İçişleri Bakanlığı, AKP'li Üsküdar Belediyesi için soruşturma izni vermedi

13 Aralık 2016 tarihinde AKP’li Üsküdar Belediyesi’ne ait bir araçtan yapılan hilafet çağrısına ilişkin suç duyurusunu değerlendiren İçişleri Bakanlığı, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen hakkında soruşturma izni vermedi.

Yayınlanma: 08.03.2018 - 11:32
Abone Ol google-news

<video:645511>



Bakanlık, soruşturma izni vermeme gerekçesi olarak, hilafet çağrısının yapıldığı aracın farklı bir amaçla belediyeden talep edilmesini gösterdi.

SAVCILIK SORUŞTURMASINA İZİN YOK

Halk TV'den Can Coşkun'un haberine göre;  Avukat Onur Cingil’in Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen için yaptığı suç duyurusu ve talep edilen savcılık soruşturması İçişleri Bakanlığı engeline takıldı. Bakanlık, incelemeye izin vermediği yazısında gerekçeleri şöyle sıraladı:

Üsküdar’da faaliyet gösteren Türkiye Gençlik Vakfı Üsküdar Şubesi’nin, Üsküdar Belediyesi’ne sunduğu dilekçesi ile Üsküdar’da temsilciliği bulunan diğer STK’larla birlikte Halep’te yaşanan dramı protesto etmek amacıyla bir basın bildirisi okumayı planladıkları ve bu amaçla belediyeden ses sistemi talebinde bulundukları, Üsküdar Belediyesince talebe olumlu cevap verilerek içinde ses sistemi bulunan belediyeye ait bir aracın personelsiz olarak tahsis edildiği, aracın hoparlöründen suç içeren sözler sarf ettiği iddia edilen kişinin Üsküdar Belediyesi ile bir ilgisinin olmadığının anlaşıldığı anlaşılmıştır”.

NE OLMUŞTU?

AKP’li Üsküdar Belediyesi’ne ait bir araçla 13 Aralık 2016 tarihinde Üsküdar sahilinde hilafet çağrıları yapılmış, referanduma yönelik anonslarda “En kısa zamanda İslam birliğini yeniden tesis etmeli ve halifemizi seçmeliyiz” denilmişti.

ÇÖZÜM YOLU ÖNERİSİ SUNULMUŞ”

Yine Halk TV’nin ulaştığı mahkeme kararında; Üsküdar Belediyesi’ne ait bir araçtan yapılan hilafet çağrısına ilişkin suç duyurusunu değerlendiren İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı kovuşturmaya gerek görmemişti. Kararın gerekçesi olarak, “şahsi siyasi görüşler ve anlayışlar çerçevesinde bir çözüm yolu” ifade edildiği vurgulanmış, suç duyurusuna dayanak olarak gösterilen ‘anayasal düzene aykırı konuşma’ iddiasının gerçeği yansıtmadığı belirtilmişti.

İstanbul'da belediye aracıyla yapılan hilafet çağrısı Meclis’e taşındı

Hilafet çağrılarına karşı CHP harekete geçti

Hilafet Çağrısı'na yargı zırhı: Çözüm yolu sunulmuş


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler