Gürsel Tekin’den mühürsüz oy isyanı: Oylar yumurtadan değersiz

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, 16 Nisan referandumunda YSK’nin mühürsüz oyları kabul etmesine karşı 2015’te mühürsüz yumurtalara kesilen bir cezayı örnek göstererek “Görüyoruz ki reyin yumurta kadar değeri yoktur. Genel Başkanımız mühürsüz oylar nedeniyle ‘çete’ dedi. Yumurtada mühür zorunluluğu varsa oy için de var. Yasaya uyulmaya her şeye ‘yasadışı ve çete’ denir” ifadeleri ile tepki gösterdi.

Yayınlanma: 23.02.2018 - 15:03
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “YSK’nin içindeki çetenin dahi bütün oyunlarına rağmen en az yüzde 60’ı alacağız ve bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz” sözlerine karşı YSK’nin suç duyurusunda bulunmasına tepki gösterdi.

Mühürsüz oyları geçerli sayan YSK'den Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

İzmir’de 2015 yılında Mümin isimli bir üreticinin 15 tane mühürsüz yumurtası yakalanması üzerine 15 TL ceza aldığını söyleyen Tekin, “Bir ülkede seçmenin oyu namusu kadar değerlidir. Görüyoruz ki reyin yumurta kadar değeri yoktur. Genel Başkanımız, YSK’ye mühürsüz oylar nedeniyle ‘çete’ dedi. Rahatsız olduklar, suç duyurusunda bulundular. Yumurtada mühür zorunluluğu varsa oy için de var. Yasaya uymayan her şeye ‘yasadışı ve çete’ denir” ifadelerini kullandı.

‘Dükkanı kapatalım’

Uyum yasaları kapsamında bir sonraki seçimde YSK’nin mühürsüz olsa da filigramlı pusulalarına kullanılan oyların geçerli sayılmasının öngörülmesine ilişkin Tekin, “Bu ülkede yasalar Mümin amcaya işliyor da seçime işlemiyorsa, dükkanı kapatıp gidelim. Son önümüze gelen yasayı, ne hukuki ne de vicdanen kabul edilemez” dedi.

Yeni seçim yasası sandığı da anlamsız kılıyor


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler