Meral Akşener: Sayın Bahçeli’nin odasındaki 17/25 saati duruyor mu?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Ben şimdi soruyorum Sayın Bahçeli’nin odasındaki 17/25 saati duruyor mu? Sayın Erdoğan, Bahçeli için söylediği sözler için özür diledi mi? Gibi sorularımız var" dedi.

Yayınlanma: 08.03.2018 - 15:02
Abone Ol google-news



İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü nedeniyle kaleme aldığı ve kadın sivil toplum kuruluşlarına gönderdiği mektubu kadın gazetecilerle paylaştı. İYİ Parti Genel Merkezi’nde kadın gazetecilerle bir araya gelen Akşener, STK’lere gönderdiği mektubu okudu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Akşener mektubunda şu ifadelere yer verdi:

…U¨lkemizdeki mevcut kos¸ullar, kadına, c¸ocugˆa dair sorunların c¸o¨zu¨lmesi s¸o¨yle dursun giderek derinles¸mesine neden olmaktadır. Kadına ve onun temsil ettigˆi tu¨m alanlara dair c¸o¨zu¨mler asla ve kat’a kadınla empati kurmayan, kuramayan, buna niyetli de olmayan bir yo¨netim anlayıs¸la c¸o¨zu¨lemez. Bu gerc¸egˆin sizler de farkındasınız. Biz kadınların hep birlikte olarak korku duvarını yıkmaktan bas¸ka c¸aremiz bulunmamaktadır.

Sizler de c¸ok iyi bilmektesiniz ki, bugu¨n u¨lkemizde kontrol dıs¸ı, denetlenemez, empati yoksunu bir cumhurbas¸kanı vardır. O Cumhurbas¸kanı, c¸ocuklarımızın egˆitim durumundan, bir kısmının ugˆradıgˆı tacize, kadınlarımızın yas¸adıgˆı s¸iddet ve cinayetlerden, c¸alıs¸ma kos¸ullarına kadar her duruma, sadece ve sadece kendi gu¨cu¨ne hizmet edecek bir c¸erc¸eveden bakmaktadır.

C¸u¨nku¨, o Cumhurbas¸kanı kadınların ve c¸ocukların sorunlarına odaklanamayacak kadar kendisine odaklanmıs¸ durumdadır. O Cumhurbas¸kanı ihtiras tramvayına binmis¸tir. Bas¸kanlık ihtirası, insanlara insan gibi bakmasını engellemekte, sadece oy sayısı gibi go¨rmesine yol ac¸maktadır. Kendisi ic¸in, bas¸kanlık ugˆrunda feda edilemez bir s¸ey yoktur.

'ŞİKAYET EDECEK TEK YER KALDI'

Bugu¨n u¨lkemizde, ihtiras agˆına du¨s¸mu¨s¸ Cumhurbas¸kanını s¸ika^yet edecek, kontrol edebilecek tek bir yer kalmıs¸tır, o da Emine Erdogˆan hanımefendinin kendisidir. Hanımefendiden istirhamımız es¸leri beyefendiye ‘biraz da evde oturmasını’ so¨ylemesidir.

Tu¨rkiye’yi bu ihtiras agˆından kurtaracaksa kadınlar kurtaracaktır…”

"'KARAMOLLAOĞLU'NUN GÖRÜŞLERİNE SAYGI DUYUYORUZ'

İttifak çalışması kapsamında kendisine yöneltilen soruya ise Akşener, şu şekilde cevap verdi:
"Ben en başından, daha partiyi kurmadan evvel arkadaşlarımızla görüşmelerimizi yaptığımız süreçte, Demokrat Parti (DP) ve Saadet Partisi (SP) ile birlikte yol yürümeyi kişisel olarak arzu ettiğimi söylemiştim. Şimdi AK Parti Genel Başkanı ve SP Genel Başkanı bir ittifak görüşmesi yaptı. Anladığım kadarıyla SP o kapıyı kapattı. Dolayısıyla net bir şey söyleyeyim: Biz ittifak arayışında olan bir siyasi parti değiliz. İttifak üzerinden yapılan tartışmaların da muhatabı olarak kendimizi görmüyoruz. Sayın Temel Karamollaoğlu'nun tespitleri ve görüşlerine elbette saygı duyuyoruz.".Ben ordunun nasıl davrandığı konusunda bir fikri burada ifade edemem. Kadrolaşma, kayırma, soru çalınması gibi durumlardan fakir aile çocuklarına iki yol kaldı. Biri uzman çavuşluk diğeri taşeron.Şehit olan çocuklarımızın evlerine bakınca görüyorsunuz. Safranbolu’da bir kardeşimizin evine gittim beden eğitimi öğretmeni atanamayınca uzmanlığa gitmiş. Bu tespiti yapmak zorundayım. Bu milli ittifak söyleminin cılkı çıktı. En son ‘çürük yumurta’ söylemi ortaya atıldı.

BAHÇELİ'NİN ODASINDAKİ 17/25 SAATİ DURUYOR MU

Sürekli çemkiren, iftira atan bir tablo karşımızda. Sayın Erdoğan’ın milliyetçilik bilgisi zayıf, tarih bilgisi de yok. Kızılelma söyleminden de habersiz. Ama görülüyor ki şimdi ‘bozkurt’a da sahip çıkılıyor. Ben şimdi soruyorum Sayın Bahçeli’nin odasındaki 17/25 saati duruyor mu? Sayın Erdoğan, Bahçeli için söylediği sözler için özür diledi mi? Gibi sorularımız var."

MHP'li Öztürk: 17-25 Aralık'ta söylediklerimizin arkasındayız

PARTİ İSMİ NEREDEN GELDİ

İp konusunu sayın Bahçeli gündeme getirdi. Bu ismi gençler buldu. Bizim yaş grubumuzda yılların getirdiği sabit düşünceler var. Gençlerimize baktığımızda bir mizah gücü var. Sonuç itibariyle bu gençlere hitap edecek bir isim. İki gece uyuyamadım arkadaşlarla paylaşmak için. O çocuklara söz vermiştim ben bulduğunuzu kabul edeceğiz diye, sonuç olarak çok da iyi oldu."

YÜZDE 33 KOTASI

Evet gerçeği, doğrusu odur. Ben yüzde otuz istemiştim ama böyle gerektiği için 25’te tuttuk. Büyük şehirlerde bulunur ama küçük şehirlerde sıkıntı yaşarız dedi arkadaşlar yoksa benim hedefim daha yüksekti.Kadınlarımızın daha iyi şartlarda yaşaması için siyasi hayatım boyunca çalıştım. Kadınlar için geriye baktığımızda yapamadıklarım oldu ama pişman olduğum bir şey yapmadım. Bakanlığım döneminde de bu konuda çalışmalarım oldu.

CUMARTESİ ANNELERİ AÇIKLAMASI

Cumartesi anneleri o zaman çok daha yoğundu. Bir otobüs yaptırmıştım içine sadece kadın polislerimizi koyduk. Gelin çocuklarınızı birlikte arayalım dedi. Anneler geldi birlikte aradık. Meclis Başkanlığım döneminde de bilirsiniz beni gündem dışı konuşmalarda her zaman kadınlara öncelik vermeye çalıştım. Ama yine de yapamadığım şeyler var bunları gerçekleştirmeye çalışmaya devam ediyorum."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler