AKP'den İYİ Parti'ye: Bir sonraki seçime hazırlansınlar

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine ilişkin konuşan AKP'li Elitaş, "İYİ Parti bir sonraki seçime hazırlansınlar" dedi.

Yayınlanma: 21.04.2018 - 19:23
Abone Ol google-news

Kocasinan Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Erciyesevler Sosyal Tesisleri ve Kapalı Pazaryeri açılış törenine katılan AKP Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, 24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleriyle ilgili konuştu.

“İYİ PARTİ BİR SONRAKİ SEÇİME HAZIRLANMALI”

Birkaç partinin seçime giremeyeceğinin konuşulduğunu ifade eden Elitaş, “Türkiye’de 96 kurulmuş parti var. Bu partilerin her an seçime hazır olmaları gerekir. Yeni kurulmuş bir parti o da kusura bakmasın bir sonraki dönemde yapılacak seçime hazırlanması gerekir. Bir partiyle ilgili konuşuyorlar neymiş efendim; seçim kanunundaki bu 6 aylık süre insin mi, inmesin mi? Biz kişiye veya partiye özel kanun çıkaramayız. Ortadaki usuller neyse ona göre süreci devam ettirmemiz gerekir. O söylenen parti 2 seneye yakın bir zamandır kuruldu. ‘Hadi seçim hadi seçim’ diye ifade etti ama tembellik yapmışlar, çalışmamışlar kanundaki süre içinde sanıyorum 2 yıla yakın bir zamandır bu parti Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat etti. 2 yıldır büyük kongresini yapamadıysa Türkiye’nin 81 vilayetinin 41’inde örgütlenemediyse bize ’15 Temmuz’da seçim yapılacakmış’ diye kürsülerde ifade eden bir parti, 15 Temmuz’da seçim olsa dahi seçime girme hakkını elde edemiyorsa, bu süreçte vatandaş nezdinde bir mağduriyet ortaya çıkararak ‘Bizim partimizi seçime sokmuyorlar’ diye mağdur edebiyatı yapmak için gösterilen bir gayretten başka bir şey değildir” dedi.




Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler