Kılıçdaroğlu'ndan erken seçim yorumu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Bahçeli'nin erken seçim çağrısı hakkında konuştu. "Şimdi seçim atmosferine girdi bunlar" diyen Kılıçdaroğlu, "Sizi yine kandırmaya çalışacaklar. Cehenneme giden yoldaki taşlar iyi niyet taşları ile doludur" dedi. Hatay'a yaptığı karakol ziyareti ile ilgili Erdoğan'ın sözlerine de yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Sen 6. Filonun önünde secde ederken ben onların karşısında durdum. Parkan ve postalın varsa oğullarına ver. Yoksa oğlum askerden geldi parkasını ve postalını senin askerlik yapmayan oğullarına göndereyim" diye konuştu.

Yayınlanma: 17.04.2018 - 13:33
Abone Ol google-news

<video:959604>

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada erken seçim hakkında açıklama yaptı. Şimdi seçim atmosferine girdi bunlar' diyen Kılıçdaroğlu, "Sizi yine kandırmaya çalışacaklar. Cehenneme giden yoldaki taşlar iyi niyet taşları ile doludur. Sözlerinde durmadılarsa demokraside haklarını vereceksiniz" ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli erken seçim için tarih verdi: 3 Kasım'ı beklemeye gerek yok

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları: 

Geçen hafta Konya, Hatay ve İzmir'i ziyaret ettim. Konya'da belediye başkanlarımızın toplantısı vardı ona katıldım. 'Size oy veren vermeyen herkesi kucaklayacaksın, ayrımcılık yapmayacaksın' dedim. Vatandaştan vergi topluyorsunuz, siz de hizmet veriyorsunuz. Belde halkına neye ne kadar gitti anlatacaksınız. Halka hesap vermek, hakka hesap vermek gibidir.

Konya'da 100 yılı aşkın yıldır bulunan Konya Lisesi'ni MEB nitelikli okul kapsamında çıkarılıyor. Konya'ya gittim. '100 yıllık okulsunuz, sizden önemli isimler çıktı mı?' dedim. 'Çok' dediler. Turgut Özal, Tarık Buğra, Ahmet Hamdi Tanpınar bazıları. Konyalı kardeşlerime sesleniyorum, bize yeterince teveccüh göstermiyorsunuz. Sizin çocuklarınıza kim sahip çıkıyor? Size kim sahip çıkıyor, sorunlarınıza kim sahip çıkıyor? Siz size sahip çıkana, çocuğunuza sahip çıkana sahip çıktığınız gün kurtulacaksınız. Kaç ülkede 100 yıllık okul var. Siz bu okulu hangi gerekçelerle nitelikli okul kapsamından çıkarıyorsunuz? Konyalı kardeşlerim düşünsünler, ben biliyorum. Yarın sandığa gittiklerinde haklarına sahip çıkanları mın savunacaklar, yoksa çocuklarının eğitimini engelleyen iktidarı mı savunacaklar?

Atanamayan bir kızımız atanamadım diye intihar etmiş. Bunun için söylüyorum, vallahi de billahi de bunların yatacak yeri yok. Ülkede sorunlar yumağı var. Astsubaylar diyor ki; Mevcut hükümet bize söz verdi. Görev tazminatı ve intibaklarını yapacağız dediler. Astsubaya haklar vereceğiz diye söz verdiler diyor. Biz de 100 binlerce kişi oy verdik. 100 gün için vaat verdiler. 3 yıl geçti hala sözünü tutmadılar. Kendimizi kandırılmış gibi hissediyoruz diyor. Sen öyle düşünme kandırıldın. Bunlar oy aldıktan sonra 5 sene yanımıza yaklaşmayın diyorlar. Biz söz verirsek yaparız. Size yaparsak herkes istiyor. Sandık geliyor, sandıkta dersini vereceksin. Demokrasinin ne olduğunu öğrenecekler.

'MAHALLE MAHALLE GEZİP SİZİ KANDIRMAYA ÇALIŞACAKLAR' 

'Şimdi seçim atmosferine girdi bunlar' diyen Kılıçdaroğlu, "Sizi yine kandırmaya çalışacaklar. Cehenneme giden yoldaki taşlar iyi niyet taşları ile doludur. Sözlerinde durmadılarsa demokraside haklarını vereceksiniz" ifadelerini kullandı.

TAPU MÜJDESİ  - VİDEO

<video:959593>

Çınardereliler diyor ki, Kartal verdi, siz neden vermiyorsunuz? Pendik'i bize verin bütün tapuları vereceğim. Meşhur bir zat var ya bağırmış, 'Bay Kemal tapusuz yerlere tapu dağıtacakmış' diye. Evet tapu dağıtacağım. 50 yıldır oturanlara vereceğim. O zat bilsin ki, biz Ecevit geleneğinden geliyoruz. Toprak işleyenindir. 'Yapamazsın' diyorlar, yapacağız. Yetki verin göreceksiniz. Kartal nasıl yaptıysa, Pendik'te de yapacağız. Vatandaşa 'kaçak' der, kendisi kaçak evde oturuyorum diyordu. Kendisi lük sarayda oturuyor ya, orası da kaçak. Vatandaşın tapusunu vereceğim, senin tapunu vermeyeceğim. Senin yerin olmayacak. Oturduğun yer haramdır, haram. İsraftır. İslam 'İsraf haramdır' der.

Roman kardeşlerim o zat sizi ayağına çağırıyor, ben ayağınıza geldim. Bu zat celalenmiş. Bay Kemal diyor, buyur Bay Recep. Bay Recep diyor ki, ben sizin içinizden çıktım diyor. Nereden çıktı bilmiyorum, bir şeyi biliyorum. Sen Sulukule'ye ihanet ettin. Bu geldi, buralar çok değerlendi, sürün bunları dedi. Aralarından çıktıklarını sürdü. Şimdi de ahkam kesiyor, ben aranızdan çıktım diye. Eski filmlerdeki gibi içinden çıktığı mahalleye lüks arabayla gelir. Ama unutma her filmin Tarık Akan'ı, Kadir İnanır'ı, Yılmaz Güney'i vardır.

Gaziosmanpaşa'yı da Fikirtepe gibi yapmaya çalışıyorlar. Verin yetkiyi, kentsel dönüşümle kimsenin burnu kanamadan yenileyeceğiz. Orada yıllardır oturuyorsunuz, vatandaşın hakkını başkalarına vermeyeceksiniz. Vatandaşın hakkını vatandaşa vereceksiniz. Hakkı, hukuku ve adaleti sağlayacağız, az kaldı. Her konuda çuvalladılar. Vallahi bizim Çat Belediye Başkanı bunlardan daha iyi yönetir.

''MİLLET SÜT BULAMIYOR BEYEFENDİ BADEM SÜTÜYLE BESLENİYOR''

Millet süt bulamıyor kuru ekmek bulamıyor beyefeni badem sütüyle badem unuyla besleniyor. Sözüm var çiftçilerin bütün faizlerini sıfırlayacağım.

''DIŞ GÜÇLERMİŞ YOK ÖYLE BİR ŞEY''

Seni niye kandırıyorlar? Çocuğu kandırırsın sana ne verdiler de kandırılıyorsun? Dış güçlermiş yok öyle bir şey. Zamı sen yaptın kardeşim. Kozmik odayı sen açtın. Büyük ihaleleri dolarla yapıyorsun dış güçler mi söylüyor dolarla yap diye? Bunların tamamı senin oyunun. Dış güçler mi sana söyledi Süleyman Şah Türbesi'ni kendi topraklarından kaçır diye. Cumhuriyet tarihimizde bir ilktir kendi toprağını düşmana terk edip kaçan. Batsın senin milliyetçiliğin. 15 yılda 150 milyar dolar faiz ödedin sen.

Eğitim perişan. Birisi bir sabah kalkıyor, TEOG kalkacak. TEOG kalkıyor. Neye göre kalkacak? Nitelikli okulları kaldırıyorlar. Sevgili anneler, bu ülkeye demokrasiyi getirecek olan sizlersiniz, kul hakkı yiyenleri kapıya koyacaksınız. Yapacağınız bu.

"BİR GÜNDE MAZOTA 2 ZAMMI DIŞ GÜÇLER Mİ YAPIYOR?"

Ekonomiyi de iyi yönetmiyorlar. 'Bunu dış güçler yapıyor' diyor. Seni neden kandırıyorlar kardeşim? Dış güçler sana günde mazota iki zam mı yap diyor? Büyük ihaleleri dış güçler mi diyor sana dolarla yap diye? CHP dese, ihaleyi CHP yapmıyor. Diyor ki, dış güçler yaptı. Yok kardeşim bunlar dış güçlerin değil, senin oyunun. Dış güçler mi söyledi, Süleyman Şah Tübesi'ni topraklarından kaçır diye? Bir de diyor ben milliyetçiyim, batsın senin milliyetçiliğin ya.

''BUNLARI GÖNDERECEĞİZ''

Yakayı kaptırmışsın talimat alıyorsun. Talimatı yerine getirmezsen faiz yükseliyor. Seçim diyorlar ya olacak inşallah ve bunları göndereceğiz. Vatandaş gönderecek bıktık artık. Onların sözcüsü konuştu seçime gidelim diye. Bu ülkeyi adam gibi yönetecek yöneticilere ihtiyacımız var. Ben yönetemiyorum diyorlar artık. Yönetemiyorlar Türkiye'yi. Dış politikada da battılar. Bir bakıyorsunuz sabahleyin Rusya'dan öğlenleyin Amerika'dan yana konuşuyorsunuz. Dışişleri Bakanlığı'nı tamamen devre dışı bırakmışlar.

"ÖNCE İSPAT EDECEKSİNİZ" 

ABD, İngiltere, Fransa Miraç gecesi Suriye'yi bombaladı. Kimyasal silah kullananın tespit edilmesi lazım. BM bir heyet gönderir bakar, kimyasal silah kullanılmış mı kullanılmamış mı? Böyle bir tespit yok, iddia üzerine bombaladırlar. Ben o sabah yanlıştır dedim. Bir iddia üzerine insanların üzerine bomba atamazsınız, bombalanan kim? Araplar, ezidiler, kürtler. Bizim akrabalarımız. Ortak tarihimiz var. Ben bunları doğru bulmadığımı ifade ettim. Aynısı Saddam için yaptılar, kimyasal silah çıkmadı. Almanya dikkatle izledi ve sürecin dışında kaldı. Erdoğan, operasyonu doğru buluyorum diyor. Sabaha kadar uykusuz kalmış, operasyonu takip etmiş. Egemen güçlerden yana tavrını koydu. Taraflara bir bakın dedim, taraflardan biri Allah Allah diye saldırarak diğerini öldürüyor, diğeri de aynı şekilde. Birbirlerini öldürenler Müslümanlar. Diğer güçler silah satıyor, keyifleri yerinde. İran , Suriye, Irak, İran bir araya gelse sorunları çözer. Ama Erdoğan tam tersini yapıyor, ölen kim masum insanlar. Masum insanların ölmesine bombalayın denmez arkadaşlar.

İHH'YE SALDIRI TEPKİSİ

Erdoğan bombalayın diyor biraz daha bombalayın diyor. Ölen masum insanlar. Masum insanların ölümünden zevk alanların sağlık sorunları vardır. İHH diye bir kuruluş var Bakanlar Kurulu'nca el üstünde tutulan bir kurum. Daha çok vuruş yapılmalıydı diyor. Daha çok insan ölmeliydi diyor. Bu İHH Gazze'ye Mavi Marmara'yı götüren 9 kişi öldü bunlar çark ettiler ölülerine bile sahip çıkmadılar. Ne demek atılan füzeler içimizi serinletmedi? 20 milyon dolara Türkiye'nin itibarını sattılar. İsrail özür dilemem tazminat vermem dedi. Gazze'deki ablukayı kaldırmam dedi. Bunlar el etek öptüler gece yarısı AK Parti milletvekilinin oylarıyla İsrail'in her dediğini yaptılar.

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım: Çok az füze atıldı, içimizi serinletmedi

Daha büyük bir tehlike bizi bekliyor. Bütün radikal grupları Türkiye sınırına konuşlandırdılar. İktidar onlara destek veriyor. Toplantıdan sonra Sakız Karakolu'na gittim Suriye'nin sınırında. Kendimize asker elbiseleri diktirmedik bildiğimiz kıyafetlerle gittik. Bizi karşıladılar. Oturduk kendi durumlarını sorduk. Hepsinin morali iyi.

"VATANDAŞIN AĞZINI BIÇAK AÇMIYOR"

Hatay'da, sınırda vatandaşın ağzını bıçak açmıyor. Sakız karakoluna gittim. Kendime üniforma falan diktirmedim, ayıptır asker arkadaşlar var dedim. Arkadaşlarla oturduk, hepsinin morali iyi. Kendimize yetiyoruz, bayrağımız dalgalanıyor dediler. Atatürk büstünün önünde ufak bir fotoğraf çektirdik, komutana vatan size minnetar dedim.

 ERDOĞAN'A POSTAL VE PARKA YANITI - VİDEO 

<video:959611>

 ''BEN POSTALI PARKAYI 1968'LERDE GİYDİM''

Beyefendi postala mı ihtiyacın var parka falan eksikse onu da gönderelim demiş. Ben postalı da parkayı da 1968'lerde giydim. Sen 6. Filo'nun önünde secde ederken ben ülkenin bağımsızlığını savunuyordum. Benim postala parkaya ihtiyacım yok.Benim kuşağım, genç Filistinlilerin yanına gitti. Erdoğan bunu bilmez, tarihini bilmez. Bildiği tek şey yeşil dolarlardır.

''OĞLUM ASKERDEN GELDİ PARKASINI POSTALINI ASKERLİK YAPMAYAN ÇOCUKLARINA GÖNDERECEĞİM''

Eğer elinde fazla varsa oğluna ver gönder askere yoksa oğlum askerden geldi parkasını ve postalını senin askerlik yapmayan çocuklarına göndereceğim.

AKP SÖZCÜSÜNE FETÖ SORUSU

AK Parti sözcüsü açıklama yapmış FETÖ'cü kalmadı diye diyen Kılıçdaroğlu, "Güzel, şu sorunun cevabını istiyorum. Bunları temizlerken kaçını mahkemeye verdin, kaçı hakkında suç duyurusunda bulundun? Suçluyu korursan sen desuçlusun. Alttakileri temizlediler, baştaki duruyor. AK Parti Sözcüsü'nden öğrenmek istiyorum kaçı hakkında cezai işlem başlatıldı. Demek ki siz bunları biliyorsunuz, kankasınız bunlarla. Bizim avukat olan tüm milletvekillerimize bu görev düşüyor. Araştıracaksınız, araştırma önergesi vereceksiniz.

"HANGİ KUVA-Yİ MİLLİYECİ PARA ALARAK VATANINI SAVUNDU?"  - VİDEO<video:959614>

ÖSO Kuva-yi Milliye hareketi gibidir diyor önce ağzını yıkayacaksın Kuva-yi Milliye demek için. Ne demek ÖSO? Hangi Kuva-yi Milliyeci para alarak vatanını savundu yama ve talan yapmıştır? Hakkımda savcılar fezleke düzenleyecekmiş. Senin gibi korkak değilim. 

''2019'UN UMUDU BU ÜLKENİN KADINLARIDIR''

Dün arkadaşlarım 81 ilde oturma eylemi yaptı OHAL'i istemiyoruz diye. Daha önce rahmetli Ecevit OHAL'i kaldırmıştı bunlar sahip çıktılar biz kaldırdık diye. Sopayla baskıyla yönetmeye çalışıyorlar. Baskı ile seçime nasıl gidebiliriz onun yolunu aramaya çalışıyorlar. Sopayla millet nasıl hizaya getirebiliriz onun yolunu aramaya çalışıyorlar. Bu millet sana boyun eğmeyecektir. Bütün bu sorunları sorumlusu kim? Bank Asya'nın önünden geçen adamı hapse attılar parası olanı attılar. Ana sorumlu duruyor yerinde hala kimdi o? Kaçak sarayda oturan zat yani Bay Recep FETÖ'nün siyasi ayağının bir numaralı sorumlusudur. Tazminat davası açıyor fezleke düzenlesene mahkemeye gidelim mahkemede tamamını ispat edeceğim. 20 Temmuz'da sivil darbe yaptılar. Allah'ın lütfu olarak kabul ettin bunu. Darbeyi ranta çevirmeye çalışıyorlar. Bir FETÖ borsası bir de FETÖ'nün kara borsası. FETÖ borsası dayın varsa çıkıyorsun paran varsa koşa koşa geliyorlar seni çıkarıyorlar. Bir de kara borsa şantajla insanları istifa ettirip yoksa seni içeri alırım. İki borsayı unutmayın. 2019'un umudu bu ülkenin kadınlarıdır. İster başı açık ister başı örtülü olsun.''

Bahçeli'nin erken seçim teklifine İYi Parti'den yanıt

Bahçeli'nin erken seçim teklifine hükümetten ilk tepki

Devlet Bahçeli'nin erken seçim açıklamasından sonra dolar uçtu

Bahçeli'nin erken seçim çağrısına CHP'den ilk yanıt

Bahçeli, Adalet Bakanı Gül ile görüştü

MHP'li Yalçın'dan erken seçim açıklaması: Kesinlikle önceden görüşme olmadı

 

 

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler