8 Mart tatil olsun

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, İstanbul’un 14 CHP’li belediyesinde çalışan kadınların izinli olacağını açıkladı.

Yayınlanma: 07.03.2018 - 21:10
Abone Ol google-news

 

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Biz 8 Mart tüm kadınlar için resmi tatil olsun dileğiyle, İstanbul’dan bunu başlatmış bulunuyoruz” dedi. Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nde yapılan toplantıya CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP İstanbul İl Kadın Kolu Başkanı Yeşim Ağırman, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Beşiktaş Belediye Başkanı Tahir Doğaç, Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Hoşgöz katıldı. Canan Kaftancıoğlu, “8 Mart, kadınlarımız için tüm Türkiye’de resmi tatil olmalıdır. Biz CHP İstanbul İl Başkanlığı olarak bunu buradan başlattık. Ayrıca yakın bir tarihte kadına yönelik şiddete karşı mücadele politikalarımız kapsamında belediyelerimiz ve kadın dernekleri arasında bir protokol yapacağız. Tablo ne kadar karanlık olursa olsun biz kadınlar haklıyız, güçlüyüz ve her yerdeyiz. Kadın mücadelesinin önünde yıkılmayacak hiçbir iktidar yok” dedi.

Söke söke aldılar

Nilüfer Belediyesi’nde çalışan kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde idari izinli sayılmaları için Başkan Mustafa Bozbey’in makamına giderek taleplerini iletti. Ellerinde pankartlar ve sloganlarla gelen kadınları karşılayan Bozbey, “Böyle mücadele eden kadınlara elbette hakları verilir” diyerek 8 Mart’ta kadın çalışanların idari izinli sayılacağını açıkladı. Bozbey, “Kadınları, kadınların mücadelesinin ele alındığı etkinliklerde görmek istiyoruz. Bu mücadeleyi bütün kadınların sürdürmelerini istiyoruz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler