Rüşvet isteyen müfettişleri suçüstü yakalatan CHP'li Belediye Başkanı konuştu

CHP’li Piraziz Belediyesi’ni denetime gelen müfettişin tehdit ve baskıyla rüşvet aldığı yönündeki iddialarla ilgili olarak iki kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Başkan Görgülüoğlu "‘Bizim abdestimizden şüphemiz yok. Belli ki bizi ağlarına düşürmeye, asarız keseriz diye sindirmeye çalıştılar ama sert kayaya çarptılar" dedi.

Yayınlanma: 25.03.2018 - 11:39
Abone Ol google-news

CHP’li Piraziz Belediyesi’ni denetime gelen müfettişlerin Belediye Başkanı Hüseyin Görgülüoğlu’ndan rüşvet aldığı yönündeki iddialarla ilgili iki kişi gözaltına alınarak çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Piraziz Belediyesi’nde yaşanan bu rüşvet skandalıyla ilgili açıklama yapan CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu “Belediye Başkanımız Hüseyin Görgülüoğlu, belediyeyi denetime gelen Maliye Bakanlığı’nda görevli müfettişin kendisinden rüşvet istediğini ileri sürerek ihbarda bulunmuştur. Bu ihbar üzerine yapılan soruşturma kapsamında, seri numaraları alınmış paralar ve diğer delillerle ve bir başka ilçeden olan bir kişiyle birlikte tutuklanmıştır. Operasyonu yürüten güvenlik güçlerini ve Başkanımızı gösterdiği hassasiyet ve CHP’li bir başkana yakışan, halkın menfaatlerini koruyan duyarlı tavrı nedeniyle kutluyorum. Dosyaya gizlilik yasağının bir an önce kaldırılarak olayın ayrıntılarının açığa çıkarılmasını ve örnek olması açısından bütün ülkemize duyurulmasını bekliyorum” dedi.

"SERT KAYAYA ÇARPTILAR"

Olayla ilgili Çağdaş Ses’ten Erman Çimen'e açıklamalarda bulunan CHP’li Piraziz Belediye Başkanı Hüseyin Görgülüoğlu ise; ‘Denetim için gelen müfettiş, belediye başkan yardımcımızı tehdit ederek rüşvet istemiş. Biz de durumu Vali bey ve savcılıkla paylaştık. Onlar da bize yol gösterdiler ve gereği yapıldı. Seri numaraları alınmış paralar ve diğer delillerle birlikte suçüstü yakalandılar.’ diye konuştu.

Böyle tehditlere asla pabuç bırakmayacaklarını belirten Görgülüoğlu, ‘Bizim abdestimizden şüphemiz yok. Belli ki bizi ağlarına düşürmeye, asarız keseriz diye sindirmeye çalıştılar ama sert kayaya çarptılar.’ dedi

CHP’li Hüseyin Görgülüoğlu yaşananları şöyle anlattı:

“Öncelikle dosyada gizlilik kararı var. Dosyanın ayrıntıları ile ilgili fazla konuşmak doğru olmaz. Ama anlatıldığı gibi denetim için gelen müfettişin bizden tehditle rüşvet istemesi olayı oldu.

Tabi bizim böyle bir olayla karşılaşınca tehditlere pabuç bırakacak halimiz yok. Durumu hemen paylaştık Vali bey ve savcılıkla… Onlar da bize yol gösterdiler, gereği yapıldı ve suçüstü yakalandılar.

TEHDİTLE SİNDİRMEYE ÇALIŞTILAR!

Bundan sonrası yargının görevi. Altından ne gibi bağlantılar çıkacak ileride anlarız tabi. Bizim abdestimizden hiç şüphemiz yok. En son 2 ay önce tüm ihale dosyalarımız, imari uygulamalarımız bütün evraklarımız hepsi denetimden geçmişti. Tertemiz çıkmıştık.

Ancak 2 ay sonra gelenler bizi ağına düşürmeye çalıştılar zannediyorum, asarız keseriz diye sindirmeye çalıştılar ama sert kayaya çarptılar.

DAHA ÖNCE BAŞKA BELEDİYELERE DE YAPMIŞLAR!

Yalnız benzer olayları daha önce de organize şekilde yaptıkları anlaşılıyor tabi. Olayın duyulmasından sonra Çanakkale’den bir belediye başkanımız aradı benzer olayları yaşadıklarını belirterek; ‘Başkan senden Allah senden razı olsun. Bunlar bizim de hayatımızı karartmıştı’ diye teşekkür etti.

Bizi de aynı yöntemleri kullanarak korkutmaya çalıştılar ama Allah’a çok şükür pabuç bırakmadık…”

CHP’li BEKTAŞOĞLU’NDAN BELEDİYEYE ZİYARET!

Öte yandan olay sonrası Piraziz belediyesini ziyaret eden ve başkan Görgülüoğlu’nu duyarlılığı için kutlayan CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu “Belediye Başkanımız Hüseyin Görgülüoğlu, belediyeyi denetime gelen Maliye Bakanlığı’nda görevli müfettişin kendisinden rüşvet istediğini ileri sürerek ihbarda bulunmuştur. Bu ihbar üzerine yapılan soruşturma kapsamında, seri numaraları alınmış paralar ve diğer delillerle ve bir başka ilçeden olan bir kişiyle birlikte tutuklanmıştır. Operasyonu yürüten güvenlik güçlerini ve Başkanımızı gösterdiği hassasiyet ve CHP’li bir başkana yakışan, halkın menfaatlerini koruyan duyarlı tavrı nedeniyle kutluyorum. Dosyaya gizlilik yasağının bir an önce kaldırılarak olayın ayrıntılarının açığa çıkarılmasını ve örnek olması açısından bütün ülkemize duyurulmasını bekliyorum” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler