AKP'li Mehdi Eker: HDP, PKK karşısında bağımsız bir siyasi parti olarak davranmadı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, HDP'yi PKK karşısında bağımsız bir siyasi parti gibi davranmamakla suçladı.

Yayınlanma: 03.03.2018 - 11:26
Abone Ol google-news

<video:936957>

CNN Türk'te Hakan Çelik'in 'Hafta Sonu' programına konuk olan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, çözüm sürecini PKK'nin sabote ettiğini ve örgütün HDP'nin bağımsız siyaset yapmasına izin vermediğini, HDP'nin de bu baskıya karşı duramadığını savundu.

Selahattin Demirtaş: Öcalan'ın el yazısı 'Referandumda Evet oyu verin' talimatını bize bakan getirdi

Demirtaş: Kandil’de çekilen fotoğraflar hükümetin onayı ile dağıtıldı. Çözüm süreci bozulunca o fotoğraflar dosyaya delil diye konuldu

 Mehdi Eker PKK-HDP ilişkisi konusunda şunları söyledi:

 "HDP'nin problemi başından beri şu; HDP bağımsız bir siyasi parti olarka davranmadı, davranamadı. Her neyse. O tabii kendi sorunları. Bu aslında bir gönüllü ilişki midir, zorunlu ilişki midir onu tabii HDP'liler bilir. Bizim gözlemimiz onların bağımsız hareket edemediği. İçlerine sinmese de seslerini yüksek sesle çıkaramadılar, onlara karşı duramadılar. Zaman zaman içlerindeki bazı insanlarla görüştüğümüzde, bire bir konuştuğumuzda 'Biz de istemiyoruz bu şekilde olmasını ama biliyorsunuz' türünden reaksiyonlar gösterdikleri oluyor. Ben o kesimler için söylüyorum. Oraya oy verenlerin hepsini aynı kategoride değerlendirmek doğru değildir. Ben inanıyorum ki onların büyük bir kısmı daha masum, daha samimi duygularla, bunu gerçekten bir siyasi çözüm noktasında farklı bir siyasi tercih ve yol ile ama terör eylemlerine karşı durarak siyaset yapmalarına oy verdiler. Ama sonuö itibariyle o oyların hiç birisi bölgedeki insanların sorunlarına siyasi çözümler üretecek mahiyette olmamıştır. Çünkü PKK her seferinde süreci HDP'nin yaptıklarını da ya kontrol etmiştir, yönlendirmiştir ya da etkisiz hale getirmiştir. HDP de PKK'nın bu yönetme biçimine veya vesayet biçimine karşı sesini yükseltememiştir."

DEMİRTAŞ NE DEMİŞTİ?

"ÖCALAN'IN NOTUNU BİZE AKP'Lİ BAKAN GETİRDİ"

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 14 Şubat tarihinde görülen duruşmasında HDP'nin PKK'den talimat aldığı yönündeki suçlamaya karşılık olarak 2010 referandumu öncesine işaret ederek “Öcalan’ın el yazısıyla bir bakan İmralı’dan yazı getirdi. ‘Evet’ oyu vermemiz için. Tanıklarını dinleteceğim” yanıtını vermişti. Demirtaş'ın bu ifadesi ise şu ana kadar hükümet kanadından yalanlanmazken, sadece bu bakan olduğu iddia edilen dönemin İçişleri Bakanı Beşir Atalay kendisinin böyle bir notu getirmediğini açıklamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler