HKP'den YSK ve Yargıtay'a başvuru

Halkın Kurtuluş Partisi, seçime girme haklarının iadesi amacıyla Yüksek Seçim Kuruluna ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Siyasi Partiler Bürosuna başvurdu.

Yayınlanma: 22.04.2018 - 14:08
Abone Ol google-news

HKP'den yapılan açıklamada, "Açtığımız davalar Ankara İdare Mahkemesinde, Ankara Bölge İdare Mahkemesinde, Anayasa Mahkemesinde ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde halen görülmektedir. Süreç içinde Sarayın emriyle Yargıtay Savcılığı Siyasi Partiler Bürosu, yeni kurduğumuz il ve ilçe teşkilatlarımızı da sudan bahanelerle ve yasa dışı olarak tescil etmemişti.Sonradan kurulan teşkilatlarımızın tescil edilmemesine karşı açtığımız idari davada, tescil etmeme işleminin yürütmesi durdurulmuştur. Böylece son 6 ay öncesinde kurulmuş ve seçim yeterliliği sayısı bakımında muteber bu teşkilatlarımızın tescil edilmesi önünde hukuken bir engel kalmadı" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, "HKP’nin, seçimlere sokulmasını istemeyen Saray’ın yasa dışı bu emriyle; hem hukuksal, hem de siyasal mücadelesi sürecektir. Hiçbir meşruiyeti kalmamış Anayasa ve Kanun dışı bu mücrim iktidar ve kurumlarının fermanları er geç yırtılıp atılacaktır. Asıl mücadelemiz, İşçi-Emekçilerin Demokratik Halk iktidarında, Tam Bağımsız ve gerçekten Laik Türkiye’yi kurmaktır. Elbet başaracağız." denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler