Divana bir MHP’li, bir 'merkez sağ'dan

“Seçime girebilme yükümlülüklerini yerine getirmek” amacıyla geçen hafta 1. Olağanüstü Kurultay’ını yapan İYİ Parti’nin Başkanlık Divanı da belli oldu. Yeni oluşturulan Başkanlık Divanı’nda Akşener, Genel İdare Kurulu’nda (GİK) olduğu gibi yine “denge gözeterek”, 12 olan üye sayısını 15’e çıkardı.

Yayınlanma: 05.04.2018 - 22:43
Abone Ol google-news

“Seçime girebilme yükümlülüklerini yerine getirmek” amacıyla geçen hafta 1. Olağanüstü Kurultay’ını yapan İYİ Parti’nin Başkanlık Divanı da belli oldu. Yeni oluşturulan Başkanlık Divanı’nda Akşener, Genel İdare Kurulu’nda (GİK) olduğu gibi yine “denge gözeterek”, 12 olan üye sayısını 15’e çıkardı.

Buna göre İzmir Milletvekili Aytun Çıray, yeniden partinin genel sekreteri ve sözcüsü olurken, divana 8 yeni isim katıldı. Bu isimlerden ilki eski Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk. Koncuk, MHP’nin olağanüstü kurultay sürecinden bu yana Akşener’i destekleyenlerden. Koncuk, eski MHP Ankara Milletvekili Mustafa Erdem’in istifasıyla boşalan “Seçim İşleri, Hukuk ve İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı” görevine getirildi. Hayrettin Nuhoğlu yeniden “Genel Muhasip”, eski MHP Milletvekili Koray Aydın “Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı” olurken, bir önceki yönetimde “Parlamento ve Siyasi İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı” olan eski MHP Milletvekili Şenol Ba ise yeni divanda, “Araştırma Geliştirme Genel Başkan Yardımcılığı”na getirildi. “Parlamento ve Siyasi İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı” görevini ise eski AKP Milletvekili Kazım Ataoğlu üstlendi.

Yılmaz listede yok

7 Haziran seçimlerinde MHP’den milletvekili adayı olan eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz’a ise yeni divanda yer verilmedi. Akşener “Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı” görevine, Ayfer Yılmaz’ı getirdi. Yılmaz’dan boşalan “Uluslararası İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı” görevine ise eski büyükelçi Aydın Sezgin getirildi. Eski MHP İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu da yeni divanda yerini korudu. Dervişoğlu, yeniden, “Mahalli İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı” görevine getirildi.

Basın artık Türkkan’da

Ümit Özdağ, yeni divanda, “Strateji, İletişim, Propaganda ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı” görevine getirilirken, Özdağ’dan boşalan “Medya ve Propagandadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı” görevini ise eski MHP Kocaeli Lütfü Türkkan üstlendi. “Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı” görevine getirilen Berna Sukas ve “Bilim, Sanayi ve Teknolojiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı”na getirilen Buğra Kavuncu divanda yer bulan yeni isimlerden oldu. Bir önceki divanda “Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı” olan Ahmet Ersagun Yücel ise yeni divanda “Sivil Toplum Kuruluşları ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı” olarak görevlendirildi. Divana giren yeni isimlerden biri olan Fatih Şeker’e de “Eğitim, Kültür ve Sanattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı” görevi verilirken, Şeker’in bu göreve getirilmesiyle Şule Ünlü Doğan liste dışı kaldı. Akşener, parti kurulurken Google’dan transfer ettiği ve partinin ilk divanında “İletişim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı” görevine getirdiği Taylan Yıldız’ı da liste dışı bıraktı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler