Bahçeli'den Suriye Ordusu'nun Afrin'e gireceği iddiasına ilk yorum

MHP lideri Devlet Bahçeli, Suriye'ye Ordusu'nun Afrin'e gireceği iddialarına ilişkin, "Esad Afrin'e girerse, PKK/YPG ile aynı cepheye düşerse sonuçlarına katlanmak zorunda kalacaktır" dedi.

Yayınlanma: 20.02.2018 - 10:37
Abone Ol google-news

<video:930123>

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçe, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu.

CİNSEL İSTİSMAR VE KADINA ŞİDDET VAKALARI

Bahçeli'nin konuşmasının satır başları şöyle:

Özellikle Antalya ve Adana'da vuku bulan cinsel istismar vakaları herkesi infiale sürüklemiştir. En menfur suçlar kadınlara ve çocuklara karşı işlenmiştir. Çocukların cinsel istismara uğramasını nasıl izah edeceğiz? Bir manyağın suçu mu diyelim? Pedofili mi diyelim? Çocukları istismar edilen bir ülkenin geleceğinden nasıl bahsedelim? Evlilik yaşıyla toto oynar gibi düşünceler paylaşan bir milletin hüznü ve hüsranı dağlar kadardır? Bu hüznün dağılması şarttır, aciliyet gösteren ahlaki görevdir.

Müslüman Türk milletinin içinden hasbelkader çıkmış sapıkların çocuklarımıza, kadınlarımıza kıymaları utanç vericidir. Çocuğa sahip çıkmazsak medeniyetle övünmeye hakkımız kalmayacak. Sapıklara müsamaha gösterilmemelidir. Bunlara hayat haram edilmeli, gün yüzü ise ilelebet karanlığa dönüştürülmelidir. Anlaşılan odur ki kadına yönelik şiddeti durdurmak, çocuklara yönelmiş saldırıları engellemek için yapılmış yasal düzenlemeler şu ana kadar sonuç vermemiştir. İstismar ve tecavüz vakaları frensiz ilerlemektedir. Son günlerde medyaya yansıyan cinsel istismar vakalarını derin bir sızıyla lanetliyorum. Parti olarak yapılacak her hukuki ve yasal düzenlemeye sonuna kadar destek vereceğimizi huzurlarınızda kararlılıkla açıklıyorum. Toplum hayatımızı sapıklardan ayıklamak, kudurmuş ilkellerden arındırmak amacıyla her sorumluluğu almaya hazır olduğumuzu ifade ediyorum.

AFRİN HAREKÂTI

"Halen ne arıyorsunuz Afrin'de?" diyenler, geçmişte ne işiniz var Viyana kapılarında diyenlerdir.

Türk Milleti hafife alınamaz, Türkiye görmezden gelinemez. Türk milleti hiçbir kursağa sığmaz. Afrin harekâtı 32. gününe girmiştir. Aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum.

CHP'YE SERT ELEŞTİRİ

CHP Parti Meclisi'ne seçilen bir şahsın şehitlerimize hakaretini ayaklarımın altında çiğniyorum ve diyorum ki: Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Bunlar PKK'ya vurgun, şehitlere suskundur. Bunlar FETÖ'ye hayrandır. Bunların Atatürk'le yolu ayrılmıştır.

SURİYE ORDUSU'NUN AFRİN'E GİRECEĞİ İDDİASI

PKK/YPG Afrin'de hendek kazmakta, Türkiye'deki uzantılarıyla da Zeytin Dalı Harekâtı'nı sabote etmeye çalışmaktadır. Ne yaparlarsa yapsınlar Afrin terörden temizlenmelidir.

Esad Afrin'e girerse, PKK/YPG ile aynı cepheye düşerse sonuçlarına katlanmak zorunda kalacaktır. Afrin Şam yönetiminin aklına yeni mi gelmiştir? Esad kendi topraklarından Türkiye'ye yönelen terör tehdidi için şu ana kadar bir şey yapmamıştır. Türkiye Afrin'de bir savaşın tarafın değil, terörle haklı bir mücadelenin içindedir.

ABD İLE İLİŞKİLERİN YUMUŞAMASI

PKK'ya binlerce TIR dolusu silah yardımı yapan, 550 milyon dolar ayıran Beyaz Saray yönetimi Suriye'nin bölünmesini hedeflemiştir. Kötü günümüzde yanımızda olmayan NATO'yu ne yapalım? ABD Dışişleri Bakanı, PYD'ye silah vermediğini iddia etmiştir. Terör örgütünün kanlı cinayetleri ABD menşei silahlarla işlenmiştir. ABD PYD'li teröristlere cikletle şeker mi göndermiştir? Olan bitenin farkındayız. Görüşmede iki ülkenin ortak çalışacağı belirtilmektedir. Ülkemize Suriye konusunda verilen sözler karşılanmadan, FETÖ hakkında verilen sözler yerine getirilmeden ABD ile ilişkiler ileri seviyeye taşınmamalıdır. Öncelikle sorumluluk ABD'nin sırtındadır. Milli menfaatimiz neyi gösteriyorsa onu yaparız. Düşersek emperyalizm tıpkı Suriye'de, Irak'ta yaptığı gibi üzerimize kapaklanacaktır.

İTTİFAK GÖRÜŞMELERİ

MHP ile AKP arasındaki ittifak görüşmeleri tamamlanmıştır. Milli mutabakat komisyonu son toplantısını gerçekleştirmiştir. Toplantılar özverili bir havada gerçekleşmiştir. Komisyon 9 defa toplanmıştır. Sayın Cumhurbaşkanı ile yapılan görüşmelerde son hali verilmiştir. Yarın iki partiyi temsilen iki değerli arkadaşımız basın toplantısı düzenleyerek ittifakın boyutu hakkında bilgi vereceklerdir. TBMM'ye sunulacak kanun teklifinin demokrasimize hayırlı olmasını Allah'tan niyaz ediyorum.

ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARININ MEMUR OLARAK ATANMASI ÖNERİSİ

TBMM'de geçen yıl Kasım ayında kabul edilen 7061 sayılı kanunla gazilerimizin mumur ünvanlı kadrolara atanması düzenlenmiştir. Parti olarak düzenlemeyi desteklemekle birlikte şehit ve gazi yakınlarının da memur ünvanlı kadrolara atanması gerektiğini belirtmiştik. Şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmak, korumak hepimizin görevidir. Şehitlerimizin ailelerine ve gazilerimize hak ettiği değeri vermeliyiz, onları onurlandırmalıyız. Bu itibarla hizmetli unvanlı kadrolarda görev yapan şehit ve gazi yakınlarımızın kadro ve pozisyon ünvanları başka bir işleme gerek kalmaksızın memur olarak değiştirilmesini temenni ediyorum. Şehit ve gazilerimizin anne ve babalarına aylık asgari ücretin net tutarından az olmamak şartıyla artırılmalıdır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler