Bakanlar, Erdoğan’ı kutlama yarışına girdi

Aile Bakanlığı ve Enerji Bakanlığı, Erdoğan’a doğum günü videosu çekti...

Yayınlanma: 26.02.2018 - 23:51
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “elimizde büyüyen kızımız” diye nitelediği Fatma Betül Sayan Kaya’nın bakanlığını üstlendiği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Berat Albayrak’ın bakanlık görevini üstlendiği Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Erdoğan’ın doğum günü için video yarışına girdi. Kaya’nın bakanlığının hazırladığı videoda, çocukların bazılarına Erdoğan’lı atkı taktırılıp bazılarına mehteran kostümü giydirilirken; Albayrak’ın bakanlığının videosunda İslamiyet’in doğuşunu konu alan Çağrı filminden alıntılar, ezan sesleriyle cami görselleri, sela sesleriyle tankın üzerine çıkan çocukların görüntüleri dikkat çekti.

Hollanda kriziyle gündeme gelen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “elimizde büyüyen kızımız” dediği Fatma Betül Sayan Kaya’nın bakanlığını üstlendiği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Erdoğan’ın doğum günü nedeniyle 4 buçuk dakikalık bir video hazırlattı. Kurum yurtlarında kalan çocukların mesajlarından oluşan ve bazılarının devlet okullarında çekildiği görüntülerde; çocuklara, Erdoğan’ın doğum günü kutlatıldı. Bazı çocukların boynuna üzerinde Erdoğan’ın resminin bulunduğu atkılar taktırılması, bazılarına da mehteran kostümü giydirilmesi dikkat çekti. Çocuklara, Erdoğan için “Tayyip dede”, “Mazlumların umudu”, “Milletin gururu”, “Sessizlerin sesi”, “Müslümanların sesi”, “Ümmetin ve milletin gururu”, “Başkomutan” hitapları seçtirildi. Çocukların doğum günü kutlamalarında, “Allah sana sağlıklı uzun ömürler versin”, “Allah sizi başımızdan eksik etmesin” ifadeleri geçti. 
 
‘Dünyaya oldun rahmet’
 
Filistin’de gözleri bağlı şekilde gözaltına alınan Cüneydi’nin mesajı da videodaki yerini aldı. Cüneydi, “Bugün zatıalinizin doğum günü olması büyük bir şereftir. Bu halkınız ve dünyanın her köşesindeki Müslümanlar için övünçtür. Benden ve tüm Filistinli çocuklardan sevgiler, saygılar. Binlerce teşekkür kıymetli baba” dedi.Videoda, Karadenizli bir şarkıcı da “Allah’ın bir lütfusun. Reis iyi ki doğdun. Dünyaya oldun rahmet, kalbin dolu merhamet ellerinizden öper Rizeli şair Ahmet” ifadeleriyle şarkı söyledi. Videonun sonunda Erdoğan ile Kaya’nın bir fotoğrafı kullanıldı. Fotoğrafın üzerine “Allah hayırlı ömürler nasip etsin sayın Cumhurbaşkanım” yazıldı. Erdoğan’ın da bu videoyu izlediği aktarıldı.
 
‘İyiki doğdun başkomutan’
 
Erdoğan’ın kızıyla evli olan Berat Albayrak’ın bakanlık görevini üstlendiği Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı da 2 dakikayı aşan video ile Aile Bakanlığı’ndan geride kalmadı. Enerji Bakanlığı’nın hazırladığı video; İslamiyet’in doğuşunu konu alan Çağrı filminden alıntılar ve “Doğmak, oyunu bozmaktır, müjde olmaktır” ifadeleriyle başladı. Videoda; ezan sesleriyle cami görsellerinin, sela sesleriyle de tankın üzerine çıkan çocukların görüntülerinin kullanılması dikkat çekti. 15 Temmuz’un sıkça işaret edildiği videoda, askerler teyemmüm abdesti aldı ve Afrin harekatına ait görüntüler de kullanıldı. Erdoğan ile Albayrak’ın yanyana görsellerinin de kullanıldığı video, “İyiki doğdun Başkomutan, iyiki doğdun Recep Tayyip Erdoğan” ifadeleri ile bitti.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler