Erdoğan'dan erken seçim yoklaması için talimat

Siyasi kulislerde sık sık konuşulan ‘erken seçim’ iddiaları, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı toplantıda yeniden gündem oldu.

Yayınlanma: 08.03.2018 - 09:23
Abone Ol google-news



Bazı parti kurmayları, erken seçimin doğru bir tercih olabileceğine ilişkin görüşlerin hızla arttığını, bunun karşılığının olup olmadığının en azından araştırılmasının doğru olacağını dile getirdiler. Ekonomideki durağan yapının, Afrin harekâtıyla toplumda oluşan havanın, AB’yle ilişkilerin geliştirilmesine yönelik sürecin avantaj olabileceği, bunun iyi değerlendirilmesi gerektiği savunuldu.

TERSİNİ DÜŞÜNENLER

Bu toplantıda, Afrin harekâtı sürecinde yaşanacak olumsuz gelişmelerin erken seçim sürecinde beklenenin aksine dezavantaja dönüşebileceğini, seçimlerin normal zamanda yapılmasının daha doğru olacağını savunanlar da oldu.

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre Erdoğan, bu önerileri itiraz etmeden dinledi. Partinin, rutin olarak yaptıkları araştırmalara ilave olarak, erken seçim konusunda bir çalışma yürüteceği belirtildi.

Partinin, normal takvime göre sonbaharda yapılması gereken büyük kongresinin bu süre beklenmeden yaz başında yapılmasına da sıcak bakıldığı öğrenildi.

Kongre sürecinin ardından, parti yönetiminin ve kabinenin yenilenmesine de kesin gözüyle bakılıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler