Sahnesi giriş kapısına içeriden barikat kuran katılımcılar, polisin gerekli güvenlik önlemini almasının ardından polis gözetiminde polis otobüsüne ve minibüsüne bindirilerek olay mahallinden götürüldü. Darp sonucu yaralanan 3 TKP'li ise 112 Acil Servis ekipleri tarafından ambulansla Gazi Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

TKP'den açıklama

Saldırıyla ilgili TKP Samsun İl Örgütü'nden yapılan açıklamada şöyle denildi: 

"Türkiye Komünist Partisi, Türkiye’nin dört bir yanında halkın çaresizliğine karşı umudu örgütlüyor. Bu hafta sonu Karadeniz’de Amasya’da TKP Amasya il örgütünün, Edirne'de Keşan ilçe örgütünün açılışı gerçekleşirken Halkın Seçeneği Güçleniyor toplantılarının Çanakkale, Edirne, Maraş, Bursa toplantılarının yanında Samsun ayağı Gazi Sahnesi’nde gerçekleşti.

TKP Merkez Komite üyesi Ali Rıza Aydın’ın katıldığı toplantı ilgiyle karşılandı. Düzen içi çarelerin tükendiği ve bir emekçi iktidarı kurmanın güncelliğinin işlendiği toplantının sonunda toplantıdan çıkanlara yönelik alçak bir faşist saldırı yaşandı. Organize bir şekilde gerçekleşen saldırıda Gazi Sahnesi’nin camları kırıldı, sahnenin girişi hasar gördü.

Türkiye Komünist Partisi’nin işçileri, emekçileri, aydın ve sanatçıları kapsadığı etkinliği belli ki birilerini korkutmuştur. TKP, örgütlülüğüyle Samsun’daki etkinliğine salonun çoğunluğunu oluşturan TKP dostlarının 1 yaşını doldurmamış bebekleriyle gelebileceği güveni vermiştir. Bu alçak saldırı karşısında üyeleri ve dostlarıyla gösterdiği disiplin ve kararlılık, verdiği güveni pekiştirmiştir.

TKP’nin Türkiye genelindeki örgütlenme kampanyasının parçası olarak Samsun’da gerçekleşen toplantının coşkusunu bu ve benzeri saldırılar gölgeleyememiştir, gölgeleyemez. Saldırganlar ve onları organize edenlerin hesap vereceklerinden kimsenin şüphesi olmamalıdır.

Saldırı üzerine Samsun’da ilerici basın emekçilerinin duyarlılığı, tiyatrocu dostların Gazi Sahnesi’ne de yönelen saldırıda komünistlerin yanında durmaları, halkın seçeneğini güçlendirmekten yana olan meslek örgütleri, dernekler ve sol siyasetin dayanışması bunu göstermektedir. Geçmiş olsun dileklerini ileten tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz.

Mustafa Suphileri katleden mürtecilerin devamı olan bu güruhu elbette TKP dikkate almaktadır ve bugün olduğu gibi bundan sonra da püskürtmeyi bilecektir. Ancak TKP’nin daha fazla önemsediği, bu güruhun kaynaklarını kurutacak şekilde TKP üyelerinin ve dostlarının artması, sosyalizm seçeneğinin memlekette yeşermesidir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler