CHP'li Mehmet Tüm'den İçişleri Bakanına: El birliğiyle yıktığınız adalet sizlere de lazım olacak

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, KESK'in “OHAL’e Hayır” yürüyüşüne polis müdahalesine sert tepki gösterdi.

Yayınlanma: 14.04.2018 - 13:07
Abone Ol google-news

<video:957700>

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, KESK'in “OHAL’e Hayır” yürüyüşüne polis müdahalesine sert tepki gösterdi.

CHP'li vekillerin de katıldığı KESK eylemine polisten biber gazı ve plastik mermi

Ankara’da KESK’in “İnsanca yaşam ve iş güvencemiz için OHAL'e hayır” talebiyle gerçekleştirmek istediği yürüyüşe polis biber gazı ve plastik mermi ile müdahale etti. CHP’li Mehmet Tüm ve Eren Erdem polisin sert müdahalesine sert tepki gösterdi.

 ‘Bütün hukuksuzluklara ve bütün yasaklara da OHAL’i gerekçe gösteriyorlar’

Konuya ilişkin açıklama yapan CHP’li Mehmet Tüm, polisin müdahale sırasında ‘süpürün şunları’ talimatı verdiğini belirterek şunları söyledi: “Türkiye bir ‘sivil darbe’ döneminden geçiyor. Ülkemizi bu darbeyle ‘yasaklar ülkesine’ dönüştürdüler. ‘FETÖ’yle ilgisi olan olmayan tüm alanlarda yasaklar başladı. İnsan hakları tümüyle askıya alındı. Gözaltı sürelerini uzatıldı. Savunma hakkı ikinci bir emre kadar kaldırıldı. Yüzbinlerce kişinin ekmeği hukuksuzca ellerinden aldılar. Emekçinin, işçinin, ezilenin, toplumun farklı kesimlerinin üzerinde büyük bir baskı mekanizması kurulmaya çalışıldı. Saray iktidarının talimatıyla Anayasal ve uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınmış nerdeyse bütün temel hakları ortadan kaldırdılar. Şimdi yeniden OHAL'i uzatmaya karar verdiler. Bütün hukuksuzluklara ve bütün yasaklara da OHAL’i gerekçe gösteriyorlar. Başbakan Binali Yıldırım ‘Biz OHAL’i devlete ilan ettik millete değil’ diyordu ama devleti değil, tüm ülkeyi zapturapt altına almaya çalışıyor.”

 ‘Gün gelecek, devran dönecek. El birliğiyle yıktığınız adalet sizlere de lazım olacak’

“Dün KESK’in eylemine yapılan polis müdahalesi, OHAL’in ne anlama geldiğini ve neden uzatıldığını en iyi şekilde bizlere gösteriyor. Türkiye’nin en büyük sendikalarından birine en temel hakkı olan yürüyüş hakkını bile tanımıyorlar. Bugün Saray iktidarının milletvekillerine ve kamu emekçilerine yönelik saldırısı, halk düşmanlığının, topluma yönelik nefretin işaretidir. Biz milletvekili olarak sadece bölgemizi değil, 80 milyonluk halkımızı temsil ediyoruz. Halkımız OHAL istemiyor; çünkü OHAL ekonomik krizi derinleştiriyor, işsizliği artırıyor, toplumsal ayrışmayı artırıyor. Bugün OHAL’in uzatılması devlete değil ama geleceğimiz açısından onarılmaz zararlar veriyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Dün şahsıma, milletvekili arkadaşıma, KESK emekçilerine saldırı talimatı veren İçişleri Bakanı, Ankara Valisi ve Emniyet Müdürü’ne buradan sesleniyorum. Gün gelecek, devran dönecek. El birliğiyle yıktığınız adalet sizlere de lazım olacak.”

 ‘Bu korku, bu panik hegemonyası “fikirlere ve düşüncelere” düşman’

CHP’li Eren Erdem, konuya ilişkin sosyal medyadan yaptığı paylaşımda “KESK’in OHAL’in kaldırılması için yapacağı basın açıklamasına polis müdahale etti. Demokratik bir hak olan “ifade özgürlüğü ve basın açıklaması” OHAL müdahalesine uğradı. Bu korku, bu panik hegemonyası “fikirlere ve düşüncelere” düşman. Ama halk kazanacak, demokrasi kazanacak!” dedi.

CHP’li Mehmet Tüm, danışmanına yönelik saldırının fotoğraflarını da paylaştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler