Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı Ali Fidan görevden alındı

Ali Fidan, Milli Savunma Bakanlığı’nın KHK gücüyle oluşturulan ilk sivil müsteşarıydı. Fidan'ın yerine henüz bir atama yapılmadı.

Yayınlanma: 10.04.2018 - 21:10
Abone Ol google-news

 

Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı Ali Fidan görevinden alınırken henüz yerine yeni atama yapılmadı. Fidan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından atanan ilk sivil müsteşardı. Görevden alma kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Ali Fidan, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından Fikri Işık’ın bakanlığı döneminde bu göreve getirilmişti. Fidan’dan önce müsteşarlık görevinde bir korgeneral bulunuyordu. OHAL kapsamında çıkarılan KHK’lerle Milli Savunma Bakanlığı teşkilatındaki sivil kadroların TSK’deki rütbe karşılıkları belirlenmişti. Müsteşarın karşılığı da orgeneral olarak tespit edilmişti.

Daha sonra yapılan atama ile MSB’nin ilk sivil müsteşarlığına, Düzce Valisi Ali Fidan getirilmişti. Böylece Fidan hem ilk sivil orgeneral hem de ilk sivil müsteşar olmuştu. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı taşra teşkilatındaki 6 il müftüsü de görevden alınarak merkeze çekildi. Tokat müftüsü Ahmet Erdem, Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı, Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde, 2014 yılında atandı. Ağrı Müftüsü İbrahim Gemici de 2014 yılında atandı. Müftü Gemici, öğreticilere, geç kalan öğrencilere birbirini tokatlaması tavsiyesinin verildiği Kuran Kursu eğitimi ile gündeme gelmişti. Görevinden alınan Kars Müftüsü Mehmet Genç de 2012 yılından bu yana görev yapıyordu. Düzce Müftüsü Selami Emen, 2011 yılında Zonguldak’tan bu göreve atanmıştı. Trabzon Müftüsü Keramettin Demir de bu göreve 2013 yılında atanmıştı. Türkiye Elektrik, Ticaret ve Taahhüt AŞ (Tetaş) Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Feridun Alak da görevlerinden alındı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler