İlgezdi: Vatan uğruna toprağa düşen kahramanlarımızı rahmet ve saygı ile anıyorum

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze İlgezdi “Vatan uğruna şehit olan evlatlarımızın kutsal emanetini korumak, onurlu mücadelelerini gelecek kuşaklara aktarmak bizim görevimiz.” dedi.

Yayınlanma: 16.04.2018 - 14:24
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Şehitler Haftası nedeniyle bir basın açıklaması yayımladı.

 Şırnak’ın Bestler-Dereler bölgesinde, terörle mücadele kapsamında kurulan Kuyutepe üs bölgesine bugün düzenlenen hain saldırıda üç Mehmetçiğin şehit olduğunu anımsatan CHP Genel Başkan Yardımcısı İlgezdi, "Ülkemizin onuru; kahramanlarımızı andığımız “Şehitler Haftası”nda, Şırnak’tan gelen acı haberle yüreklerimiz bir kez daha dağlandı." dedi.

 İlgezdi mesajında "Ülkemizin dört bir yanından gelerek, vatan uğruna şehit olan evlatlarımızın kutsal emanetini korumak ve onların onurlu mücadelelerini gelecek kuşaklara aktarmak, şehit ailelerimizin sorunlarına sahip çıkmak ve çözüme kavuşturmak bizim görevimizdir." ifadelerini kullandı.

İlgezdi'nin mesajı şöyle: 

Şırnak’ın Bestler-Dereler bölgesinde, terörle mücadele kapsamında kurulan Kuyutepe üs bölgesine bugün düzenlenen hain saldırıda, ilk bilgilere göre, üç Mehmetçiğimizin şehit olduğunu, bir Mehmetçiğimizin de yaralandığını büyük bir üzüntüyle öğrendik.

 Ülkemizin onuru; kahramanlarımızı andığımız “Şehitler Haftası”nda, Şırnak’tan gelen acı haberle yüreklerimiz bir kez daha dağlandı.

 Bu alçak eylemler; ülkemizi kaosa sürüklemek üzere yıllardır sahneye konulan acımasız bir projedir. Kararlılıkla ifade ediyoruz ki, teröre karşı ortak birlikteliğimizi sürdürmeye devam edeceğiz.

 Masum sivilleri, bebekleri, yaşlıları, halka hizmet eden öğretmenlerimizi, doktorlarımızı, halkımızın can güvenliği için cansiperane mücadele eden asker ve polislerimizi hedef alan terör odaklarının bağlantılarını ortaya çıkarmadan terörle mücadeleyi başarıya ulaştırmak mümkün değildir.

 Biliyoruz ki, ateş düştüğü yeri yakıyor. Ne yaparsak yapalım, şehit ailelerimizin evlat hasretiyle geçirdiği bir dakikayı, asla, telafi edemeyiz. Her geçen gün büyüyen evlat özlemlerini gideremeyiz.

 Şehitlerimizin yazdığı onurlu tarihi öğrenmek, öğretmek ve hafızalarda canlı tutmak geleceğimizin güvencesidir. Vatanımızı canları pahasına koruyarak, bağımsızlığımızı ve birlikteliğimizi ortadan kaldırmaya çalışan odaklara karşı mücadele ederken, vatanın sinesine emanet ettiğimiz şehitlerimize minnet borcumuzu ömür boyu ödeyemeyiz.

 Ancak; ülkemizin dört bir yanından gelerek, vatan uğruna şehit olan evlatlarımızın kutsal emanetini korumak ve onların onurlu mücadelelerini gelecek kuşaklara aktarmak, şehit ailelerimizin sorunlarına sahip çıkmak ve çözüme kavuşturmak bizim görevimizdir.

 Bu vesileyle, bugün Şırnak’ta şehit olan Mehmetçiklerimiz başta olmak üzere, vatan uğruna toprağa düşen nice kahramanlarımızı rahmet ve saygı ile anıyorum. Mekânları cennet olsun.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler