Erdoğan: Bir gece ansızın Sincar'a da girebiliriz

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin harekâtının ardından Irak'ın Sincar kentine de girilebileceğinin sinyalini verdi.

Yayınlanma: 19.03.2018 - 16:20
Abone Ol google-news

<video:945216>

Ayakta alkışladılar

Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK) ertelenen kura törenini bugün Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenledi. Salonda bulunan hakim ve savcı adaylarının önce Başbakan Binali Yıldırım'ı, ardından da AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı salona girdiğinde hep birlikte ayağa kalkarak alkışlaması dikkat çekti.

<video:945211>

Kürsüye gelen Erdoğan, FETÖ'nün yargıdan tamamen temizlenemediğini vurguladı. Erdoğan şöyle konuştu:

İçindeki FETÖ'cüleri en hızlı temizleyen kurumumuz adalet teşkilatımız oldu. Bu atılan adımları takdirle takip ediyorum. Bitti mi derseniz, ben henüz bittiğine inanmıyorum. Daha çok çalışacağız. Bu virüs kim bilir daha nerelerde? Bunların temizlenmesi gerekiyor.

Ülkemizde adalet hizmetlerinin lafzıyla ve ruhuyla hak ettiği yere gelmesi için her türlü çabayı gösterdik, gösteriyoruz. Milletimize verdiğimiz sözü tutmaya kararlıyız. Türkiye Fırat'ın doğusunda kaybolan kuzunun hesabını sordukça sırtımız yere gelmez.

Sınırlarımıza gelenlere biz kapımızı açtık. 3,5 milyon Suriyeli geldi. Kimseyi terör örgütlerinin, zalim yönetimlerin pençesinde bırakmadık. 

Şimdi 2, 3 milyon Avro'yu konuşuyorlar. Ama biz daha birinciyi alamadık ki. Pazartesi Varna'da bir araya geleceğiz. Varna Zirvesi'nde videoları önlerine koyacağım. Buyrun verecekseniz verin diyeceğim. Aracı kurumlar konulmasını kabul etmeyiz.

Fırat Kalkanı Harekatı'nda Obama ile defalarca konuştuk, bizim kendilerinden talep ettiğimiz silahları vermedikleri gibi oyaladılar. Biz paramızla para istedik, vermediler ama terör örgütüne silah gönderdiler.

"HEDEF TERÖR KORİDORUNU ORTADAN KALDIRMAKTI"

Kime karşı kullanacaklar? NATO'da beraber oldukları Türkiye'ye karşı kullanacaklar. Afrin'de şu anda 3622 terörist etkisiz hale getirilmiş durumda. Dün sabah 8.30 itibariyle operasyon yapıldı. Afrinde salalar okunmaya başladı. İş bitti mi derseniz henüz bitmedi. Oralarda terörist olabilir. 

Bununla kalmayacağız tabi. Bunun uzantısı var. Zira bizim derdimiz işgal değil. Orada kalmaycağız. Hedef terör koridorunu ortadan kaldırmaktı. Çünkü bu teröristlerin hedefi kuzeyden Akdeniz'e kadar koridor açmak. Şimdi büyük oranda bu koridordan kurtulmuş oluyoruz. 

Biz hem kuklalarla, hem de kuklacılarla olan mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Sınırlarımız içideki teröristleri de imha etmeye devam ediyoruz. Dün Afrin şehir merkezini kontrol altına alarak Zeytin Dalı Harekâtı'nın en önemli aşamasını geride bıraktık.

Ardından şimdi, Münbiç, Ayn El Arap, Tel Abyad, Resul Ayn'da tehdidi ortadan kaldırana kadar süreç devam edecek. Aynı şekilde Kuzey Irak'taki terör kamplarını da gerekirse sürekli olarak kontrolümüz altına alarak, zira merkezi yönetime de söyledik. Bakın burada ikinci bir kandil inşa ediliyor. Neresi orası? Sincar. Bir gece ansızın Sincar'a da girer, oradaki PKK'lıları da temizleriz. Bu iş daha uzarsa yeni bir Zeytin Dalı da orada olur. Dünyanın dört bir yanından gelip burnumuzun dibinde binbir tezgah kuranlara gıkı çıkmayanların Türkiye'nin terörle mücadelesine söyledikleri bizi hiç ilgilendirmiyor.

Hâkim kuraları Saray’da çekilecek


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon