CHP’den belediyelere: İşçiyi mağdur etmeyin

Taşeron işçilerin kadroya alınmasında sıkıntı yaşanan belediyelere genelge gönderen CHP, işçilerin şirketlere geçirilmesini önerdi.

Yayınlanma: 06.04.2018 - 23:04
Abone Ol google-news

CHP, KHK ile belediyelerde mağdur edilen taşeron işçiler için harekete geçti. CHP Genel Merkezi’nden tüm CHP’li belediyelere gönderilen genelgede, “Engel yok. Kapsam dışında bırakılan işçilerin mağduriyetini giderin” talimatı verildi. Buna göre CHP’li belediyelerde arşiv veya güvenlik soruşturması nedeniyle işsiz bırakılan taşeron işçilerin, belediye şirketlerine geçişi sağlanacak. Böylece CHP’li belediyelerde tek bir taşeron mağdur olmayacak. CHP’den tüm belediyelerine, KHK uygulamasındaki arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması nedeniyle iş akdi fesh edilen işçiler hakkında, Genel Sekreter Akif Hamzaçebi, Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ve Seyit Torun imzalı genelge gönderildi.

Tebliğe aykırı

Arşiv ve güvenlik soruşturması nedeniyle mağdur edilen işçilerin sayısının olağanüstü ölçüde arttığına dikkat çekilen genelgede, CHP’nin başından beri “Herkese ayrımsız şartsız kadro” politikası izlediği vurgulanarak, şu görüşlere yer verildi:

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın tebliği ile işçilerin belediye şirketlerine geçiş için sadece “arşiv araştırmasına” tabi olacağı açıkça düzenlenmiştir.

- Koşul arşiv araştırmasının yapılmış olmasıdır. Sonuçların nasıl değerlendirileceği konusunda takdir belediyeler bünyesindeki tespit komisyonlarına bırakılmıştır.

- Genelgede, “Valilikler ve Emniyet birimlerinin sübjektif değerlendirmeleri ile yurttaşlar peşinen suçlu ilan edilmektedir. Ayrıca birçok güvenlik soruşturmasının sonuçlarına göre, yakınlarıyla ilişkilendirilmekte, istihbari bilgileri suçmuş gibi yurttaşlar fişlenmektedir” denildi.

Kılıçdaroğlu’ndan talimat:

Edinilen bilgiye göre talimat bizzat Kılıçdaroğlu’nun kendisinden gitti. Kılıçdaroğlu’nun ‘’Bizim belediyelerimizde, sınav veya arşiv, güvenlik soruşturması nedeniyle kimse mağdur edilmeyecek. Bu mağduriyet CHP’nin ilekelerine de poitikasına da uymaz. Tüm belediyelerimiz gereğini yapsın’’ dediği öğrenildi.

Elvan döndü

İstanbu’da Gezi eylemleri sırasında polis tarafından başından vurularak yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan da 110 işçiyle Ataşehir Belediyesi’ndeki işinden çıkarılmıştı. Elvan’ın işine geri döndüğü öğrenildi. Bu genelgeyle Ataşehir Belediyesi’ndeki 110 işçiyle birlikte diğer işçiler de işlerine dönecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler