Erdoğan'dan Afrin için yeni marş çağrısı: Torunum bile evde Mehter Marşı ile yürüyor

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devletin 34 yıllık terörle mücadelesini anlatacak bir marşın olmamasından yakınarak, "Geçen arkadaşlarıma söyledim, şuanda Fırat Kalkanı, Afrin, biz bununla ilgili adeta bir İstiklal Marşı gibi demeyim ama oraya belki tırmanamazlar, yetişemezler, hiç olmazsa da Mehter Marşı gibi bir marşı yazamaz mıyız? Evde torunum bile Mehter Marşı ile yürüyor. Askerimizi de Mehter Marşı ile yürütür gibi yeni marşlarla yürütelim" diye konuştu.

Yayınlanma: 14.03.2018 - 12:32
Abone Ol google-news

<video:942398>

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen 46. Muhtarlar Toplantısı’nda konuştu. 34 yıllık terörle mücadeleyi anlatan bir marşın olmamasından yakınan Erdoğan, “İstiklal Marşımızın anlamını ancak dilimizle birlikte kalbimizle de okuduğumuzda anlayabiliyoruz. En büyük üzüntüm bu emsalsiz marşın hakiki manasını yüreklere nakşedecek bir bestenin yapılamamış, bulunamamış olmasıdır. O beste ile güftenin birbirini tamamlaması çok önemli. Burada bestekarlara görev düşüyor. Güfte var ama maalesef istenilen beste yok. Temenni ederiz ki olacak, inşallah bir gün o da olur. Tabii hayıflanacak başka meselelerimiz de var. Mesela 34 yıllık terörle mücadele dönemimizi şöyle hakkı ile ifade edecek bir şiirimiz, bir marşımız yok. Geçen arkadaşlarıma söyledim, şuanda Fırat Kalkanı, Afrin, biz bununla ilgili adeta bir İstiklal Marşı gibi demeyim ama oraya belki tırmanamazlar, yetişemezler, hiç olmazsa da Mehter Marşı gibi bir marşı yazamaz mıyız? Evde torunum bile Mehter Marşı ile yürüyor. Askerimizi de Mehter Marşı ile yürütür gibi yeni marşlarla yürütelim. 15 Temmuz gibi bir büyük destanı, Akif’in Çanakkale ve istiklal mısralarında kıvamında anlatacak bir şiirimiz, bir marşımız da yok. Demek ki şiirlerini sadece lafzıyla değil yüreği ile de yazan şairlerimize çok önemli görevler düşüyor. Yaşadığı her dönemde milletimizin hissiyatını dile getiren Mehmet Akif Ersoy’a rahmet diliyorum” dedi.

"TEMENNİM EDERİM Kİ AKŞAMA KADAR AFRİN'İ KUŞATMIŞ OLURUZ"

Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin Erdoğan şu ifadeleri kullandı: "Bugün buraya gelirken Afrin'deki ne kadar terörist etkisiz hale getirildi diye son rakamları alayım istedim, 3 bin 444 terörist etkisiz hale getirildi. Afrin'e biraz daha yaklaştık. Temenni ederim ki akşama kadar kuşatma çemberi tamamlanmış olur. 

Erdoğan, "Afrin'de açılan tünelleri kimler açtı?" diye sorunca salondan "Amerika" sesleri yükseldi. Bunun üzerine Erdoğan, "Neyse siz söyleyin de ben söylemeyeyim" ifadelerini kullandı.

<video:942412>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler