48 CHP’li vekilden tüzük taslağına itiraz: 'Anti demokratik olduğu' vurgusuyla deklarasyon

CHP’nin önce milletvekilleri ve PM üyeleriyle sonra da il başkanlarıyla tüzük taslağına ilişkin yaptığı toplantıların ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun özellikle en çok itiraz ve eleştiri alan konularda değişiklikler yapılması talimatı verdiği öğrenilirken 48 milletvekili tüzük sürecini ve taslağını eleştiren bir deklarasyon yayınladı.

Yayınlanma: 06.03.2018 - 23:12
Abone Ol google-news

9-10 Mart’ta yapılacak kurultay öncesi CHP’de taslak tüzüğün büyük oranda değişmesi öngörülürken, 48 kişiden oluşan ve içinde hem Muharrem İnce ekibinin hem de Selin Sayek Böke ve İlhan Cihaner’in başını çektiği, kendilerini “Sol Gövde” olarak tanımlayan isimlerin bulunduğu milletvekilleri bir deklarasyon yayınladı. “Örgütüne inanmayan, onun iradesini yadsıyan bir anlayışın partimize dayatılmasına asla izin vermeyeceğiz” denen deklarasyonda, milletvekilleri CHP’lilerin iradesine ve söz hakkına sahip çıkma konusunda kararlı olduklarını vurguladı. 7 ilkeye dikkat çekilen deklarasyonda şunlar kaydedildi: 

* Üyeler arasında ayrım yapmaksızın tüzüğün tüm üyelerimizin hak ve hukukunu mutlaka koruması sağlanmalı.

* Tüzük değişikliği ile üyelerimiz partinin her düzeyinde adaylarını belirleme konusunda söz sahibi kılınmalı. n MYK PM tarafından seçilmeli.

* PM üye sayısı 80’e çıkartılmalı; il başkanları veya il kongrelerinden seçilerek gelecek örgüt temsilcileri PM’ye doğal üye olarak katılmalı.

* Adaylar, Siyasi Partiler Yasası’nın yüzde 5 kontenjan sınırlaması dışında, genel ve yerel seçimlerde üyelerin katılımıyla gerçekleşecek önseçimle belirlenmeli.

* Kadınların ve gençlerin siyasette etkin temsili ve katılımını sağlayacak ilerici düzenlemeler yapılmalı, gençlik kotası yaş sınırı 30 olarak kalmalı.

* Kurultayımız yalnızca PM ve Genel Başkan seçimine indirgenmemeli; partimizin programının, siyasetinin belirlendiği en yüksek organ olarak işletilmeli.

‘Merak etmesinler’

Deklarasyonun ardından açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Arkadaşlarımız merak etmesinler. Kurultayda arkadaşlarımızın istediğinden de daha demokratik bir tüzük taslağı örgütümüzün önüne gelecek” dedi.

Deklarasyona şu isimler imza koydu:

Yakup AKKAYA, Mustafa Ali BALBAY, Metin Lütfi BAYDAR, Tacettin BAYIR, Bülent Yener BEKTAŞOĞLU, Tur YILDIZ BİÇER, Erdin BİRCAN, Mustafa Hüsnü BOZKURT, Selin SAYEK BÖKE, İlhan CİHANER, Hüseyin ÇAMAK, Dursun ÇİÇEK, Mevlüt DUDU, Eren ERDEM, Gürsel EROL, Vecdi GÜNDOĞ- DU, Namık HAVUTÇA, Muharrem İNCE, Ceyhun İRGİL, Niyazi Nefi KARA, Nurhayat ALTACA KAYIŞOĞ- LU, Devrim KÖK, Emre KÖPRÜLÜ, Serdal KUYUCUOĞ- LU, Mazlum NURLU, Bülent ÖZ, Tanju ÖZCAN, Ali ÖZCAN, Haluk PEKŞEN, Durmuş Fikri SAĞLAR, Orhan SARIBAL, Atila SERTEL, Ali ŞEKER, Mustafa TUNCER, Şerafettin TURPÇU, Mehmet TÜM, Elif DOĞAN TÜRKMEN, Yaşar TÜZÜN, Gaye USLUER, Aydın USLUPEHLİVAN, Akın ÜSTÜNDAĞ, Muhammet Rıza YALÇINKAYA, Özkan YALIM, Necati YILMAZ, Ali YİĞİT, Candan YÜCEER, Kemal ZEYBEK, Zeynep ALTIOK.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler