Halkevleri'nden Ankara Valiliği hakkında suç duyurusu

Halkevleri, dün Ankara'daki 3 şubesi ile Tuzluçayır Ethem Sarısülük Kütüphanesi’nin mühürlenmesine karşı iptal davası açtıktan sonra bugün de mühürleme işlemelerini yürüten Ankara Valiliği hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yayınlanma: 06.04.2018 - 15:12
Abone Ol google-news
<video:954743>

Ankara’da Keçiören Halkevi, Seyran Umut Halkevi, Batıkent Halkevi ve Tuzluçayır Ethem Sarısülük Kütüphanesi’nin mühürlenmesinden sonra özellikle çocukları Halkevi’nde faaliyetlere katılan Halkevi üyesi veliler İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri’ni arayarak mühürleme işlemi hakkında bilgi edinmeye çalıştı. Velilere verilen “Emir Valilik tarafından verildi.” yanıtı sonrasında Halkevleri de Valilik hakkında suç duyurusunda bulunma kararı aldı.

Bugün saat 13.00’da Ankara Adliyesi önünde bir araya gelen Halkevleri üyeleri, şube yöneticiler ve CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’in de katılımıyla Valilik hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusuna geçmeden önce adliye önünde basın açıklaması düzenleyen Halkevleri adına önce Eğitim Sekreteri Betül Öztürk konuştu. Konuşmasında “Halkevleri’nin mühürlenmeye çalışıldığı tarihlerde Milli Eğitim’in Ensar Vakfı’yla “Sabır” üzerine etkinlikler yapması manidardır” diyen Betül Öztürk, Halkevleri’nin çocuklarla buluşmaya, kültürü, sanatı, bilimi ve laikliği onlara taşımaya devam edeceğinin altını çizdi.

Betül Öztürk’ün ardından söz alan Halkevleri Hukuk Sekreteri Sercan Aran ise “Valiliğin görevini kötüye kullandığını görüyoruz ve şikayetçiyiz” dedi. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir  de “Ankara Valisi siyasi iktidarın emrindedir ve yetkilerini kötüye kullanmaktadır” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler