Kılıçdaroğlu-Karamollaoğlu zirvesi sonrası ortak açıklama... 'Gül aday mı?' sorusu soruldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin genel merkezinde Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu bir araya geldi. Görüşme sonrası açıklama yapan Karamollaoğlu "Abdullah Gül'ün ortak adaylığı söz konusu mu?" sorusuna "Sorularınız bu hafta sonuna doğru cevap bulacaktır" yanıtını verdi.

Yayınlanma: 23.04.2018 - 10:22
Abone Ol google-news

<video:962788>

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı (SP) Temel Karamollaoğlu ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, partisinin 15 milletvekilinin İYİ Parti'ye geçmesini değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, "Elbette ki biz demokrasiyi savunuyoruz. Gücü elinde bulunduran bir siyasal iktidarın, bir partiyi seçime sokmamak için özel çaba harcaması, devletin kurumlarını etkilemesi bizim içimize sindirebileceğimiz bir olay değildir" dedi.

SP'den videolu seçim mesajı

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP Genel Merkezi'nde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Görüşmeye, CHP Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan, Haluk Koç, Lale Karabıyık, TBMM CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da katıldı.

'Bunu herkes de yapamaz'

Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, şunlar söyledi:

"Seçimler yaklaştığı için hareketliyiz. Seçime daha olumlu bir atmosferde girebilmek için birtakım temaslarımız oluyor. Güzel bir görüşme yaptık. Bu görüşmelerimizin bu hafta içinde birtakım sonuçları olacak. Tabii biz baskın seçim dedik. Bazıları, 'hem baskın' diyorsunuz 'hem seçime hazırız' diyorsunuz. Ne manaya geliyor? Yani ifade ettiğim mana, iki ayağımızı bir pabuca soktular. Ceketinizi evden alıp çıkarken bile 2-3 dakikada çıkmak var. Bir de 15-20 dakikanın içinde rahat rahat çıkmak var. İktidar bu fırsatı vermeden bir panik havasında seçime gitme kararı aldı. Ben tabii Sayın Genel Başkan ve arkadaşlarını tebrik ettim. Çünkü Türkiye belki bir kazaya uğrayacak. Bir potansiyeli olan İYİ Parti, seçime girmeme ihtimaliyle karşı karşıya kalacaktı. Yaptıkları jest, aslında demokrasiye bir katkı sağlama anlamında önemli oldu. Bunu herkes de yapamaz. Çünkü neticede oy verecek olan vatandaş, oy verme hakkını kullanacak, başka bir şey yapamayacak ki. Bundan dolayı şu anda biz temelde kendi partilerimizin menfaatlerinden çok, ülkemizin geleceğiyle ilgili birtakım konularda dirsek temasına ihtiyaç olduğunu gördük. Bu konudaki çalışmalar hafta içinde neticelenir diye düşünüyorum."

'Biz demokrasiyi savunuyoruz'

CHP Lideri Kılıçdaroğlu ise SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Sayın Genel Başkan ve arkadaşlarıyla verimli toplantı gerçekleştirdik. Hepimiz heyecanlıyız ama heyecan güzel bir şey. İnşallah 25 Haziran'a gülen bir Türkiye ile uyanacağız. İYİ Parti'ye verdiğimiz destek; elbette ki biz demokrasiyi savunuyoruz. Gücü elinde bulunduran bir siyasal iktidarın, bir partiyi seçime sokmamak için özel çaba harcaması, devletin kurumlarını etkilemesi bizim içimize sindirebileceğimiz bir olay değildir. Önümüzdeki seçimler bireysel seçimler değildir, bir partinin, iki parti sorunu değil, sorun Türkiye sorunudur. Türkiye'de hepimiz huzur içinde birlikte yaşamak istiyoruz. Bu bağlamda, Saadet Partisi'nin demokrasinin geliştirilmesi yönünde attığı adımlar son derece değerli adımlardır."

Abdullah Gül sorusuna yanıt 

"Abdullah Gül'ün ortak adaylığı söz konusu mu?" sorusuna Karamollaoğlu, "Sizin o sorularınız bu haftasonuna doğru cevap bulacaktır" yanıtını verdi.

GÖRÜŞMEDEN KARELER 

Karamollaoğlu’nu CHP Genel Merkezi’ne gelişinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan karşıladı. Kılıçdaroğu ile yapılan olan görüşmede 24 Haziran 2018'de yapılacak seçim, cumhurbaşkanı adayı ve ittifak konuları masaya yatırıldı. 

CHP'de cumhurbaşkanı adayının belirleneceği PM toplantısı yarın gerçekleşecek.

ÇARŞAMBA GÜL’LE GÖRÜŞME

Karamollaoğlu, bugün HÜDA-PAR Genel Başkanı’yla da görüşecek. Salı günü Akşener’le Ankara temaslarını tamamlayacak olan Karamollaoğlu’nun çarşamba günü 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmesi bekleniyor. İYİ Parti’deki görüşme basına açık olacak.

CHP'den Akşener’i ikna turları: Aday olma ısrarından vazgeç, ortak aday bulalım

İYİ Parti'ye geçecek MHP'li 5 vekili Bahçeli biliyor mu?

Andy-Ar: AK Parti Genel Merkezi'nde doğal bir panik var

Büyük politika: 1) Batı kapısını açacak bir CHP girişimi

MHP’de ‘istifa’ tartışması

İYİ Parti - Saadet Partisi görüşmesinin tarihi belli oldu

Meral Akşener'den CHP'ye teşekkür

İYİ Parti'den AKP'ye sosyal medyadan 15 vekil göndermesi

Devlet Bahçeli'den CHP - İYİ Parti anlaşmasına sert tepki

CHP'li 15 vekilin İYİ Parti'ye geçmesiyle ilgili HDP'den açıklama

CHP-İYİ Parti anlaşmasında dikkat çeken ayrıntı

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler