Bekir Bozdağ'dan sansür savunması: TRT görevini yapıyor, diğerleri de yapmalı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, TRT’deki ‘şarkı yasağı’yla ilgili “Bunu diğer televizyonların da yapması gerekiyor. TRT görevini yapıyor” dedi.

Yayınlanma: 01.03.2018 - 17:59
Abone Ol google-news

<video:936104>

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Sayıştay raporuna dayanarak TRT’de 208 şarkının çeşitli gerekçelerle yasaklandığını söylemişti.

TRT'nin yasakladığı şarkılar ortaya çıktı

Onur Akın'dan çok sert TRT tepkisi

Yavuz Bingöl'ün kızının TRT'de program yaptığı ortaya çıktı

TRT'den yasaklı şarkılar açıklaması: Sadece biz değiliz

 Yasaklı şarkılar arasında Sıla, Mehmet Erdem, Demet Akalın ve Nazan Öncel’e ait olanlar da vardı. Twitter hesabından açıklama yayınlayan TRT Müzik, RTÜK tarafından belirlenen esaslar haricinde kimseye yasak koymadıklarını açıklamıştı.

 "TRT her sene bunu yapıyor"

Ankara’da gazetecilere konuşan Bozdağ’a TRT’nin ‘yasak listesi’ soruldu.

 TRT'de bazı sanatçılar ve şarkıların yasaklandığına ilişkin haberlerin hatırlatılması üzerine Bozdağ, "Bu haberi yapanlar kasıtlı haber yapıyorlar. Bazı değerlendirmeler var. TRT mevzuat gereği, içinde küfür, alkol, sigara gibi zararlı kavramların geçtiği şarkılarla alakalı tedbir alması TRT'nin görevidir. TRT her sene bunu yapıyor. Diğer televizyonların da bunu yapması gerekiyor. TRT'nin her sene yaptığı işi sanki ilk defa yapıyormuş gibi kamuoyuna takdim etmek, kanun dışı yapılmış bir sansürmüş gibi takdim etmek büyük bir ahlaksızlıktır. Bunu yapanları kınıyoruz" şeklinde konuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler