CHP'li Sağlar: Dikta rejiminin fragmanı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır’da 17 Mart’ta katıldığı il kongresi öncesi, Erdoğan’ın dev posterleri, yanında Türk bayraklarıyla birlikte kentin ana anterlerine asıldı.

Yayınlanma: 12.04.2018 - 21:50
Abone Ol google-news

Yaklaşık 1 aydır da bu posterler asıldıkları yerde tutuluyor. Bu durumu “diktatörlük özlemi” olarak nitelendiren CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, “Diyarbakır’a sadece hapishane yapmakla övünen bir partinin genel başkanının bütün caddelerde resminin görülmesi, Diyarbakırlıları üzmektedir. Ama baskı, güvenlik güçleri aracılığıyla yargıyı da ele geçirerek buradaki insanları sindirmiş gibi görünüyor olsa da, orada gördükçe kendisine olan düşünceler, duygular daha da yoğunlaşıyor. Tabii bunlar sevgi olmuyor” dedi.

‘2019’da bitmeli’

Ortadoğu’daki ülkelerde, şeyhlerin, sultanların, kralların, diktatörlerin ilk yaptığı işin her yere kendi resimlerini asmak olduğunu vurgulayan Sağlar, “Sadece Diyarbakır’da da değil, Urfa’da da var. Ankara’da özellikle kamu kuruluşlarında, para verilerek birinin resimleri konuluyor. Bu tablo bizim 16 Nisan öncesinde söylediğimizin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Biz o zaman dedik ki ‘bir tek adam, hükümeti, Meclisi ve yargıyı ele geçirecek ve tek başına dikta rejimini kuracak’. Bu resimler onun göstergesidir. Fragmanıdır. Eğer 3 Kasım 2019’da kazanırsa, ki bunun olmayacağından eminim, herhalde duvarlarda yer kalmayacak. Bu aynı zamanda ciddi bir sağlık meselesidir de. Bunu böyle de düşünmek gerekiyor. Bu kaos 2019’da bitmeli” diye konuştu


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler