Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan Fransa'ya YPG tepkisi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Türkiye'nin, SDG adı altında kendini meşrulaştırmaya çalışan PKK/PYD/YPG ile ilgili duruşu açık ve nettir. Türkiye ile bu tür terör yapılanmaları arasında 'diyalog, temas, arabuluculuk' gibi ciddiyetten uzak yaklaşımları reddediyoruz" dedi.

Yayınlanma: 30.03.2018 - 09:44
Abone Ol google-news

 Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, "Türkiye'nin SDG adı altında kendini meşrulaştırmaya çalışan PKK/PYD/YPG ile ilgili duruşu açık ve nettir. Türkiye ile bu tür terör yapılanmaları arasında 'diyalog, temas, arabuluculuk' gibi ciddiyetten uzak yaklaşımları reddediyoruz" açıklamasında bulundu.

Bozdağ'dan Fransa'ya YPG tepkisi: Türkiye'nin desteğini kaybeder

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un terör örgütü üyelerini sarayında ağırlayarak destek sözü vermesi ve Türkiye ile terör örgütü SDG arasında arabulucuk yapmak istediği yönündeki açıklamalarını ciddiyetten uzak açıklamalar olarak değerlendiren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin SDG adı altında kendini meşrulaştırmaya çalışan PKK/PYD/YPG ile ilgili duruşu açık ve nettir. Türkiye ile bu tür terör yapılanmaları arasında 'diyalog, temas, arabuluculuk' gibi ciddiyetten uzak yaklaşımları reddediyoruz. Terör yapılanmalarını meşrulaştırmak anlamına gelecek adımlar atmak yerine dost ve müttefik kabul ettiğimiz ülkeler terörün her türüne karşı açık ve net bir tavır sergilemelidir. Farklı isim ve kılıflar terör örgütünün kimliğini gizleyemez" ifadelerini kullandı. 

"ARABULUCULUK ROLÜ ÜSTLENMEK İSTİYORUZ"

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Kürtlere destek garantisi verdik. SDG ve Türkiye arasında arabulucuk rolü üstlenmek istiyoruz" demişti.

Fransa'dan YPG açıklaması: Kürtlere destek garantisi verdik


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler