İstismar düzenlemesi: Akdağ’dan muhalefet turları

Çocuklara yönelik istismar düzenlemesi komisyona gelmeden Meclis hareketlendi. Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay’ı ziyaret etti.

Yayınlanma: 12.04.2018 - 21:47
Abone Ol google-news

CHP’nin öneri ve eleştirilerini dile getirdiği görüşmede, çocuğa yönelik istismar ile mücadelenin uyuşturucu ile mücadele ile eşdeğer yürütülmesi, komisyonda konunun uzmanlarıyla hadım konusunun tekrar ele alınması gerektiğini belirttiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre haftaya komisyona gelmesi öngörülen düzenleme, bazı maddelerin birleştirilmesiyle 10 maddeye düşürüldü. Görüşmede, mahkumiyet ve cezaların artışına ilişkin maddeler masaya yatırıldı. CHP grubu düzenlemede yetersiz gördükleri kısımları anlatırken, kökten çözüm için özellikle eğitimde alınması gereken tedbirler ile nasıl bir eylem planı uygulanması gerektiği konuşuldu. Eylem planlarının yapıldığı ancak uygulanmadığı konusuna dikkat çeken CHP, çocuğun ifadesinin alınış biçiminden, uzman yetersizliğine kadar çekincelerini dile getirdi. Toplumun bilinçlendirilmesi için de televizyon yayınlarının devereye sokulması önerisi getirildi. Hadım konusunda CHP, uzmanların “İstismar yalnızca cinsel dürtü ile değil şiddet dürtüsü ile yapılabiliyor. Dürtü azaltılsa da çocuğua zarar verebilirler” uyarısında bulunduğunu dile getirdi. CHP’nin komisyona mutlaka konunun uzmanlarının çağrılması gerektiğini belirttiği ve “Komisyonda uzmanların söylediği doğrultuda yasal çerçeve çizelim” dendiği öğrenildi.

'Mutabıkız’

Görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Akdağ, “Büyük ölçüde parti gruplarımızla mutabık kaldık” dedi. CHP Grup Başkanvekili Özkoç ise “Bugün de milletvekilleri arkadaşlarımız ve bu konuda komisyonda olan arkadaşlarımızla birlikte çok uzun, her ayrıntıyı tartıştık. Uzmanları ilgilendiren, bu konuda uzmanların bile ayrıştığı noktalar var. O konular dışarıda kalmak kaydıyla birbirimize destek vermeyi, bu eylem planının bir an önce hayata geçirilmesini sağlamaya çalışacağız” diye konuştu


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler