TV’ler İYİ Parti kurultayına gözünü kapadı

İYİ Parti’nin 1. Olağanüstü Kurultayı, TV kanalları tarafından görmezden gelindi. Kongrede İsmail Koncuk da GİK’e seçilen isimler arasında yer aldı.

Yayınlanma: 01.04.2018 - 21:33
Abone Ol google-news

İYİ Parti’nin 1. Olağanüstü Kurultayı’nda, Genel Başkan Meral Akşener, yeniden aynı göreve seçilirken, yapılan tüzük değişikliği ile Genel İdare Kurulu (GİK) üye sayısı 60’dan 80’e çıkarıldı. 26 yeni ismin girdiği GİK listesinde dikkat çekenler arasında, eski MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı ile eski AKP’li Mukadder Başeğmez ve bir süre önce Türkiye Kamu - Sen Genel Başkanlığı’ndan istifa eden İsmail Koncuk da yer aldı. İYİ Parti’nin 1. Olağanüstü Kurultayı, Ankara Spor Salonu’nda yapıldı. Meral Akşener, 1112 delegenin 1060’ının oyunu alarak, yeniden genel başkanlığa seçilirken, 12 bin kişilik salona Türkiye’nin her yerinden İYİ Partililer geldi. Salon hıncahınç doldu, salonun dışında da kalabalıklar oluştu. Salonda, İstiklal Marşı’nın ilk dizesi “Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak” yansıtıldı; yalnızca Atatürk’ün fotoğrafı yer aldı. Kurultayın 1 Nisan’a denk gelmesini de dikkate alan bazı partililer ise “Şaka gibiyiz” pankartı açtılar.

Torunuyla çıktı

Akşener, salonda partilileri selamlarken, tribünlerden torunu Pars’ı kucağına alıp platforma çıkardı. Babaanne ve torun, salonu birlikte selamlayarak yürürken, AKP’nin kurucularından, eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener de kurultayın yapıldığı salona geldi. Şener’in görüntüleri ekrana yansıdığında salonda uzun süre alkışlandı. Salonda “Cumhurbaşkanı Meral Akşener” “Devletin başına Meral gelecek”, “Gençliğin umudu Meral Akşener” sloganlarıyla karşılanan Akşener, maden işçilerinin bulunduğu alana giderek, onları “maden işçileri heykeli” ile selamladı. İçinde “Gözleri yıldız, kaşları hilal/Sanki Mustafa Kemal bizim çocuklar/Evladı Fatihan derler adı Meral” sözlerinin yer aldığı kurultay şarkısı dikkat çekti. Kurultayın divan başkanlığını ise partinin kurucular kurulu üyesi Ahad Andican; Akşener’e hitaben, “Sayın Genel Başkanım ve Sayın Cumhurbaşkanım” sözleriyle yaptı. İYİ Parti’nin kurultayını izlemeye çok sayıda basın mensubu katıldı. Ancak haber kanallarının hemen hiçbiri Akşener’in konuşmasını canlı vermedi; haberlerde de kısaca “geçiştirilmesi” dikkat çekti. Akşener, televizyonların bu tutumunu “penguen mi yayınlıyorlar acaba” sözleriyle eleştirdi.

GİK genişletildi

Kurultayda, partinin tüzüğündeki yaklaşık 25 maddede de değişiklik yapıldı. Parti içindeki merkez sağ-ülkücü dengesini sağlamak için GİK’in üye sayısını artırma formülü devreye sokuldu ve partinin GİK üye sayısı 60’dan 80’e çıkarıldı. İYİ Parti’nin yeni GİK listesine, başta eski MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, bir dönem “AKP’nin öncü isimlerinden biri kabul edilen” Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ayhan Bölükbaşı, MHP’li yöneticileri “sendikaya baskı yaptıkları gerekçesiyle dava eden” Türk Büro Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş ile eski AKP Milletvekili Mukadder Başeğmez, eski Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Kolları Başkanı, ilahiyatçı Ayşe Sucu olmak üzere 26 yeni isim girdi. Akşener, MHP’nin olağanüstü kurultay döneminden bu yana yanında yer alan eski MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin’i ise liste dışı bıraktı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler