Erdoğan'dan 15 vekil yorumu: Diktatörler bunu yapar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ülkede diktatör görmek isteyen bir gecede 15 milletvekiline, partisine, kamuoyuna hiçbir makul gerekçe göstermeden siyaset mühendisi ürünü yöntemlerle zorla parti değiştirenlere bakmalıdır." diye konuştu. Erdoğan'ın sözleri, "Aileme varan tehditler aldım" diyerek ve gözyaşları içinde istifa ettirilen Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve istifa ettirilen diğer AKP'li başkanları hatırlattı.

Yayınlanma: 27.04.2018 - 14:12
Abone Ol google-news

<video:965226>

AKP Genel Merkezi'nde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefeti eleştirerek, “Erken seçim kararında, o dar zamanda tüm istişare kanallarını harekete geçirdik” dedi.

"O açıklamayı yapmasaydım sırada 4-5 büyükşehir belediye başkanı daha..."

"DİKTATÖRLER BUNU YAPAR"

Genel başkan olarak görevinin milletin ortak çıkarlarına ve beklentilerine en uygun çözümleri bulmak olduğunu kaydeden Erdoğan, “Siz bakmayın bazılarının AK Parti’yi tek adamlıkla suçlamalarına. Bu ülkede diktatör görmek isteyen bir gecede 15 milletvekiline, partisine, kamuoyuna hiçbir makul gerekçe göstermeden siyaset mühendisi ürünü yöntemlerle zorla parti değiştirenlere bakmalıdır. 15 milletvekili, bunları millet seçti sen seçmedin, sen bunları ağlatarak kendi evinden kabul edemeyeceği bir yere gönderiyorsun. Diktatörler bunu yapar” diye konuştu.

“BUNUN FATURASININ AĞIRLIĞINI DA HEP BİRLİKTE GÖRDÜK”

Erdoğan ayrıca, 7 Haziran seçimlerinde “kısa bir belirsizlik” yaşandığını ifade etti ve ‘bunun faturasının görüldüğünü’ söyledi:

"Sadece geçtiğimiz 7-8 günde yaşanan hadiseler dahi, milletimize kimlerin kendisi için çalıştığını, kimlerin kumpas oyun peşinde koştuğunu göstermiştir.

Ellerinin ayaklarının birbirine dolaşmasından anladığımız kadarıyla şimdi tüm umutlarını 24 Haziran'a bağladılar. Şunu unutmayın, muhalefetin bu ülkede Sorosları çoktur. Bunlar sadece içeriden değil aynı zamanda dışarıdan destekli Soroslardır. Bunların kim olduğunu, hangi kaynaklardan beslendiğini de gayet iyi biliyoruz. Gün ola harman ola. Tüm güçlerini Türkiye'yi yönetmeye talip olmak üzere değil, sadece ve sadece şahsıma ve AK Parti'ye olan husumetlerini ortaya dökmek için seferber etmiş durumdalar. Ama işte buradan ilan ediyorum; yine başaramayacaksınız.

(Kılıçdaroğlu'nun aday tanımına) Ya sen bu tanıma en çok uyan insansın. Niye olmasın? Senden daha iyisi olur mu? Bu tanımın ta kendisisin. Yumuşaksın, ekonomiyi iyi biliyorsun.

“İşte milletimiz bu durumu gördüğü için ülkeyi yönetme emanetini 15 yılı aşkın süredir AK Parti’den başka kimseye vermiyor. Sadece 7 Haziran seçimlerinde kısa bir belirsizlik yaşandı. Bunun faturasının ağırlığını da hep birlikte gördük.

“Henüz hükümeti kurmayı bile becerememiş olanların, ülkenin siyasi-sosyal dinamiklerine nasıl sinsice saldırdıklarını hep beraber takip ettik. Yaklaşık dört ay sonra milletimiz bu haramzadelere dersini vermiştir.”

AKP'Lİ BAŞKANLAR AĞLAYARAK İSTİFA ETTİRİLDİ

Erdoğan'ın sözleri üzerine sosyal medyada başta "Aileme varan tehditler alıyorum" diyerek ve gözyaşları içinde istifa eden AKP'li Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve istifa eden diğer AKP'li başkanlar hatırlatıldı. Erdoğan'ın 'metal yorgunluğu' gerekçesi ile İstanbul, Ankara, Bursa ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanları ile Esenyurt belediye başkanı istifa ettirilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler