Güfte Saray’dan beste Yavuz Bingöl’den

MESAM’a kayyım atanmasını sert sözlerle eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba “Hiçbir gücün bugüne kadar kalıba sokamadığı sanatı, kayyımla ve sansürle ele geçirebileceğini zannedenler bugün MESAM’a Saray darbesi yapmıştır” dedi.

Yayınlanma: 05.03.2018 - 19:07
Abone Ol google-news
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, MESAM’a kayyım atanmasını sert sözlerle eleştirdi. Yazılı bir açıklama yapan Ağbaba, “Dünyanın hiçbir yerinde halk için sanat yapanlar, iktidarın emir eri olmazlar. Şayet bir iktidar, türkülerden, şiirden, sinemadan, resimden, sanattan korkmaya başlamışsa biliniz ki o iktidarın sonu gelmiş demektir. Devletin televizyonunda yasak listesi yayınlatarak halkın türkülerine sansür koyan zihniyet, sanatçıların örgütünü de birilerini getirdiği gibi ‘uyumlu’ hale getirmek istemektedir. Bundan böyle MESAM, güftesini Saray’ın, bestesini Yavuz Bingöl’ün yapacağı bir döneme girmiştir.  Kendi gibi düşünmeyen belediyelere, gazetelere, televizyonlara, radyolara kayyım atadıklarını gördük. Kayyım düzeni artık meslek odalarına da uzanmış durumda. AKP’nin amacı, OHAL altında tüm Türkiye’yi tek tipe sokarak kendisine her alanda biat eden kurumlar yaratmaktır. Bunun en son örneği de, hedef tahtasına oturtulan, ‘kula kulluk edenler’ tarafından ‘Aleviler ele geçirdi’ denerek hedef gösterilen MESAM oldu” ifadelerini kullandı. 
 
MESAM’a Saray darbesi 
 
“Hiçbir gücün bugüne kadar kalıba sokamadığı sanatı, kayyımla ve sansürle ele geçirebileceğini zannedenler bugün MESAM’a Saray darbesi yapmıştır” diyen Ağbaba, şu  ifadeleri kullandı: “Mart ayında yapılacak olağan seçimi zorla 3 ay erteleterek kayyumla olağanüstü seçim dayatan iktidar, sandık iradesini gasp etmiştir. MESAM’a atanan kayyımın başına saray sofralarının değişmez konuğu, Cumhurbaşkanının elini sıkabilmek için büyük mücadeleler veren, ‘yandaş değilim, uyumluyum’ diyen Yavuz Bingöl’ün atanması dikkat çekicidir. Gün geçtikçe ‘yavuzlaşan’ anlayış kayyum için kendisine ‘yavuz’ bir kayyım bulmuştur. Kızına TRT’de, kendisine MESAM’da yer açan Yavuz Bingöl, uyumdan kastının ne olduğu apaçık ortaya koymuştur. Menfaati için güfte, Sarayı için beste yapanlar sanatın ve sanatçının hakkını koruyamazlar.”  

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler