İYİ Parti kongre için MHP ve HDP'ye davet göndermedi

​​​​​​​Meral Akşener liderliğindeki İYİ Parti, 4 ay aradan sonra ikinci kez kurultaya gidiyor. İYİ Parti Büyük Kongre için, CHP, AKP, Saadet Partisi ve DP'ye davet gönderdi. MHP ve HDP'ye ise kongre için davet gönderilmediği öğrenildi.

Yayınlanma: 31.03.2018 - 12:54
Abone Ol google-news

"İYİ'ler kazanır" ana sloganının kullanılacağı kurultayda Akşener'in, "seçim manifestosu" niteliğinde konuşma yapması bekleniyor. 10 Aralık 2017'de 1. Olağan Kurultayı'nı yaparak seçime katılabilmek için gerekli yasal prosedürü tamamlayan İYİ Parti, yarın yapılacak 1. Olağanüstü Kurultay'da ise "seçilmiş delegelerle" parti yönetimini belirleyecek. Partinin kurucu Genel Başkanı ve 2019'da yapılacak seçimlerde cumhurbaşkanı adaylığını şimdiden ilan eden Meral Akşener'in, tek genel başkan adayı olması ve yeniden genel başkan seçilmesi bekleniyor. Partinin en yetkili organı olan 60 üyeli Genel İdare Kurulu (GİK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeliği seçiminin de yapılacağı kurultayın ana sloganı ise "İYİ'ler kazanır" olarak belirlendi.

"1 NİSAN'DA TÜRKİYE'NİN ÜZERİNE GÜNEŞ DOĞACAK"

İYİ Parti 1. Olağanüstü Kongre hazırlıkları hakkında Yeniçağ'a açıklamalarda bulunan Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, "1 Nisan'da Türkiye'nin üzerine güneş doğacak" dedi. 

MHP'YE DAVET YOK

Öte yandan Yeniçağ'ın parti kaynaklarından edindiği bilgiye göre İYİ Parti Büyük Kongre için, CHP, AKP, Saadet Partisi ve DP'ye davet gönderdi. MHP ve HDP'ye ise kongre için davet gönderilmediği öğrenildi. Kongrede Genel Başkan Meral Akşener'in tek aday olacağı ifade edilirken, Başkanlık Divanı sayısının 12'den 14'e çıkarılacağı belirtildi. 

İYİ Parti Sözcüsü Çıray: Akşener, Erdoğan’ı 5 puanla geçer


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler