Dursun Çiçek'ten flaş iddia: Perinçek CHP'den aday olmak istedi

Habertürk TV'de Kübra Par'ın sorularını yanıtlayan CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, "Kasım 2015 seçimlerinde Doğu Perinçek CHP listelerinden aday olmak istedi, kabul etmedik" dedi

Yayınlanma: 08.03.2018 - 21:09
Abone Ol google-news

<video:939646>

Habertürk televizyonunda canlı yayına katılan CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek gündeme oturacak açıklamalarda bulundu. Dursun Çiçek, "Kasım 2015 seçimlerinde Doğu Perinçek CHP listelerinden aday olmak istedi, kabul etmedik" diye konuştu. Çiçek, Abdullah Gül ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı rakip olarak görmek istediğini de söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, Habertürk televizyonunda Kübra Par'ın programına katıldı. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Dursun Çiçek, Abdullah Gül ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı rakip olarak görmek istediğini söyledi. Çiçek ayrıca Kasım 2015 seçimlerinde Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in CHP listelerinden aday olmak istediğini ancak CHP'nin bunu kabul etmediğini de açıkladı.

 Habertürk gazetesinde yer alan habere göre Dursun Çiçek'in programda yaptığı açıklamalardan satır başları şöyle;

 "Genç ve dinamik bir isim olabilir"

Çiçek gönlündeki adayı açıklarken şu sözlerle kızını örnek gösterdi: "Sağ-soldan ziyade muhalefet seçmeninin rızasıyla oy alacak bir aday çok öenmli. Genç, dinamik bir isim de olabilir. İrem Çiçek gibi, başkaları gibi birileri çıksın. Bunun peşine düşelim. Sürprizler çıkması bizi mutlu edecektir. Kızım olarak değil de İrem Çiçek gibi gençleri görmek istiyoruz. Ben daha çok demokratik bir süreç ile bu ismin belli olması gerekir diyorum."

 "Gül ve Erdoğan kamuoyunda tartışsın"

Abdullah Gül ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı rakip olarak görmek istediğini belirten Çiçek, "İki siyasetçinin rakip olup bu konuları kamuoyunda tartışmalarını çok istiyorum. Buradan doğru çıkacaktır. Burada isim kullanma amacım Recep Tayyip Erdoğan'ın Abdullah Gül ile rakip olup bu karanlık dönemdeki gerçekleri kamuoyuyla paylaşmalarını istiyorum. Abdullah Gül'ün risk olan alanlara girmeyeceğini biliyorum." diye konuştu.

 "Perinçek istedi, CHP kabul etmedi"

Çiçek, CHP ile Vatan Partisi arasında itifak olup olmayacağı yönündeki bir soruya, "Aslında Kasım 2015 seçimlerinde böyle bir buluşma gerçekleşmişti. İki başkan Beşiktaş'ta buluşmuştu. O dönemde özellikle gençlik birliği mensubu gençlerin parlamentoya taşınması konusunda CHP vatan Partisi'ne yardım edecekti. Ama bu yürümedi. Listelerde görüş birliği sağlanamadı. Listede genç olmayanlar vardı.Doğu Perinçek'de vardı. Adaylığında ısrar ettiler ama görüş birliği sağlanamadı. Kasım 2015 seçimlerinde Doğu Perinçek CHP listelerinden aday olmak istedi, kabul etmedik. Doğu Perinçek istedi CHP kabul etmedi. O dönemin İstanbul il başkanları yakından takip etmişlerdir, teyit ederler." dedi. 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler