Erdoğan'dan medyaya talimat: Bu yayınlarınızı kesin, milleti çileden çıkaracaksınız

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kadına yönelik şiddet, taciz ve tecavüz haberlerinin son dönemde medyada görünür hale gelmesiyle ilgili, "Televizyonların yayınları da bu işi zıvanadan çıkardı. Buradan medyaya sesleniyorum. Lütfen bu yayınlarınızı kesintiye uğratın. Yoksa bu milleti çileden çıkaracaksınız" diye konuştu.

Yayınlanma: 06.03.2018 - 11:46
Abone Ol google-news

<video:938442>

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) partisinin grup toplantısında konuştu.

"AFRİKALILARA ASIL BALIK TUTMAYI ÖĞRETECEĞİZ" 

Afrika seyahatine değinen Erdoğan, "Afrika seyahatimizde gittiğimiz ülkelerin ortak özelliği 15 Temmuz darbe girişiminde ülkemize verdiği güçlü ve samimi destektir. Bu ülkeler, FETÖ okullarını kısa sürede Maarif Vakfımıza devrederek samimiyetlerini sözde bırakmayıp fiiliyatda da  göstermişlerdir. Gezilerimizde, gördüğümüz bir başka gerçek de Afrika'da FETO'nun ülkemize ne kadar büyük zaman kaybettirdiğidir. Kamu kurumlarımız, TİKA'mızla burslarımızla eğitim sağlık tarım alanındaki desteklerimizle Afrikalı kardeşlerimizin yanlarında olmayı sürdüreceğiz. Bu kıtada tüm ilişkilerimizi kazan kazan ilkesine göre tesis ediyoruz. Sadece almak veya vermek bu ülkelere iyi niyet değildir. Lazım olduğu zaman balık da vereceğiz ama asıl balık tutmayı öğreteceğiz. İşte Fransa ... bize belli noktada akıl vermeye kalkanlar sadece Cezayir'de 5 milyon insanın katlini icra ettiler. Bize hep yıllarca hep kara diye öğretilen Afrika'nın aslında ne kadar renkli, aydınlık, bereketli bir yer olduğunu gördükçe bu kıtayı sömürenlerin insafsızlıklarını, vicdansızlıklarını, ahlaksızlıklarını çok daha iyi anlamıyoruz. İlk fırsatta Afrika'nın en güneyine ineceğiz. Böyle bir seyahati de planlıyoruz. Kıtada ayak basmadık yer bırakmadan durmayacağız, dinlenmeyeceğiz" diye konuştu. 

"ŞU ANA KADAR 41 ASKERİMİZ İLE ÖSO'DAN 159 KARDEŞİMİZ ŞEHİT OLDU"

Zeytin Dalı Harekatı'na değinen Erdoğan şu ifadeleri kullandı: "Şu ana kadar 700 kilometre karenin üzerinde bir alan teröristlerden temizlendi ve bizim kontrolümüz altında. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı son aldığım rakam, 2 bin 872. 41 askerimiz ile ÖSO'dan 159 kardeşimiz şehit oldu. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 

Döktüğü kanın tek damlası dahi boşa gitmeyen bizim askerimizin yattığı toprak da tuttuğu bayrak da bellidir. Ruhunu ve bedenini kirli pazarlıkların aracı haline getirmiş, kime hizmet ettiği belli olmadan geberip giden teröristleri kimse hatırlamayacak. 

"TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SINIRLARIMIZ İLE OLAN İRTİBATI ARTIK TAMAMEN KESİLMİŞ DURUMDA"

Zeytin Dalı Harekatı'nda gelinen nokta itibariyle terör örgütünün sınırlarımız ile olan irtibatı artık tamamen kesilmiş durumda. Raco, Şeyh Hadid büyük çarpışmalar sonucu teröristlerden  temizlendi. Kritik nokta olan Meydanlı Barajı’nın çevresi ele geçirildi. Cinderesi’ndeki teröristler havadan, karadan sürekli sıkıştırılıyor. Çok yakında burası da temizlenecek. Böylece Afrin şehir merkezinin kuşatması önünde bulunan en büyük engellerden biri kalkmış olacak. 

CİHAT VE ŞEHADET SLOGANLARI - VİDEO  (Erdoğan, Zeytin Dalı Harekâtı'na ilişkin konuşurken salonda "Cihat" ve "Şehadet" sloganları yükseldi)

<video:938412>

AFRİN'İN ŞEHİR MERKEZİNE GİRME SİNYALİ

Erdoğan şöyle devam etti: Bundan sonra sıra Afrin şehir merkezinin kuşatılarak teröristlerin başlarının ezilmesine geliyor. Harekatın bunda sonra çok daha hızlı ilerleyeceğine inanıyorum. 

"ANA MUHALEFETİN BAŞINDAKİLER TERÖR ÖRGÜTÜ DESELER DE ÖSO'LULAR BİZİM KARDEŞİMİZ"

Şüphesiz ÖSO'yu bir yere koymak mümkün değil. Ana muhalefetin başındakiler veya temsilcileri ÖSO'ya bir  terör örgütü yakıştırmasını yapacak kadar densiz olsalar da bizim için onlar beraber bu mücadeleyi verdiğimiz kardeşlerimizdir. Gördüğümüz manzara, operasyonun ve zamanlamasının ne kadar isabetli olduğunu gösteriyor. 

SİVİLLERİN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ İDDİASI

Bugüne kadar bizim operasyonlarımızda kasti olarak tek bir sivilin zarar gördüğünü kimse iddia edemez, ispatlayamaz. Başka yerlerde, zamanlarda başka güçler tarafından gerçekleştirilmiş zulümleri sosyal medyada bize mal etmeye kalkanların maskesi anında düşüyor. Ülkemize yönelik ithamların, iftiraların, saldırıların hiç birini karşılıksız bırakmamalı derhal gerçekleri ortaya koyarak cevabını vermeliyiz. Yanlış kanaatlere gönlümüz razı olmaz. 

AFRİN HAREKÂTI - VİDEO<video:938438>


"SİZ ORALARA ANCAK OLSA ANCAK 6. FİLO, UÇAK GEMİLERİNİZ İLE GELİRSİNİZ"

Türkiye'nin DEAŞ, PKK, PYD'ye yönelik sınır ötesi operasyonları içeride ve dışarıda pek çok kesimin gerçek yüzünü de ortaya koydu. Amerika'nın Afganistan'daki operasyonları 17. yılını geride bıraktı Irak'taki de neredeyse 18 yıla ulaştı. Kimse Amerika'ya ne işin var burada diye söyledi mi bunlarla sınır mı? Değil. 10 bin kilometreyi aşkın yerden kalkıp buraya geliyorsun. 'Bulunduğunuz yerlerden hemen çekilip gidin' dediklerini duydunuz mu? Ama her gün Türkiye'ye 'Afrin operasyonu uzun sürdü çekilin' çağrısı yapılıyor. Türkiye, 7 yıldır 4 milyon civarında sığınmacıya elinde, avucunda ne varsa paylaşırken onlar 3-5 mülteciyi alıp almamanın kavgasını veriyorlardı. Hanginiz Ege'de, Akdeniz'de ölümle baş başa olan insanları topladınız? Siz oralara ancak olsa ancak 6. Filo, uçak gemileriniz ile gelirsiniz. Avrupa ülkelerinin sahil güvenlik birimleri, sığınmacıların botlarını delip onları denize, ölüme terk ederken biz hiçbir ön şart aramadan her insanın canını kurtarmanın peşindeyiz." 

"BM GÜVENLİK KONSEYİ'NDE KARAR ALIYORLAR BATSIN SİZİN KARARINIZ" 

BM Güvenlik Konseyi'nde alınan Doğu Guta kararına ilişkin Erdoğan, "Türkiye'nin, Afrin'de, El Bab'da Suriye sınırları boyunca her yerde ne yapmak istediğini milletimiz de dostlarımız da gayet iyi biliyor. Ülkemizin amacının terör örgütleri ve arkasındaki güçler de farkındalar. Çok iyi biliyorlar. Bölgenin asli sahibi olan Suriyeli kardeşlerimizin yaşayabileceği bir yer haline getirmek istediğimizi herkes biliyor. Batılılarla, Amerika, Rusya onlarla da konuştuk. Terör örgütlerinin ve arkalarındaki güçlerin derdi Suriye halkının geleceği, esenliği olmadığı için bu çaba onların işine gelmiyor. En son gelişmeler, Doğu Guta'daki gelişmeler yenilir yutulur mu, insanlığa sığar mı? BM Güvenlik Konseyi'nde karar alıyorlar batsın sizin kararınız. Batsın kararınız. İşleme konulmayan kararın insanlık için ne anlamı var? Siz insanlığı aldatıyorsunuz, kandırıyorsunuz" diye konuştu. 

"BİZİM ALLAH'IMIZ VAR" 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "2. Dünya Savaşı'ndan bu yana tüm insanlığı, dalga geçer gibi koymuşlar önüne diyorlar ki; 'Biz 5 ülkeyiz dünyayı biz yönetiriz biz ne dersek o olur.' Bir tanesi ayrı söylüyor o iş bitmiştir. Hadi gelin dürüstseniz, dünyadaki ülkeler, bu 5 ülkenin sahip  olduğu haklara onlar da sahip olsunlar. Dünyada görüştüğümüz liderler ile bu konuyu görüştüğümüzde 'haklısınız' deniliyor. Sesinizi çıkartın dediğimizde hiçbiri sesini çıkartamıyor.Dünya adeta bir korkular dünyası olmuş. Bunun karşısında hiçbir ülke sesini çıkaramıyor. Şu Kudüs meselesinde 128 ülke sesini çıkarttı ve orada tavrını ortaya koydu. Yalnız kalsak da üzerimize düşeni yapacağız. Onların uzaya giden şusu, busu her şeyi olabilir. Olsun be. Bizim Allah'ımız var." diye konuştu. 

"HEDEF ÇOK AÇIK TÜRKİYE'DİR TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜDÜR" 

Erdoğan, "Sınırlarımız boyunca kurulmaya çalışılan terör koridorunun rejimle de büyük ölçüde anlaşma sağlandığına göre tek bir hedefi olabilir o da Türkiye'dir. Afrin'de ele geçirdiğimiz yerlerdeki tüm silahların namluları ne yazık ki Türkiye'ye dönüktür. Hani dosttunuz, müttefiktiniz, NATO'da beraberdik. Bunların hepsi aynı devekuşu gibi. Rakka tarafındaki petrol kavgasını saymazsanız Fırat'ın doğusunda da aynı durum geçerlidir. Hedef çok açık Türkiye'dir toprak bütünlüğüdür. İstedikleri kadar diplomasi oyunu oynasınlar yüzlerine vuruyor vurmaya devam edeceğiz" dedi. 

"GÖZÜMÜZÜN İÇİNE BAKA BAKA SÖYLENEN YALANLARDAN ARTIK GINA GELDİ" 

Erdoğan, "Gözümüzün içine baka baka söylenen yalanlardan artık gına geldi. Somut uygulamasını görmediğimiz hiçbir görüşmenin, mutabakatın nezdimizde kıymeti yok. 15 Temmuz milattır, kırılma noktasıdır. Türkiye, 15 Temmuz'dan önceki Türkiye değildir. Bizim hem silahımız var hem de kor gibi ateş gibi yanan yüreğimiz tunç gibi sağlam imanımız var. Biz her an atılacak her adıma hazır bir ülkeyiz, milletiz. Eğer böyle bir devlete, millete karşı 3-5 teröristi, çapulcuyu tercih edenler varsa şüpheleri olmasın bu cevabı onların da yüzlerine, yüreklerine çok yakında çarparız. Bunu da bilsinler" açıklamasında bulundu. 

"PARTİLER KENDİLERİNE BAŞKA YOL ARKADAŞI SEÇİYORLARSA GÜLE GÜLE DEMEKTEN BAŞKA ELİMİZDEN BİR ŞEY GELMEZ" 

Seçim ittifakı tartışmalarına ilişkin Erdoğan, "Maalesef ülkemizde giderek çapı ve seviyesi düşen ana muhalefetle karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz. Seçimlere ittifakla girilebilmesi hususu ne AK Parti'ye ne de başka partiye münhasır değildir. Bu ilk defa mı yapılıyor? Arzu eden tüm partiler aralarında böyle bir ittifak kurabilirler. Bu işin bir başka faydası da geçmişte kimi seçimlerde zaten yapılan adeta hülle yöntemi kullanılan seçim ittifaklarının hukuki zemine kavuşturulmasıdır. Seçim ittifakı konusunda MHP ile oluşturduğumuz bu ittifak şu anda kararlı bir şekilde Meclis'te yürüyor. Niye birileri rahatsız oluyor? BBP'de Cumhur İttifakını desteklediğini ilan etti. Bu çatının altında olmasını arzu ettiğimiz partiler kendilerine başka yol arkadaşı seçiyorlarsa onlara da güle güle demekten başka elimizden bir şey gelmez. İyi niyetimizi, ısrarımızı ortaya koyduk. Asgari müştereklerle değil azami müştereklerimizin olduğu siyasi hareketlerle beraber olma kararı verdik adımı bunun için böyle attık" ifadelerini kullandı. 

"RUSYA VE İRAN'LA ANLAŞTIĞIMIZ HUSUSLAR VAR ANLAŞAMADIĞIMIZ KONULAR DA VAR" 

Erdoğan, "Rusya ve İran'la anlaştığımız hususlar var anlaşamadığımız konular da var. Türkiye'nin hiçbir ülkeye karşı önyargısı yoktur. Biz herkesle konuşmaya, işbirliğine varız. Yeter ki bizim hassasiyetlerimize saygı gösterilsin. Gerisine halledilebilecek meseleler olarak bakıyoruz. Türkiye'yi terör örgütleriyle mücadelesi, S-400 alması dolayısıyla eleştirenler dönüp kendi yaptıklarına baksalar haklılığımız kabul edecekler. Yunanistan'da şu anda S-300'ler var. Yunanistan'a ses çıkarmayacaksın. Türkiye alacağı zaman istendiğinde vermeyeceksin Rusya ile anlaşınca, 'NATO ülkeleri için bu yanlıştır' diyeceksin. Böyle bir dayanışma söz konusu olabilir mi? Yanlış alışkanlıkları bize geçmez. Biz yolumuza devam edeceğiz bu yönde sorgulamalara da gelemeyiz" açıklamasında bulundu. 

"EN GEÇ YILBAŞINDA BELEDİYE BAŞKANLIKLARI İÇİN SEÇİM İKLİMİNE KAMPANYAYA GİRMİŞ OLUYORUZ" 

Erdoğan, "Bizim 1 senemiz var yerel seçimlere. Bunun için hazırlıklarımızı kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. Tüm teşkilatlarımıza partimize gönül vermiş herkese çok önemli görevler düşüyor. Tüm kardeşlerime diyorum ki kucaklayıcı olacağız ürkütücü olmayacağız. Milli ittifakın çok sağlam bir zeminde yürümesinin adımlarını beraber atacağız. En geç yılbaşında belediye başkanlıkları için seçim iklimine kampanyaya girmiş oluyoruz. Ardından da cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri geliyor. Kaybedecek zamanımız yok" dedi. 

"MEDYAYA DA SESLENİYORUM; LÜTFEN YAYINLARINIZI ŞÖYLE KESİNTİYE UĞRATIN YOKSA MİLLETİ ÇİLEDEN ÇIKARTACAKSINIZ" 

Kadına yönelik şiddet, taciz ve tecavüz haberleri üzerinden medyaya yüklenen Erdoğan, "İnşallah kadınlarla ilgili tüm ayrımcı anlayışları ve uygulamaları ortadan kaldırarak yanlışların kökünü kurutacağız. Peygamberimiz ne buyuruyor; 'Cennet annelerin ayakları altındadır' diyor. 'Babaların ayakları altındadır' demiyor.Annelerinizin ayaklarının altını öpün. Annelere ihanet edenler son zamanlarda biraz artmaya başladı. Televizyonların yayınları da bu işi iyice zıvanadan çıkartıyor. Medyaya da sesleniyorum; lütfen bu yayınlarınızı şöyle kesintiye uğratın yoksa milleti çileden çıkartacaksınız. Milletime sesleniyorum; Anneler nazlıdır çeker ayağını çektiği zaman annene de ki 'Anne cennetin kokusunu bana çok mu görüyorsun?' Bu anne evlat ilişkisini çok daha ileri taşıyacak bir adımdır" ifadelerini kullandı.  


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler