CHP'li Eren Erdem'den çarpıcı ittifak çıkışı: Bizim için Allah'ın lütfu, Sivas'ın doğusuna geçemez

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, AKP-MHP ittifakı için "AKP-MHP ittifakı Sivas'ın ötesine geçemez Beyaz toros dönemine geri götürüyorlar İktidar partisi, seçmeni olan 3.5 milyon Kürt'ün oyunu kaybetmiştir Kürtler MHP'ye antipatik bakıyor" dedi.

Yayınlanma: 02.03.2018 - 12:08
Abone Ol google-news
<video:936515>

KRT Haber Müdürü Çağlar Cilara'nın konuğu olan CHP Milletvekili Eren Erdem, AKP'nin MHP ile koalisyon yaparak elindeki 3.5 milyon Kürt seçmeni kaybettiğini söyledi.

 CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, AKP ile MHP arasındaki ittifak görüşmelerinin Allah'ın lütfu olduğunu belirterek, "Milliyetçi Hareket Partisi'nin iktidar partisi ile ittifak yapmaları beni son derece memnun etmiştir. Çünkü iktidar partisi, seçmeni olan 3.5 milyon Kürt'ün oyunu kaybetmiştir. Adımın Eren Erdem olduğu kadar eminim. Ben Esenler'de, Bağcılar'da gezdiğim zaman ben yıllardır buraya oy veriyorum ama MHP ile ittifak yaptıkları için oy vermeyeceğim diyen yüzlerce vatandaşla sohbet ediyoruz. Benim en mutlu olduğum durum budur" dedi.

 Bu birlikteliğin ittifak değil koalisyon olduğunu söyleyen Erdem, "İttifak kelimesi yanlıştır. Bu bir koalisyondur. İttifak işin süslemesidir. Hani koalisyonlar dönemi kapanıyordu? Açık bir koalisyondur bu. Sandık öncesi koalisyon. Normalde koalisyonlar seçim sonrası ortaya çıkardı, şimdi seçim öncesine çıktı bu sistem sayesinde. 50 artı 1'i bulmak için bir araya gelmek zorundalar. İstikrarsızlaştı Türkiye" dedi.

 "KÜRTLER MHP'YE ANTİPATİK BAKIYORLAR"

 "Kürt vatandaşlar MHP'ye antipatik bakıyorlar" diyen Eren Erdem, "AKP-MHP ittifakı Sivas'ın ötesine geçemez" diye konuştu. Eren Erdem'e göre, bu koalisyonun yüzde 50'nin üzerine çıkması mümkün değil. AKP'nin MHP ile koalisyon kurarak Kürt seçmenleri kaybettiği ileri sürüldü.

 "HİÇBİR KÜRT AK PARTİ-MHP KOALİSYONUNA OY VERMEYECEKTİR, ÜLKEYİ BEYAZ TOROS DÖNEMİNE GERİ GÖTÜRÜYORLAR"

 "Şuanda çok net söylüyorum bu ülkede yaşayan hiçbir Kürt vatandaşımız, bu koalisyona oy vermeyecektir" diyen Eren Erdem, "Bunların ikisinin ittifak ettiği iktidar değil, ittifak ettikleri şey Türkiye'yi beyaz toroslar dönemine geri götürmedeki ortak gayretleridir. Türkiye beyaz toros dönemine geri götürüldü, MHP'nin memnuniyeti bundan dolayıdır" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler