Erdoğan: Irkçı Gezi olaylarına sahip çıkmanın bedelini ödeyecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "HDP'nin adayı CHP ile ittifak arayışlarına girmenin, ırkçı Gezi olaylarına sahip çıkmanın bedelini göreceksiniz, sandıkta ödeyecek" diye konuştu.

Yayınlanma: 19.07.2014 - 19:59
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti. "Çankaya senindir, senin olacak" sloganları üzerine Erdoğan, "Çankaya milletindir, milletin olacak" dedi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendilerine yüzde 51'in yetmeyeceğini kaydeden Erdoğan, "Milletimizden çok daha güçlü bir destek bekliyoruz. Ben inanıyorum ki CHP'li, MHP'li. Kardeşlerimizin partilerinin dayatma adayına güçlü bir tepki vermelerini bekliyorum" ifadelerini kullandı.

 

'PENSİLVANYA GİBİ İHANET ŞEBEKELERİNİN DİNİN DİBİNDE OTURUYORLAR'

CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gösterecekleri adayları kendi partilerinden seçmemeleri nedeniyle tepki gösteren Erdoğan, "Çünkü bunlar talimatı seçmenlerden almazlar. Bunlar talimatı teşkilatından almazlar. Bunlar talimatı başka odaklardan, başka çevrelerden alırlar. Bunlara bir aday dayattılar. CHP, MHP yönetimi boyunlarını büktüler, bu adayı kabul ettiler. Şimdi ne diyor CHP genel müdürü, 'tıpış, tıpış gideceksiniz bu adaya oy vereceksiniz' yanına da Bahçeli'yi alarak tıpış tıpış gidip o adaya oy verir. Ama seçmene bu dayatmayı yapamaz. Seçmen bu dayatmaya rıza göstermez. Göreceksiniz 10 Ağustos'ta CHP ve MHP bir kez daha ağır yenilgi alacaklar. Ama bu sefer yüzsüzlük yapı o koltuklarında oturamayacaklar. CHP'nin hem yönetimi rahatsız, hem tabanı rahatsız, MHP'nin hem yönetimi rahatsız hem tabanı rahatsız. Bu iki genel başka her seçimde ne yapıyor? Partilerinin ilkelerini ayaklar altına alıyorlar. Partilerinin iradelerini ayaklar altına alıyorlar. Dayatmalara boyun eğiyorlar. Pensilvanya gibi ihanet şebekelerinin dinin dibinde oturuyorlar. Her türlü yalana, hakarete, iftiraya, çanak tutuyorlar. Bütün bunları yaptıkları halde her seçimde kaybediyorlar" dedi.

 

'ŞİMDİ DİREKLERDEN İNİYORLAR MI? İNİYORLAR'

Milletin 10 Ağustos'ta Pensilvanya partilerine gereken dersi vereceğini kaydeden Erdoğan şu ifadeleri kullandı: "Bir de HDP var. Bu HDP'nin adayı ne yapmış? Aday belirleme sürecinde CHP ile görüşmüş. CHP'nin uygun aday çıkarması durumunda birlikte hareket edebileceklerin söylemiş. Bu CHP Doğu'da, Güneydoğu'da on yıllar boyunca benim Kürt kardeşlerime zulmetti. HDP çıkıyor o zalimle iş birliği arayışlarına giriyor. CHP ile ittifak yapamayınca da kendisi aday oluyor. Göreceksiniz, benim Doğulu, Güneydoğulu kardeşlerim de bu adaya gereken dersi vereceklerdir. HDP'nin adayı CHP ile ittifak arayışlarına girmenin ırkçı Gezi olaylarına sahip çıkmanın bedelini göreceksiniz sandıkta ödeyecek."

Kendisinin "tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" demesinin HDP'lileri rahatsız ettiğini kaydeden Erdoğan, "Türk bayrağını kongresinde asamayanların bu Parlamento'da ne işi var ya? Bu Parlamento Türkiye Cumhuriyeti'nin Parlamentosu ya. Beyler rahatsız olmuşlar, sağda solda verip veriştiriyorlarmış. Kesenizde ne varsa söyleyin. Bu millet hiçbir zaman sizi affetmez. Bizim millet anlayışımızı, bizim bayrak anlayışımızı, kimsin sen ya sorgulamaya kalkıyorsun" dedi.

Türkiye üzerinde ameliyat ve operasyon yapmak isteyenlerin bunun bedelini çok ağır ödeyeceğini anlatan Erdoğan, Bayrak direklerine tırmananlar vardı, şimdi direklerden iniyorlar mı? İniyorlar. Devam ederlerse, inmeye devam edecekler. Bunun bedelini ağır öderler. Çünkü bayrak hiçbir zaman yere inmedi, inmeyecek. Mahzun olmayacak bunun bedelini ağır öderler" dedi.

 

'KENDİ BAŞKANINI SEÇİYOR, BAŞKANINI'

Cumhurbaşkanı adaylarından birinin, "benim görevim havaalanıyla uğraşmak değil" dediğini kaydeden Erdoğan, "Yav bu millet 10 Ağustos'ta Çankaya'ya saksı, vazo seçmiyor ya. Kendi başkanını seçiyor, başkanını. Bu devletin başı, bu devletin başı olmanın yanında başkomutan, aynı zamanda yürütmeye istediği zaman müdahale edecek. Anayasa'nın verdiği yetkiler var bu yetkileri kullanacak. Ama hayatında en ufak bir mesuliyet alammış kişilerden bu ülkeye cumhurbaşkanı olur mu ya? Bunların hayatı monşer olarak geçmiş. Yok şunu yaptım diyor, yok bunu yaptım. Yaptığın hiçbir şey yok ya" diye konuştu.

 

'SİZE NE, SİZE NE'

Mübarek ramazan gününde dertli ve mahzun olduklarını kaydeden Erdoğan, "Filistin'den maalesef içimizi acıtan haberler alıyoruz. Terör devleti İsrail, bir kez daha Gazze'ye saldırdı. Bir kez daha masum çocukları, plajda oynayan çocukları vurdu. Masum kadınları, masum insanları katletmeye başladı. Bunların gözü o kadar dönmüş ki bir İsrail kadın milletvekili çıktı, 'bütün Filistinli anneler ölmeli' dedi. Sen ne biçim kadınsın? Kadın hakları derneklerinden ses çıkıyor mu? Çıkmadı. Niye çıkmıyor, çünkü aynı zihniyetin mensupları bunlar. Bunlar analığa da karşı olanlar biliyor musunuz?" ifadelerini kullandı.

Bir tişört yaptırdıklarını ve tişörtün üzerinde Müslüman, hamile ve çarşaflı bir kadının resminin olduğunu anlatan Erdoğan, "Altında 'bir atış iki vuruş.' Yani Müslüman kadının karnına ateş et, bir kurşun ile iki can diye tişört yaptırmışlar. Bunların insanlıktan nasibi yok, bu adiliktir, bu alçaklıktır, bu namussuzluktur. İnsanlık adına nefret ediyorum, lanet ediyorum. Bunlarda vicdan yok, bunlarda şeref, edep, haysiyet yok. Sabah akşam Hitlere söverler ama şuanda barbarlıkta Hitler'i bile geçtiler. Amerikalıların bazıları, 'Sayın Başbakan niye Hitler ile böyle bir benzetme yapıyor.' Size ne, size ne? Sen Amerikasın, Hitler'den sana ne, ne alakan var? Bu insanlar öldürülecek, sen koskoca Amerika adaleti arayacağın yerde, kalkacaksın hala 'İsrail'in savunma hakkı var.' Ne savunması, orantısız güç kullanıyor. Soruyorum kaç tane İsrailli öldü şuanda kadar? 1 kişi, peki kaç tane Gazzeli öldü? 300'ü aştı. Neyin savunmasını kullanıyor. Atom bombasına varıncaya kadar her şey bu İsrail'de var. Uçak dersen uçak, füze dersen füze hepsi var. Ama ne diyor, 'Filistinli senin silahın olmayacak' diyor. Ee neyle kendini savunacak? Onun için tünelleri bombalayarak kaldıracağız. Böyle adaleti olamayan bir dünyada. Orhan Baba diyor ya, 'Batsın bu dünya.' Ne için söylüyor, işte adaleti olmayan bir dünya için söylüyor, batsın bu dünya" şeklinde konuştu.

 

'GEÇ KALDIN EKMEL, HADİ SESİNİ BİR AN ÖNCE YÜKSELT'

İsrail'in meşrebinin gereğini yaptığını kaydeden Erdoğan, "Onun için ben vatandaşlarıma sesleniyorum; vatandaşımız olan, Türkiye'deki Musevilere yönelik herhangi bir tavrı ben doğru bulmuyorum. Niye? Onlar bu ülkenin vatandaşıdır. Bu ülkenin vatandaşı olmaları hasebiyle onlar şu anda bizim güvencemiz altındadır. Bizim hedefimiz İsrail'in zalim yönetimidir, terör estiren yönetimidir, biz onu hedef alarak konuşmalıyız, onu hedef alarak uluslararası çalışmalarımızı yürütmeliyiz. İsrail halkını kendi yönetimine karşı tavır almaya davet etmeliyiz. Bundan daha da acısı bu vahşet karşısında batı susuyor, Amerika susuyor. Medeni olduğun söyleyen dünya susuyor. Özellikle de içim kan ağlayarak söylüyorum İslam ülkelerinin çoğu susuyor. Sesimizi yükseltince de bu susanlar zalime destek verenlerden rahatsız oluyor. Ekmel de rahatsız oluyor muş. Bayramdan sonra sesini yükseltecekmiş. Pek yükselmezmiş ama yükseltecekmiş. Geç kaldın Ekmel, hadi sesini bir an önce yükselt. Tayip Erdoğan, 20'sinde neyse 60'ında bu. 20'de de böyle konuşuyordum, 60'ında da böyle konuşuyorum. Dün başka bugün başka değil. Ben sanal değilim, olduğum gibiyim. Ama bizimde susmamızı, zulme rıza göstermemizi bekleyenler varsa boşuna bekliyor" şeklinde konuştu.

 

'GAZZELİ ÇOCUKLAR İÇİN TAZİYE YAYINLADIĞINI DUYDUNUZ MU'

TBMM'de 4 partinin İsrail'i kınayan ortak bildiri yayımladığını kaydeden Erdoğan, "Son derece güzel bir gelişme, takdirle karşıladık. Ama parti yönetimlerine baktığınızda Meclis'teki o cesareti göremiyorsunuz. Hatta CHP'nin getirdiği teklif çok manidar. İsrail'in savunma hakkı var teklifi böyle yapıyor. Ne demek ya? Mağdur olan Gazze, mazlum durumda olan Gazze bu ifadeyle metni teklif ediyor, kabul edilmedi tabi o ayrı mesele. Dikkat edin ne yapıyorlar? Yarım ağızla Gazze'ye destek veriyormuş gibi yapıyormuş gibi yapıyor ardından bize, hükümetimize veryansın yapıyorlar" dedi.

CHP'nin İsrail'den korktuğunu ve bu nedenle bir çift söz söylemediğini kaydeden Erdoğan, "Aynısını bunların Pensilvanya'daki akıl hocası yapıyor. İsrailli çocuklara ağlıyordu, İsrailli çocuklar için taziye yayınlıyordu ya. Mavi Marmara'nın Gazze'ye gidişini eleştiriyordu. Kim? O, Penslivanya'daki zat. Ne dedi, 'otoriteden izin almalıydılar' dedi. Kim otorite? Otorite biziz. Bizden izin aldılar. Ama onlar onu düşünerek söylemedi. İsrail'den izin alacak. Şimdi ne yapıyor? Gazzeli çocuklar için ağladığını duydunuz mu, gördünüz mü, Gazzeli çocuklar için taziye yayınladığını duydunuz mu, İsrail'i eleştirdiğini gördünüz mü? Yapamaz, ipini tutan efendisini eleştiremez. Onun medyası da İsrail için Gazze için hiçbir şey söylemez. Hükümete saldırarak sıvışmaya çalışıyor. Bu ihanet benim Ordulu kardeşimin gözünden kaçmaz. Milletim bu ihaneti affetmedi, affetmez" diye konuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler