CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç: Şamil Tayyar’ın söylediği sözler için açıklama bekliyoruz

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’ın FETÖ’ye ilişkin bir televizyon programında söylediği sözler için 'açıklama bekliyoruz' dedi.

Yayınlanma: 19.03.2018 - 14:48
Abone Ol google-news

<video:944927>

 

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’ın FETÖ’ye ilişkin bir televizyon programında yaptığı açıklamalara ilişkin 'açıklama bekliyoruz' dedi.

‘ŞAMİL TAYYAR’IN SÖZLERİNE BİR AÇIKLAMA BEKLİYORUZ’

Engin Özkoç, AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’ın FETÖ’ye ilişkin bir televizyon programında yaptığı açıklamaların anımsatılması üzerine şöyle konuştu:

“Şamil Tayyar orada başka bir şey anlatamaya alışıyor. ‘Erdoğan’a bilgi verdim. Videoyu gösterdim’ diyor. Hedef saptırıyor. Orada genel başkan Erdoğan aslında kandırılıyor, etrafındakiler tarafından yönetiliyor diyor. Şimdi buna cevap vermesi gereken bizim merakımızdan daha çok Erdoğan’dır. Şamil’e diyecek ki ‘ne diyorsun bu partiyi yönetemediğimi mi söylüyorsun ? Bunlar hala benim etrafımdalar kumpas kuruyorlar ama ben bunlara göz mü yumuyorum?’ diyeceksin. Ya bunu ona soracak ya da Şamil’in yaptığı bu suçlamaları kabul edecek ve gereğini yapacak bu kadar net. Açıklama bekliyoruz bu konuda.”

ŞAMİL TAYYAR NE DEMİŞTİ? 

Cumhurbaşkanımızın etrafı kuşatma altında. Bir ilçe başkanı var, ‘Benim kimseye minnet borcum yok, beni reis getirdi' diyor. İl başkanı, ilçe başkanı, il müdürü böyle konuşuyor. Çünkü verilen kararlarda siyaset iradesi yok. Vekilin haberi olmadan il müdürü atarsa o vekili ciddiye alır mı? Sonra 'Beni buraya reis getirdi' der. En yukarının da milletvekillerinin aklını devredışı bırakan aklın, aklını alması lazım.

Yarkadaş: Şamil Tayyar, bu mektubu da okusun

Şamil Tayyar: Milyon doları veren FETÖ’cü serbest bırakılıyor

AKP'li Şamil Tayyar: FETÖ borsası kuruldu, milyon doları veren serbest bırakılıyor


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler