HDP'li Buldan: 3 saatte girer temizleriz dediler ancak 32. günde hala oraya girmeye çalışıyorlar

Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Zeytin Dalı harekatına ilişkin "Türkiye'nin Afrin'e başlattığı savaş bugün 32.günündedir. 3 saatte girer temizleriz dediler ancak 32.günde hala oraya girmeye çalışıyorlar" dedi. Buldan, grup toplantısının sonunda TBMM Başkanvekilliği görevine, Mardin Milletvekili Mithat Sancar'ın getirileceğini söyledi. HDP'nin Meclis grup başkanvekillikleri görevini ise mevcut vekiller Ahmet Yıldırım ile Filiz Kerestecioğlu'nun sürdüreceği öğrenildi.

Yayınlanma: 20.02.2018 - 12:50
Abone Ol google-news





Pervin Buldan'ın konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

HDP'nin 3. Olağan Kongresi hakkında konuşan Buldan, "Kongremizin Türkiye halklarına verdiği siyasi sonuçlar vardır. Nedir bu sonuçlar? Bu kadar baskıya gözaltıya rağmen onbinlerce kişi katılmıştır. Halkımız kongre salonunda savaşa karşı barışı savunmuştur. Halkımız hükümet tarafından devrilen çözüm masasına dönülmesinin mesajını vermiştir. Halkımız rehin tutulan milletvekillerimiz ve siyasi tutuklu arkadaşlarımızın serbest bırakılma mesajını vermiştir" dedi.

"ERDOĞAN, KEMALBAY'I HEDEF GÖSTERMİŞTİR"

"AKP Genel Başkanı Sayın Erdoğan, partisinin grup toplantısında Serpil Kemalbay'ı hedef göstermiştir. Hemen sonra evine baskın yapılmıştır. Serpil Kemalbay arkadaşımız hala gözaltındadır. Serbest bırakıldığını duyduk ama hemen aramıza gelmediği için hala gözaltında sayıyoruz. "

7 gündür gözaltında olan Serpil Kemalbay adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

AFRİN AÇIKLAMASI

"Türkiye'nin Afrin'e başlattığı savaş bugün 32.günündedir. 3 saatte girer temizleriz dediler ancak 32.günde hala oraya girmeye çalışıyorlar. Oysa Afrin barışın kalesidir. Afrin'de halklar eşit, özgür, demokratik bir yönetim kurmak için çaba sarf ediyorlar. Afrin bir istikrar bölgesidir. 'Terör koridorunu' bozmak için oraya gidiyoruz dediler."

"AKP'liler ve milliyetçi kesim Afrin'e girmekle oylarımız arttı diyor. Afrin üzerinden seçim hesapları yapılmaya çalışıyor. Afrin'de savaş kararını alanlar kendi koltuklarında oturuyorlar. Türkiye halklarının bunu görmesi gerekiyor. Dolayısıyla roketlerin üzerine imza atarak savaş kampanyası yürütmek bu ülkeye zarar verir. Roketlerin üzerine imza atarak o roketlerin insanları bombalandığının bilinmesi gerekiyor. Bunlar sadece savaş ve yıkım üzerinden götürüyorlar. Afrin'de müzakere ve diyalogla, savaşmadan, barışarak bu sorun çözülebilirdi. Ama bombalar yağdırarak seçim ölümden yana yapılmıştır."

"BALUKEN'E 18 YIL CEZA ÇÖZÜMSÜZLÜK DEMEKTİR"

"Çözüm süreci bu ülkenin, özellikle Türkiye halklarının, adalete olan inancının göstergesiydi. 2011 ve 2015 yılları arasında tek bir insanın bile burnunun kanamamasının bizler için büyük bir kazanımı oldu. Çözüm sürecini mahkum ederek sayın Öcalan üzerinde tecrit uygulaması başlattılar. Mahkum ettiler derken sevgili İdris Baluken'i buradan saygıyla selamlıyorum. Baluken'e 18 yıl ceza verildi. Bu ne demek biz çözüm değil çözümsüzlük istiyoruz demektir. Oysa iktidarda olan partinin gündeminde elbette ki çözüm olmalıdır."

"DEMİRTAŞ HUKUK DERSİ VERDİ"

"Demirtaş 3 gün boyunca yargılanmaya çalışıldı. Biz yargılandığına inanmıyoruz. Çünkü üç gün boyunca sevgili Demirtaş mahkeme heyetini yargıladı. Başta Demirtaş olmak üzere arkadaşlarımızın dosyalarını hazırlayanlar Demirtaş'ın nasıl savunma yaptığını görselerdi. Demirtaş, Türkiye'ye hukuk dersi verdi. Biz sevgili Demirtaş'ın esasa ve usule ilişkin yapmış olduğu savunmaların hukuk fakültelerinde okutulacağına inanıyoruz."

DENİZ YÜCEL AÇIKLAMASI

"Deniz Yücel'in serbest bırakıldığına hep birlikte tanıklık ettik. Bunu sevinçle karşıladığımızı iletmek isteriz. Tankların, topların verildiği kirli anlaşma sonucu Yücel'in serbest bırakıldığını gördük. Hemen akabinde Altan kardeşler ve Nazlı Ilıcak'a verilen cezayı kınıyoruz. Onların serbest kalması için hangi anlaşmanın yapılması gerekiyor. Bir gazeteciye ceza vererek Türkiye'de adaleti sağlayamazsınız. "

"AKP-MHP İTTİFAKI KAYBEDECEKTİR"

"Ülke savaş halindeyken, yargı, hukuk, adalet yerlerde sürüklenirken bunları yapanlar kapalı kapılar ardında ittifak görüşmeleri yapıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar AKP-MHP ittifakı kaybedecektir. Türkiye'de HDP olduğu sürece onlar kaybetmeye mahkum olacaktır."

MECLİS BAŞKANVEKİLİ MİTHAT SANCAR OLDU

Buldan, grup toplantısının sonunda TBMM Başkanvekilliği görevine, Mardin Milletvekili Mithat Sancar'ın getirileceğini söyledi. HDP'nin Meclis grup başkanvekillikleri görevini ise mevcut vekiller Ahmet Yıldırım ile Filiz Kerestecioğlu'nun sürdüreceği öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler