Pervin Buldan'dan Erdoğan'a: Siz Berkin Elvan'ın annesini mitinginizde yuhalatmadınız mı?

Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Erdoğan, yaptığı konuşmada 'cennet annelerin ayakları altındadır' dedi. Siz Berkin Elvan'ın annesini kendi mitinginizde yuhalatmadınız mı? Siz Berkin'in annesine bu zorbalığı reva görürken kendi annenizin ayağını öpebilirsiniz ancak biz zulüm gören bütün annelerin ayaklarından öpüyoruz" dedi.

Yayınlanma: 06.03.2018 - 13:00
Abone Ol google-news




HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında konuştu. Buldan'ın konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

Bu iktidarın kadına yaklaşımını 8 Mart yürüyüşü için sokağa çıkan kadınlara olan tavrında gördük. Ankara'da gözaltına alınan arkadaşlarımıza kabahatler kanunundan ceza verildi. Hak arama ne zamandan beri kabahat oldu? Biz sizin her türlü baskı ve şiddetinize karşı alanlara çıkmaya devam edeceğiz. Bu kadınlara bunu reva görenler, özellikle AKP hükümeti 'Biz kadınlara haklarını verdik' diyorlar. Bizim oralarda, Hakkari'de buna ne derler biliyor musunuz? 'Nane sele', yani iki yüzlü derler.

Cizre'de bir kız çocuğunun bedeninin bir ay boyunca buzdolabında bekletilmesini unutabilir miyiz?

Sokağa çıkma yasakları ilan edilirken kadınlarımızın bedeni teşhir edildi. Özellikle Cizre'de bir kız çocuğunun bedeninin bir ay boyunca buzdolabında bekletilmesini unutabilir miyiz? Bir ananın mezarı topraktan çıkarılıp Dersim'e gömüldü. Bu hangi kitapta yazar? Ancak bunlar bize bunu da reva gördüler. 

Berkin Elvan'ın annesini kendi bitinginizde yuhalatmadınız mı?

Erdoğan yaptığı konuşmada cennet annelerin ayakları altındadır dedi. Siz Berkin Elvan'ın annesini kendi mitinginizde yuhalatmadınız mı? Siz Berkin'in annesine bu zorbalığı reva görürken kendi annenizin ayağını öpebilirsiniz ancak biz zulüm gören bütün annelerin ayaklarından öpüyoruz.

Kadın milletvekillerimiz 2 yıldır siyasi tutsak olarak tutuluyor. Bazı vekillerimizin vekillikleri düşürüldü. HDP'li kadın siyasetçilerimiz yerde sürüklenmeye çalışılan kadın bedenini ayağa kaldırmaya çalışıyor. Biz milyonlarız ve gücümüzü haklılığımızdan alıyoruz.

Geçen hafta iki milletvekilimizin vekilliği düşürüldü. Siz Urfa ve Muş'ta oy veren insanları ne yapacaksınız? Siirtte, Diyarbakır'da oy veren insanların iradesini yok sayıyorsunuz.

Afrin'den Türkiye'ye bir taş bile atılmazken buna neden seyirci kalıyorsunuz?

Afrin'de başlattıkları harekat ile yine kadınları hedef alıyorlar. Kadınların Şengal'de Musul'da Kobani'de nasıl savaştıklarını gördüler. Bunun örnek oluşturmasından korkuyorlar. Ülkemizde kadınlar öldürülürken orada IŞİD'e karşı savaştılar. İşte bundan korkuyorlar. Ülke güvenliği için Afrin'e girdik diyorlar, kendi sınırları içinde bir kadını koruyamıyorlar. Şimdi de çıkmışlar biz Afrin'i Afrinlilere teslim edeceğiz diyorlar. Afrin zaten Afrinlilerindir çıkın oradan. Sizin oraya gitmenizin ne anlamı var? Afrin'den Türkiye'ye bir taş bile atılmazken buna neden seyirci kalıyorsunuz? Afrin'de ölen her canımızın vebali sizin üzerinizdedir. Hem sivil hem askerler için söylüyoruz. Biz çocuklarımızı sizin savaşınızda ölsün diye dünyaya getirmiyoruz. Biz buradan bir kez daha BM'nin ateşkes kararına Türkiye'nin uyması gerektiğini yineliyoruz. Bu kirli savaşı durduracak olan yine biz kadınlarız. Bizlerin savaşlarda ölecek çocukları yok artık.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler