CHP kulisleri hızlandı: İşte sona kalan 3 aday

CHP'de görüşme trafiğin hızlanmasıyla kulislerdeki hareketlilik de arttı. Gözler Yılmaz Büyükerşen, İlhan Kesici ve Faik Öztrak isimlerine çevirdi.

Yayınlanma: 26.04.2018 - 22:51
Abone Ol google-news

Görüşme trafiğin hızlanmasıyla kulislerdeki hareketlilik de arttı. Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olmayacağı kesinleşirken cumhurbaşkanlığı tarifindeki “ekonomi” vurgusu, gözleri Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, İstanbul Milletvekilleri İlhan Kesici ve Faik Öztrak isimlerine çevirdi.

ve Faik Öztrak isimlerine çevirdi. Kapalı grupta İlhan Kesici’nin görev verilmesi durumunda adaylık için ilk kez yeşil ışık yaktığı, AKP tabanından da oy alabileceğini söylediği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’nun aday tarifinde ayrıca “Her kesimden oy alabilecek, her kesimi kucaklayabilecek” gibi tanımlar yapması ve tanımında “partili” vurgusunun olmaması da kafaları karıştırdı. Bu tanıma en uygun isim olarak AKP kurucularından, AKP hükümetlerinde Maliye Bakanlığı ve başbakan yardımcılığı yapan Abdüllatif Şener’in adı öne çıkıyor. Şener’in muhafazakarlarla birlikte Kürtlerden de oy alabilecek isim olduğu belirtiliyor.

Seçimlerin 24 Haziran olarak açıklanmasıyla partiler arası temaslar da hız kazandı. CHP, Cumhur ittifakı dışında kalan tüm partiler için barajı sıfırlama hedefiyle ittifak görüşmelerine başlarken, bu formülde İYİ Parti’nin HDP’ye karşı çıkmasıyla daralmaya gidildi. Edinilen bilgiye göre CHP , İYİ Parti, Saadet Partisi, DP ve Bağımsız Türkiye Partisi ile oluşacak ittifak güçlü bir seçenek olarak masada duruyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler