Erdoğan'la sürpriz görüşme sonrası Arınç'tan ilk açıklama: Ben iyi bir AK Partiliyim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu akşam Beştepe'de eski Meclis Başkanı Bülent Arınç ile görüştü. Görüşme sonrası gazetecilere açıklama yapan Arınç,buluşmanın olumlu geçtiğini ve devamının geleceğini söyledi.

Yayınlanma: 24.04.2018 - 16:42
Abone Ol google-news

<video:963581>

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de AKP kurucularından, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile buluştu. 

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, görüşmeye ilişkin soruya “Bu görüşme MKYK gündeminde değildi, Genel Başkanımız da bizimle böyle bir bilgi paylaşmadı” dedi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek üzere AKP Genel Merkezi'ne gelen Arınç, "Davet üzerine geldim, Cumhurbaşkanı ile görüşeceğim" dedi.

Erdoğan ile gerçekleştirdiği yaklaşık 1.5 saatik baş başa görüşmenin ardından yaptığı açıklamada Arınç, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adaylığı da dahil olmak üzere birçok konunun ele alındığını belirterek, "Her konuda görüştük ama açıklama yapma yetkisini kendimde görmüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız kendisi gerekli görürse konuşabilir, bize izin verirse biz de açıklama yaparız" dedi. 

"Aktif siyasete veda ettim, tekrar milletvekilliğinden başlayacak değilim"

Kendisinin milletvekikili adaylığının görüşülüp görüşülmediğine dair bir soru üzerine de Arınç, 7 Haziran 2015 seçimlerinde aktif siyasete veda ettiğini belirterek, "Bu düşüncem bugün de devam ediyor. Ben siyasetin her kademesinde bulundum, kendi irademle bilinçli bir şekilde aktif siyasete veda ettim. Tekrar milletvekilliğinden başlayacak değilim. Kimse bana teklifte bulunmadı, benim cevabımı da bilirler. Aktif siyasetin parçası olmaya niyetim yok ama bunun dışında" cevabını verdi.

"Ne AK Parti ne de genel başkanın zarar göreceği bir noktada durmam"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptıkları görüşmenin 'baş başa' gerçekleştiğini ifade eden Arınç, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığını destekleyecek misiniz?” sorusu sonrasında da şunları söyledi:

"Bu biraz önceki soruyla eş anlamlı. Kendisine başarılar diledim. Bunu ifade ettim. Bundan daha ötesini sorarsanız, ben bir AK Partili'yim, partimden de memnunum. Her ne kadar bazıları bizi üzse de ben AK Parti’nin bu ülkeye faydalarını biliyorum. Başka bir partiye ilgili olumlu kanaatimi ortaya koymam. Ben ne AK Parti ne de genel başkanın zarar göreceği bir noktada durmam. Ben iyi bir AK Partiliyim, Milli Görüş çizgisindenim bizim öğrendiklerimiz çizgimizin arkasında durmayı gerektirir."

 

Erdoğan’ın, Arınç’tan sonra eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile de bir görüşme gerçekleştireceği iddia edilmişti.

Abdullah Gül Davutoğlu görüşmesi: Talep Gül'den geldi

Erdoğan Gül'ün adaylığını değerlendirdi: Öyle bir derdimiz yok

Kılıçdaroğlu: Kümeste yakalanan tilki gibi saldırıyorlar

Gül'e Erdoğan cephesinden sürpriz gece ziyareti

AKP’den tehdit gibi Özgür Özel açıklaması


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler