CHP'li Mehmet Tüm: 25 Haziran sabahı aydınlık bir Türkiye’de uyanacağız

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, ‘yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla mücadele’ sözüyle iktidara gelen AKP’nin bu nedenlerle 24 Haziran seçimlerinde iktidardan düşeceğini ifade etti.

Yayınlanma: 25.04.2018 - 11:59
Abone Ol google-news

AKP’nin 16 yıllık bilançosuna ilişkin yazılı basın açıklaması yapan CHP’li Mehmet Tüm, ülkenin 2000’lerin başındakine benzer bir ekonomik ve siyasi kriz içerisinde olduğunu belirten CHP’li Tüm şunları söyledi:

 “AKP iktidarı ekonomiden dış politikaya, eğitimden sağlığa tüm alanlarda bir krizin ve çöküşün sembolü haline geldi. 2002’de 3Y dedikleri yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla mücadele edeceğinin sözünü vererek iktidara gelen AKP, bugün bu üç formülün bizatihi uygulayıcısı durumundadır. 2002 yılında devletin iç borç stoku, 149.9 milyar TL iken bugün 535.4 milyar TL’ye çıktı. Benzer şekilde kişi başına kamu borcu ise 2 bin 677 TL’den 10 bin 981 TL’ye ulaştı. Özel sektörün borcu da yine yaklaşık 7 kar artarak 43 milyar liradan 307 milyar liraya çıktı. Enflasyon çift haneli rakamlarda kalıcılaştı. Cari açık ise her yıl rekor kırmaya başladı. Tüm bu ekonomik krizin faturasını ise halkımız ödemektedir. Sürekli vergi zamlarının yapılması, yeni vergilerin çıkarılmasıyla halkımız ağır vergiler altında eziliyor. Yoksullukla mücadele edeceğini belirten AKP, ülkemizin neredeyse yarısını açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşamaya mahkûm etti.”

 “AKP ekonomik çöküşün ve krizin sembolü oldu!”

 “Bugün Aydın’da ataması yapılmayan Merve Çavdar’ın işsizlik nedeniyle intihar etmesi, AKP’nin OHAL Türkiyesi’nin en açık örneğidir. Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı son rakamlarda da işsizlik oranı %10,9 seviyesinde görülmektedir. Türkiye genelinde genç işsiz sayısı 2017 yılında, bir önceki yıla göre 124 bin kişi artarak 3 milyon 454 bin kişi olmuştur. Genç nüfustaki işsizlik oranı ise %20,8’e yükselmiştir. OHAL nedeniyle intihar eden insanların sayısındaki artış AKP’nin ekonomik büyüme yalanlarını gözler önüne sermektedir. AKP ekonomik büyüme diyerek halkın refahının değil, yandaşının cebindeki artışı kastetmektedir. AKP ekonomik yıkımın sembolü olmuştur.”

 “Cinayetler yüzde 261, uyuşturucu bağımlılığı yüzde 678 oranında arttı!”

“Ekonomik krizin yanında toplumsal kriz de baş göstermiştir. Şiddet, istismar, cinayetler, silahlanma her geçen gün endişe verici düzeyde artmaktadır. AKP iktidarı döneminde cinayetler yüzde 261, cinsel saldırılar yüzde 261, cinsel istismarı yüzde 434, kadına yönelik şiddet yüzde 1400 ve uyuşturucu bağımlılığı yüzde 678 artmıştır. OHAL rejiminde insan hakları, adalet ve özgürlük de rafa kaldırılmıştır. Avrupa Birliği’nin son ilerleme raporunda OHAL yasaklarının demokrasiye darbe vurduğu vurgusu yapılıyor. Nitekim AKP Genel Başkanı Erdoğan, en temel insan hakkı olan, toplantı, gösteri ve yürüyüş hakkını, grev hakkını açık ve net bir şekilde kaldırdığını ifade etmektedir.”

 “25 Haziran sabahı, hep birlikte aydınlık bir Türkiye’de uyanacağız!”

“24 Haziran seçimleri, karanlık bir diktadan ülkemizi kurtarma rejimidir. Yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklar içinde bırakılan halkımızın vereceği karar, ülkemizin kaderini belirleyecektir. Biz, CHP olarak, toplumsal muhalefetin tüm bileşenleriyle bir araya gelerek Saray iktidarını devireceğimizden eminiz. Nitekim, AKP’nin son günlerdeki saldırgan tutumu ve telaşı, iktidarı kaybetme korkusunun bir sonucudur. 25 Haziran sabahı aydınlık bir Türkiye’de uyanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler