‘Ümmet ittifakı’ymış!

AKP’li milletvekilleriyle yaptığı toplantıda ittifakla ilgili değerlendirmeler yapan Erdoğan, MHP - AKP ittifakının ‘ümmetin iyiliği için olduğu’nu söyledi.

Yayınlanma: 21.03.2018 - 19:39
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletvekillerinin ittifakla ilgili kaygılarını dile getirmesi üzerine, ittifak için yerli ve yabancı anketlerin çok olumlu olduğunu, yerel seçimlerde MHP ile fiili ittifak olabileceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün milletvekilleriyle gruplar halinde yaptığı görüşmenin altıncısını gerçekleştirdi. Yaklaşık 45 milletvekilinin katıldığı toplantıda, MHP ile ittifak, seçimler ve şeker fabrikalarının kapatılması başta olmak üzere pek çok konu gündeme geldi. Bir milletvekilinin MHPli il ve ilçe teşkilatlarından yatırım, hizmet, atama ve iş talepleri geldiğini, bunlar karşısında nasıl bir tavır sergileyeceklerini sorması üzerine Erdoğan, “Adaletli ve hakkaniyetli şekilde mümkün olanları yerine getirin. Kırıcı ve ittifaka zarar verici tavırlardan uzak durun” dedi. Bir milletvekilinin “6 ay önce yerel seçimde rakip olduğumuz bir partiyle 6 ay sonra nasıl ittifak yapacağız” demesi üzerine Erdoğan, “Hele bir durun, daha zaman var. Biz Devlet Bey’le bunları görüşüyoruz. Bu süreçte farklı şeyler olabilir, fiili ittifak kurulabilir. Yerli ve yabancı anketler çok olumlu. Biz bu ittifakı ümmetin iyiliği için yapıyoruz” diye konuştu.

‘Masayı temizliyoruz’

Toplantıda, bir milletvekili yerel seçimin öne çekilmesi gerektiğini belirterek, “Vatandaş için hesap sorma yeri sandıktır. Siyaset sosyolojisi açısından yerel seçim ile genel seçim arasında en az 1 yıldan fazla zaman olmazsa seçmen öyle bir hesap sorar ki çok farklı tablolar ortaya çıkabilir” dedi. Erdoğan, bu değerlendirmeye “Seçimler zamanında yapılacak, bunu böyle bilin. Erken seçimin ekonomik olarak külfeti yüksek” yanıtını verdi. Şeker fabrikalarının satılacağını yineleyen Erdoğan, “Bu bizim 10 yıldır masamızda duran meselelerden biri, artık masayı temizliyoruz” dedi.

Gaziantep’le ayrı görüşme

Erdoğan, milletvekilleriyle yaptığı toplantıya katılmalarına karşın Gaziantep milletvekilleriyle görüşmeden sonra ayrıca bir araya geldi. Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, “Gaziantep’te çok ciddi FETÖ borsası var. Milyon dolarlar dönüyor. İtirafçı adı altında iş adamlarını serbest bırakıyorlar. Ben milletvekiliyim, her konuşmam suç duyurusudur” sözleriyle partide tartışma yaratmış, Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, “Bugünlerde sırf bu işleri sulandırabilmek adına FETÖ ile mücadeleyi biraz gevşetebilmek adına böyle iddiaların ortaya atıldığını söyleyebiliriz” diye tepki göstermişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler