Erkan Baş'tan erken seçim yorumu: 'İktidarda kalmanın zora girdiğini hissediyorlar'

Türkiye İşçi Partisi kuruluş çağrıcısı ve Halkın TKP'si Genel Başkanı Erken Baş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin erken seçim çağrısını değerlendirdi.

Yayınlanma: 18.04.2018 - 12:36
Abone Ol google-news

Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) İstanbul’daki 2'nci Bölge Kuruluş Toplantısı dün Beyoğlu Ses Tiyatrosu’nda yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ile babası Sami Elvan’ın da yer aldığı toplantıya işçiler, KHK ile işinden edilen akademisyenler, avukatlar, gazeteciler, sendikacılar ve öğrenciler katıldı.

Toplantıda çeşitli meslek gruplarından ve direniş alanlarından gelen isimler, Türkiye İşçi Partisi'ne duyulan ihtiyacı anlatan konuşmalar yaptı.



ERKAN BAŞ: TÜRKİYE İŞÇİ SINIFI ÖRGÜTLÜ BİR GÜÇ OLARAK SİYASET SAHNESİNDE YERİNİ ALMALI

Konuşmasında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin erken seçim çıkışın değerlendiren Erkan Baş şunları söyledi:

Bir heyecanın yanında belirli bir düzeyde bir korku ve panik de yarattığını söyleyebiliriz. İktidarda kalabilmek adına her tür hilenin yapıldığı bir coğrafya burası. Bir oyun kuruluyor, emekçilere, yoksullara karşı. İçinde bulundukları korkunun, paniğin, her geçen gün iktidarda kalmanın daha zora girdiğini hissetmelerinin bir sonucu bu. Türkiye İşçi Partisi'nin kuruluş çağrısının tam da böyle bir döneme gelmesi bizler açısından en önemli şeylerden bir tanesidir. Biz TİP'in çağrısını ilk yaptığımızda, yoksulların, mücadele eden milyonların politik bir alternatif olarak kendilerini ortaya koyması gerektiğini söylemiştik. Biz bunu 2019 süreçli bir kırılma olarak görüyoruz. Bu süreçte Türkiye işçi sınıfı mutlaka örgütlü bir güç olarak siyaset sahnesinde yer almalıdır demiştik. Bu iddiayla Türkiye İşçi Partisi kuruluş çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Böyle bir dönemde, bu örgütlenmeyi gerçekleştirmezsek geç kalacağımızı söylüyorduk. Şimdi hızla bu örgütlenmeyi hayata geçirme zamanı.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler