Meclis 'Atatürk'e kapalı, cübbeliye açık

CHP Grubu toplantısını izlemek için üzerinde Atatürk'ün kalpaklı fotoğrafı ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” yazısı bulunan tişörtüyle Meclis’e gelen Cafer Darı polis tarafından engellenirken, başında takke, üzerinde cübbeyle hiçbir zorlukla karşılaşmadan Meclis kapısından giren yurttaş, elini kolunu sallayarak AKP Grubu'na girdi.

Yayınlanma: 28.03.2018 - 12:00
Abone Ol google-news
<video:949260>

Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafının Meclis'e sokulmaması dün gündemin en üst sıralarında yer aldı. Cafer Darı adlı yurttaş Meclis'in giriş kapısında üzerindeki tişört nedeniyle polis tarafından durduruldu.

Polis, Darı'ya üzerinde Atatürk'ün kalpaklı resmi bulunan, “Mustafa Kemal'in askerleriyiz'' yazılı tişörtle Meclis'e giremeyeceğini söyledi. Darı'dan tişörtünü çıkarması istendi. Vatandaş Cafer Darı da çaresiz tişörtü çıkarıp polise verdi, çıplak vücuduna montunu giyip CHP Grubu'na girdi. Olayı duyan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, polis noktasına giderek tişörtü geri aldı. Darı da yeniden tişörtünü giyerek grup toplantısını izleyebildi. Tanal, “TBMM Genel Kurulu'na bugüne kadar terör örgütlerinin bayrakları girdi. Ama ‘Mustafa Kemal Atatürk'ün askerleriyiz' sloganı yazan tişörtü almadılar. Bu Meclis, Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları sayesinde kuruldu. Atatürksüz bir Meclis olamaz. Atatürk, herkesin milli değeridir” dedi.

İşçi emeklisi 60 yaşındaki Cafer Darı ise “Hayatımda ilk kez Meclis'e geldim. Çok şaşırdım. Tişörtümü görünce ‘Yazı yazıyor' çıkar dediler. Polis, üzerinde Beşiktaş amblemi olan montumu da ters çevirip giymemi istedi. Ben de mecbur kaldım. Meclis'te Atatürk'ün yasak olacağını hiç düşünmezdim” dedi.

TAKKE VE CÜBBEYLE GELDİ MECLİS'TE RAHAT RAHAT GEZDİ

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre Darı, Atatürk resimli tişörtü nedeniyle engelle karşılaşırken başında takke, üzerinde cübbeyle hiçbir zorlukla karşılaşmadan Meclis kapısından giren bir yurttaş, elini kolunu sallayarak AKP Grubu'na girdi. Meclis koridorlarında dolaştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler