Binali Yıldırım'dan çok sert Nurettin Yıldız çıkışı

Başbakan Binali Yıldırım, "Kocasından dayak yiyen kadın şükretsin" diyen pedofili savunucusu Nurettin Yıldız ile ilgili, "Deli saçması şeyler bunlar. Kadın ile erkek yan yana gelince burada tehlike oluşuyor diyenlerden endişe etmek gerekiyor. Kabul edilemez" dedi.

Yayınlanma: 09.03.2018 - 14:19
Abone Ol google-news

<video:939973>

Başbakan Binali Yıldırım, cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Şeker fabrikalarının satışa çıkarılmasıyla ilgili konuşan Yıldırım, özelleştirmelerde tüm çalışanların haklarının sonuna kadar korunduğunu iddia etti. Yıldırım ayrıca, halk sağlığı için ciddi sorunlar doğuran nişasta bazlı şeker üretiminin denetim altına alınacağını belirterek,"Bu fabrikalar daha fazla kapasite ile çalılacak. Özelleştirmede bütün çalışanların hakları sonuna kadar korunuyor. Bir fabrika üretim yapmazsa teminat mektubu var. Ciddi anlamda teminat alıyoruz. Nişasta bazlı şeker üretimini sıkı denetim altına alacağız. Şeker fabrika çalışanlarımız asla bir mağduriyet yaşamayacak. Kim yaparsa yapsın bu devlete ait. Devlet denetimi, kontrolü havale edemez, bizzat kendisi yapması lazım. Bizim bu bakış açısı ile çok daha güzel, çok daha verimli, milletin kaynağına yeni kaynaklar katan bir sistemi böylece getirmiş olacağız." diye konuştu.

NURETTİN YILDIZ'A SERT TEPKİ: DELİ SAÇMASI ŞEYLER BUNLAR

Yıldırım, bir gazetecinin ilahiyatçıların kadına şiddeti teşvik eden açıklamalarını hatırlatması üzerine şunları söyledi:

Bu konu hakkında Diyanet İşleri Başkanı konuşur. Yalan yanlış, eksik bilgilerle çıkıp 'Asansörde kadın ile erkek yan yana gelirse şöyle olur, böyle olur...' Deli saçması şeyler bunlar. Kadın ile erkek yan yana gelince burada tehlike oluşuyor diyenlerden endişe etmek gerekiyor. Kadın ile erkek toplumun en şerefli insanı. Kadın erkek birbirini tamamlar. Ne erkek önde ne kadın geride... Cumhurbaşkanımızın dediği çok açık ve net. Bizim yüce Rabbimiz var. Bir kitabımız var Kuran. Bir de peygamberimiz var. Onun da sünneti var. Bunlar bizim için yeterlidir. Bir takım insanların böyle yorumları, yorumdan da öte "Efendim bunu yaparsan şöyle olur" diye korku salmaları... Bunlar kabul edilemez.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler