Erdoğan Diyarbakır'da konuştu: İktidara gelir gelmez OHAL'i kaldırdık

Diyarbakır'da partisinin 6. Olağan İl Kongresi'nde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 aydır devam eden OHAL konusunda, "Bugünkü OHAL ile o zaman ugulanan OHAL'i karıştırmayın" dedi.

Yayınlanma: 17.03.2018 - 17:04
Abone Ol google-news

<video:944205>

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mardin'den sonra, partisinin il kongresine katılmak üzere geldiği Diyarbakır'da kongre salonu önünde toplanan partililere hitaben konuştu.

Dicle Üniversitesi, 'Erdoğan'ı karşıladığınızı kanıtlayın' mesajını doğruladı: Çalışanın işgüzarlığı

Diyarbakır’da Nevruz hazırlıkları sürüyor: ‘Erdoğan’ın afişlerimizi görmesini istemiyorlar’

Partililere, 2019 yılında yapılacak seçimlere hazır olmalarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kardeşlerim şimdiden soruyorum. Mart 2019'a hazır mıyız ? Mart yetmez, Kasım 2019'a hazır mıyız ? Durmak yok, yola devam. Gençler lisede, üniversitede bütün kardeşlerimizi kucaklayarak ev ev dolaşmaya var mıyız? Şimdi hedef 2019. Çok çektiniz çok. Şimdi yeni bir Diyarbakır inşaa ediyoruz. Artık siz de bu yeni Diyarbakır'ın ev sahiplerisiniz. Bize bu kardeşliği çok gördüler. Ne olurdu kardeşçe yaşasaydık ? Ne olurdu ama sabrettik. Sabreden kimse zafere ulaşır dedik ve ulaştık. Çok şehit verdik. Şu anda Afrin'de de sona geldik. O çukurların hepsi tarih oldu. Sur içi nasıl ? Camilerimizi delik deşik ettiler. Saat kulesinde ne işiniz var, orasını delik deşik ettiler. Kesilen kol yerine gelmez. Kesilen sakal daha gür biter ve gür bitti. Bizim tek devletimiz var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden başka devletimiz yok" dedi.

"Her an müjdeyi alabilirsiniz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Biz Türk, Kürt, Laz, Arap, Çerkez, Gürcü ve Roman’ı ile 81 milyon tek milletiz. Çünkü biz yaratılanı yaratandan ötürü sevdik. Ayrım yapamazdık. Rabbimiz öyle buyuruyor ve şimdi elhamdülillah karşımdaki topluluğa bakıyorum. Yahya Kemal ne diyor, ‘Şu kopan fırtına Türk ordusudur ya Rabbi, Senin uğrunda ölen ordu, budur ya Rabbi, Ta ki yükselsin ezanlarla müeyyed namın, Galib et çünkü bu son ordusudur İslam’ın.’ Şuanda İslam ile yücelen ve İslam ile yoğrulan bu ordu hem şehadete yürüdü hem de Afrin’de işi bitirdi, az kaldı. Her an müjdeyi alabilirsiniz. Allah’ın yardımı yakındır, fetih yakındır. Her an olabilir, her an."

Erdoğan, daha sonra kongrenin yapıldığı salona geçti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da partisinin 6. Olağan İl Kongresi'nde konuştu. Erdoğan, 20 aydır devam eden Olağanüstü Hal (OHAL) konusunda şu ifadeleri kullandı:

"DİYARBAKIR'A GEÇMİŞTE ÇOK BÜYÜK YANLIŞLAR YAPILDI"

Diyarbakır 16 Nisan halk oylamasında beklentimizin çok altında kaldı. Bu kongremiz yeni bir dönemin müjdeleyicisi olacaktır. Bu güzel sevginiz ve muhabbetiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Diyarbakır ile aramıza kimsenin girmesine izin vermeyiz. Bizim Diyarbakır'la aramızdaki kardeşlik hukuku düne dayanmaz. Bizim hukukumuz Hz. Adem ile başlamış Sevgili Peygamberimiz'in ümmeti olmakla perçinlenmiştir. Bizim muhabbetimiz öyle güneşi görünce eriyen türden değildir, biz Diyarbakır'la etle tırnak gibiyiz. Diyarbakır'la birlikteliğimiz inşallah hep birlikte devam edecek. Diyarbakır yaşadığı tüm sıkıntıları geride bırakarak aydınlık bir geleceğe doğru Allah'ın izniyle ilerleyecek. Gerçekten Diyarbakır zor günler geçirdi. Geçmişte çok büyük yanlışlar yapıldı. Birazda bu yüzden terör örgütlerinin cirit attığı bir yer haline geldi. Şiddet düzeninden ne yazık ki böyle bir zulme terk edildi.

O GÜNKÜ OHAL'LE BUGÜNKÜ OHAL'İ KARIŞTIRMAYIN

AK Partiyi kurduğumuz günlerde buralara geldiğimizde bizden ne istersiniz diye sorduğumuzda aldığımız ilk cevap OHAL'i kaldırın idi. O dönemin OHAL'ini bugünkü ile karıştırmayın. O dönemdeki OHAL'de tüm vatandaşlarımızın üzerinde demokrasi kılıcı vardı. İktidara geldiğimizde ilk iş OHAL'i kaldırmak oldu. Bugün OHAL yetkilerinin yüzde 5'i bile kullanılmıyor. Hak ve özgürlük alanında hiçbir kısıtlama yapılmıyor.

 "KÜRT OLDUĞU İÇİN HAKSIZLIĞA UĞRAYAN KİM VARSA TAYYİP ERDOĞAN OLARAK YANINDA YER ALIR ONUNLA BİRLİKTE MÜCADELE EDERİM"

 Pek çok reforma imza attık, yanlış uygulamalara birer birer son verdik. Farklı dil ve lehçelerin öğrenilmesi bunlarla müzik yapılması akademik çalışma yapılması gibi hususlar birer birer hayata geçirildi. Ülkemizde hangi kesimin sorunu varsa onun için çalışmak boynumuzun borcudur. Biz inancımız gereği kimsenin doğduğu yere bakmayız. Rizeli Tayyip Erdoğan'da Diyarbakırlı Mehmet Hasan da Allah'ın bir kuludur. Üstünlük sebebi arayacaksak sadece takvaya bakmalıyız. Ülkemizde sadece Kürt olduğu için baskı görüp haksızlığa uğrayan kim varsa Tayyip Erdoğan yanında yer alır, onunla birlikte mücadele ederim. Ülkemizde ister Müslüman ister başka bir dinden olduğu için ayrımcılığa uğrayan varsa onun da yanında olurum. Herhangi bir kimseyi ya da vilayeti kimsenin ötekileştirmesi söz konusu olamaz. 13-15 yaşında kızları dağlara kaçırarak onlara orada nelerin yaptığını televizyonlardan izlediniz değil mi? İşte bunlar bu. Be vicdansızlar siz nasıl Diyarbakırlısınız? Nasıl ben Kürt'üm diyorsunuz da o camileri yıktınız. Sizde vicdan yok mu? Şimdi yeniden inşaa ettik. Sadece Sur içinde 2 katrilyon harcadık. Yaklaşık 3 bin 700 hasarlı binada yaşayan vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu ile anlaşma sağlandı. Kimsenin mağdur olmasına müsaade etmedik. Bu ülkede bölücü terör örgütü benim halkıma, benim Kürt kardeşlerime çok çektirdi ama artık çektiremeyecek, bitti bu işler. "Hz Süleyman Camii'nin çevresini genişleterek şehrimize önemli bir değer kazandırdık. Cami bölgesindeki sahabe mezarları da vatandaşımıza açıldı. Kurşunlu Camii başta olmak üzere zarar gören tarihi yerler restore edildi.

 "HİÇBİR BEŞERİ GÜCÜN ÖNÜNDE EĞİLMEDİK"

 Gençler şunu unutmayın Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanınız hiçbir beşeri gücün önünde eğilmedi. Özellikle 2015 yılındaki çukur eylemlerinde bu örgütün sergilediği hoyratlık ve alçaklık, hakikatleri gün gibi ortaya dökmüştür. Örgütün yol açtığı yıkımı, devlet olarak biz yeni baştan inşa ederek ortadan kaldırdık. Diyarbakır içinde adeta yepyeni bir Diyarbakır ortaya çıkardık. Kırklar dağına dikilen o çirkinliklere gereğini yaptık. İşte bizim gençlerimiz burada. PKK'nın gençlerinin elinde silah var, bizim gençlerimizin elinde bilgisayar var. Maşallah. Birbirinizi çok seveceksiniz, Allah için seveceksiniz, dayanışma içerisinde olacaksınız ve geleceğimizin sahibi olacaksınız. Siz 2023'ün, 2053'ün, 2071'in gençliğisiniz. Onun için çok çalışacaksınız. Değerli kardeşlerim, belediyeler neler yaptılar neler? Diyarbakır belediye hizmetlerinin adını dahi unutmuştu. Yolu düşen vatandaşlarımızın adeta anasından emdiği süt burunlarından getiriliyordu. Diyarbakır'a terör örgütüne rağmen 24 katrilyonluk yatırım yaptık.

"ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI FİNAL KARŞILAŞMASI DİYARBAKIR'DA YAPILACAK"

9 Mayıs tarihindeki Ziraat Türkiye Kupası finalinin Diyarbakır'da oynanacağını açıklayan Erdoğan, "Sizin de burada iyi bir misafirperverlik yapacağınıza inanıyorum" dedi.

"BAKTIK Kİ BUNLAR NASİHATTEN ANLAMIYOR..."

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: Biz terörün önüne geçmek için her yolu denedik. Mesele demokrasi ve özgürlük olsaydı reformlarımızın ardından bu şehirde tek bir terörist dolaşamazdı. Kendince ülkemize meydan okumaya kalktılar. Baktık ki bunlar nasihattan anlamıyor, tekdir ile de uslanacakları yok, mecburen köteği devreye soktuk. Güvenlik güçlerimiz, terör örgütü ülkemizin neresinde böyle bir girişimde bulunduysa onları açtıkları çukurlara gömdü.Afrin'in dörtte üçü kontrol altına alındı. Fetih yakın. Artık benim oradaki kardeşlerim evlerine topraklarına girecekler. Bütün sabırlardan sonra fetih müesser olacak.

Diyarbakır'ı ülkemizin en önemli sanat ve spor merkezlerinden biri haline getirmeden bize durmak haram. Kaybedecek tek bir dakikamız yok. Terör örgütleri ile yurt dışında da mücadele ediyoruz. Terör örgütlerinin arkalarındaki silüetlere baktığımızda bunların nasıl bir işgal ordusu olduğunu da görüyoruz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler