Kılıçdaroğlu'ndan fezleke yanıtı: Hazırlatmazsanız şerefsizsiniz

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Konya Belediye Başkanları toplantısında konuştu. Kemal Kılıçdaroğlu "Savcılara talimat verip Kılıçdaroğlu'na fezleke hazırlayın diyorlar. Hazırlatmazsanız şerefsizsiniz..." dedi.

Yayınlanma: 13.04.2018 - 11:25
Abone Ol google-news

<video:957551>

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Konya Belediye Başkanları toplantısında konuştu. 

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını önce CNN Türk kesti sonra DHA

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle;

-Savcılara talimat verip Kılıçdaroğlu'na fezleke hazırlayın diyorlar. Hazırlatmazsanız şerefsizsiniz. Kılıçdaroğlu fezleke il egeri adım atacak sanıyorlar. Asla geri adım atmam. 50 kere söyledik kışlaya, camiye siyaset sokmayın.

-Şimdi her yere siyaset soktular. Adalet yok kardeşim. Adalet olsa ben neden 450 kilometre yürüyeyim. Dolar aldı başını gitti. 15 yılda Türk parasını bu kadar dibe götüren olmadı. Bir de milliyiz derler.

-Mevlana'nın huzurunda söylüyorum, siz gayrimillisiniz. Siz devletin kozmik odasını açıyorsanız. Açık ve net söylüyorum vatan hainisiniz.

'Yeşil'e merakın nereden geliyor

İhaleleri neden dolarla yapıyorsun?,  Her şey yerli yapılıyor, üretiliyor. Neden ihaleyi dolarla yapıyorsun?

-Dolar merakın nereden geliyor... Yandaşları kazanıyor

-Soruyorum servetindeki dolarları bozdurdun mu?

-Bankalarda kimlerin döviz hesabı var. Yurt dışında hesap açtırıyorlar...

-Katar samimiyetin nereden geliyor?.. 

Berat Albayrak'a Katar çağrısı

-Katarlı dedi ki, biz Akdeniz'de arayacağız enerjiyi. Kiminle ABD ile. Bir bakan dedi ki 'ben çok kırıldım bu karara' Hangi nedenden esip gürlemiyorsun? Hani sen esip gürlüyordun. Tefecilere mecbur kaldılar. Para orada diye mi?

-Dolara o kadar bağlandılar ki, tefecilere esir oldular. Tefeciler diyorlar ki faizi yükselt, parayı getirmeyiz. Saraydaki zat da diyor ki, faiz çok yüksek ülkeyi CHP mi yönetiyor?

Konyalı kardeşlerime, muhafazakar demokrat kardeşlerime, ülkücü muhafazakar kardeşlerime sesleniyorum; 150 milyar dolar faizi İngiltere'deki lobiye milletten aldıkları vergiyle ödediler.

Faizi düşürmek için lobi kurduk diyor? Ne lobisi kurdun. Ben konuştum da, faizin kötü bir şey olduğunu öğrendi. Yakayı tefeciye kaptırdı, Türkiye'nin beka sorunu var diyor. Bir hükümet yakayı tefeciye kaptırdıysa, orada adalet yoktur.

-Memleketi sen yönetiyorsun yakayı uluslararsı tefecilere kaptırdın. 

-Bu fazilerle 5 Türkiye yaratılırdı. 'Ülkenin beka sorunu' var diyor.

-Faizi indiremiyorum diyor. İndir. İndiremiyorsan bulunduğun o yerden ineceksin. Ülkeyi sen yönetiyorsun

Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın FETÖ’nün bir numaralı siyasi ayağı olduğunu ileri sürerek şöyle konuştu:

“Darbe girişimi oldu, OHAL ilan ettiler. FETÖ’cülerle mücadele edeceğiz dediler, bugün yine OHAL uzatılmış. Muhalifler için, aksi düşünceyi dile getirenler için, bizim için OHAL ilan ediyorlar. Esnafın, çiftçinin, sanayicinin, TOBB’un sesini kesmek için OHAL ilan ediyoruz diyorlar. FETÖ’nün baklavacı ayağı, taşeron işçi ayağı, esnaf, sanayici, gariban ayağını buldular siyasi ayağı yok. Var arkadaşlar var, FETÖ’nün 1 numaralı siyasi ayağı Saray’da oturan zattır. Ne istediniz de vermedik diyen zattır. Gücün garibana yetiyor. 10 binlerce kişinin işine son verdiler ekmediğinden ettiler ağaç kökü yesin dediler. Bunlarda din iman da yok. Ellerinden gelse IŞİD gibi yere yatırıp kesecekler. IŞİD’den ne farkı var bunların. Düne kadar IŞİD’e destek veriyorlardı. Parası olan, dayısı, siyasi gücü olan içeriden çıktı. Kim içeride, garibanlar, gazeteciler, milletvekilleri, doktorlar. Sadece doğruları söyledikleri için içeride. O nedenle 1 milyona yakın mağdur oluşturdular. Bizim görevimiz zalime karşı tavır takınmak, mazlumun yanında olmaktır.”

'Dört temel sorunumuz var.'

-Birinci sorunumuz demokrasidir. İnançlara saygıdır. Demokrasiyi sağlamak zorundayız. 

-İkinci temel sorunumuz ekonomidir. Esnafın ağzını bıçak açmıyor.  Türkiye, Dünyada kendine yetebilen 7 ülke arasındaydı şu an yok oldu.

- 'Faizi indiremiyorum' diyor. İndir arkadaş. İndiremiyorsan oradan ineceksin

-Bir ülkeyi batırmak istiyorsanız eğitim sistemini çökertirsiniz. 3. temel sorunumuz eğitimdir.

-Dördüncü temel sorunumuz. Birliktir, beraberliktir. 

-Meydanı sen belirle, gelmeyen şerefsizdir. En son Doğan grubunu da aldın.

-Prompter dışına çıkınca kayış kopmuş, diyor meydana gel... Kanalı sen belirle, gelmeyen şerefsizdir.

-'Her şeyi ben bilirim' diye bir düşüncemiz yok. Anadolu'nun mevlananın hoşgörüsüne sığınmak, herkesin inanç ve düşüncesinee saygı göstermek bizim temel görevlerimizden birisidir.

-4 yılda çözeceğiz dedik. İnsanların haklarına saygı duyarak, barışın bizi kaynaştıracağını düşünerek getireceğiz.

-Eğitim sisteminden memnun bir tek aile gösteremezsiniz.

'Vallahi de billahi de tapularını vereceğim'

Romanlarla buluşmasını anlatan Kılıçdaroğlu, "Pendik'te tapularını vermediler. Kartal'da biz verdik. Grup toplantısına geldiler. Basit dedim, bize Pendik'i verin, tapuyu verelim size dedim. Havuz medyası atladı buna Vay efendim, hazine arazisini veriyor. Vallahi de vreceğim, billahi de vereceğim. 50 yıldır oturuyorlar orada ya. İstanbul'u da alacağız, Pendik'i de bize verin. Bunların iktidarına kadar kimse Romanlar'a dokunmadı. Bunlar şehrin dışına sürdü. Şimdi Pendik'teki arazi de epey değerlenmiş. Kendisine oy veren insanlara bunu yapıyorlar. Rahmetli Ecevit toprak işleyenindir derdi, aynısını yapacağız. Senin sarayın kaçak, sen vatandaşın evine göz dikmişsin. Kupon arazi haline getirecekler" ifadelerini kullandı.

Sınıra giden ünlülere tepki

 Cumhurbaşkanı Erdoğan ve sanatçıların sınıra gittiği eleştirisini yineleyen Kılıçdaroğlu, iktidarı şehit kanı üzerinden siyaset yapmakla itham etti. Kılıçdaroğlu, “Sana elli kez söyledik Ortadoğu bataklığına girme diye. Afrin’e asker gönderdik, 52 şehidin kanı kurumadan klarnetle eğlenmeye gidiyorlar. Ben bunu söyledim. Onların kanı üzerinden siyaset yapmak alçaklıktır. Onların kanı kurumadan oturacaksın davul zurna klarnet eğlenmeye gideceksin. Garibanın kanı üzerinden siyaset yapacaksın kendi çocuklarını askere göndermeyeceksin” şeklinde konuştu.

 “Bu ülkenin en az yüzde 60’ı demokrasiden yana tavır alacaktır”

Kılıçdaroğlu, 2019 seçimlerinin son derece önemli olduğunu ve her kesimin oyuna talip olduklarını kaydetti. Kılıçdaroğlu, “Son derece dikkatli, tutarlı, ahlaklı, adaletli politika izleyeceğiz. Hangi partiden olursa olsun kimseyi dışlamayacağız, bu ülkenin ülkücü, muhafazakar, liberal demokratlarını kucaklayacağız. 2019 dönüm noktasıdır. Ya diktatörlük ya demokrasi bu ülkenin en az yüzde 60’ı demokrasiden yana tavır alacaktır. Yeter ki, sandıklara sahip çıkalım. Yaklaşık 6 aydır çalışıyoruz. Bütün sandıklara sahip çıkacağız. Demokrasi artık bizim için vazgeçilmez bir kuraldır. Farklı düşünceleri özgürce dile getireceksek demokrasi içinde olacak. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Kadın erkek eşitliğini yüzde yüz sağlayacağız. Her vatandaş birinci sınıf vatandaştır. Medya rezaletine de son vereceğiz” şeklinde konuştu. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler