Erdoğan şimdi de Reyhanlı failini CHP ilan etti!

Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında Hatay'da düzenlenen mitingde konuştu. Gazze konusunda konuşan Erdoğan Reyhanlı Katliamını hatırlatarak, CHP'yi “Reyhanlı'nın faili ve hain” olarak ilan etti.

Yayınlanma: 20.07.2014 - 18:44
Abone Ol google-news

<video:96709>

Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz yerel seçimde AKP'nin CHP'ye kaptırdığı Hatay'da konuştu.

Başbakan Erdoğan cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında Hatay'da konuştu. Erdoğan'a Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık eşlik etti. Konuşmasında Gazze'ye aralıksız saldıran İsrail'i eleştirdi. “İsrail bomba yağdırıyor. Bazı İsrailliler de evlerin çatısına çıkıp film izler gibi izliyor. Destek veriyor” diyen Erdoğan İsrail saldırıları üzerinden Fetullah Gülen'e de “Dün Pensilvanya’daki zat sözüm ona itikaftan çıkmış Gazze için taziye yayınlamış. İsrail’e bir cümle var mı? Yok. İpini elinde tutan efendisine elbette söz söyleyemez” sözleriyle yüklendi.

Reyhanlı'yı da hatırlatan Erdoğan, “Reyhanlı’da 53 kardeşimizi şehit ettiler. Bu saldırıda dışarıdaki alçaklar kadar içerideki hainler de yer aldı. Kim vardı bunların içinde CHP vardı” dedi. Suriye'deki cihatçı çetelere tek söylemeyen Erdoğan CHP'yi “Reyhanlı'nın faili ve hain” olarak ilan etti. Erdoğan konuşmasını “Ama benim Hataylı kardeşim bir oldu sabretti bu alçakça provokasyonu aştı” sözleriyle sürdürdü.

'Grup konuşmamı izleyin'

"Salı günü 11:30’da grup konuşmam var" diyen Erdoğan, "O grup konuşmamı özelikle izlemenizi istiyorum. Orada bazı görüntüleri izleyeceksiniz. Bu CHP Genel Müdürünün, SSK genel müdürünün nasıl iş yaptığını hastanelerimizin ne durumda olduğunu göreceksiniz" şeklinde konuştu.

İşte Erdoğan'ın konuşmansının satır başları;

'CHP zihniyeti kuraklıktır. CHP zihniyeti susuzluktur. İnşallah Hatay'da 10 Ağustos'ta büyük bir fark bekliyoruz.. Şu MHP'nin durumuna bakın. Devrimci Halkçı Parti'nin çatısı altına girdi. Şimdi gitsin bu durumu tabanına anlatsın. Bu MHP en acınası günlerini yaşaıyor. MHP sorgusuz sualsiz bu adayı kabul etti. MHP buna itiraz edemez. MHP bütün iradesini CHP'ye ve Pensilvanya'ya kiralamış durumda. Ama benim MHP'li kardeşim buna çok güçlü bir şekilde cevap verecek. Benim MHP'li kardeşim tıpış tıpış değil, gönülden gidip sandıkta gereken cevabı vereceklerdir.

Tespih tanesi gibi yan yana dizilen bu partiler Türkiye'nin büyümesini istemez. 12 Eylül'de benim halkım bu bloğa gerekn cevabı verdi. İnşallah 10 Ağustos'ta milletim sandığa gidecek ve bu ittifaka gereken cevabı verecektir.

Karşımıza çeteler, mafyalar çıktı onlara gereken cevabı verdik. Biz yeni Türkiye'ye inandık. Yeni Türkiye nedir? Yeni Türkiye kardeşliktir, dayanışmadır, büyük ekonomidir, öncü ülkedir, büyük ülkedir, parası bayrağı, pasaportu itibarlı ülkedir. Biz bu yeni Türkiye'yi inşaa ediyoruz.

Reyhanlı'da 53 kardeşimizin şehit edildiği alçakça bir saldırı düzenlendi. Dışarıdaki hainler kadar içerideki hainler de vardı. CHP vardı. sınır kapılarında denediler. Hatay'ın içinde farklı yaşam tarzına sahip insanları tahrik etmek istediler. Ama benim Hataylı kardeşim sabretti ve bu alçakça provokasyonu aştı. Biz Ortadoğu'daki çatışmaların hiç birinde taraf tutmadık. Mezhepler arasında taraf tutmadık. Biz hakkın tarafındayız. Biz barışın tarafındayız, Irak'ta sadece hakkın ve mazlumların yanındayız. Yok şia, yok sunni. Ben şianın ileri gelenlerine şunu söyledim: Biz müslüman değil miyiz? Şu ölümler niye? 200 bin insan öldürüldü siz hala katil gözüyle bakmıyorsunuz? Hala nasıl savunabiliyorsunuz? Ama Kılıçdaroğlu gibiler olur. Bizim bakışımız başka onunki başka.

3 yıldır ülkemize gelen misafirlerimiz var. Ensar vakarıyla onlara yaklaşalım. Yarın bizim başımıza böyle bir şey gelirse ne yapacağız?

Kardeşlerim kumsalda oynaşan çocukları vuruyorlar ya. Şimdi ben soruyorum, ey Amerika neredesin? Ey Batı neredesin? Sesleri çıkıyor mu? Türkiye gibi Katar gibi, Venezuella, Şili başta olmak üzere Çin'in de bazı açıklamaları var. Bunun dışında herkes sus pus. İşte Londra'da, Paris'te New York'ta halklar ayaklanıyor. Türkiye'de her gün protestolar yapılıyor. Şimdi, İstanbul mitingimiz bunun finali olacaktır. Anadolu yakasında 1 milyon 250 bin kişilik alanda dev mitingimizi yapacağız. İsrail acımasızca katliam yapacağını ve kimsenin ses etmeyeceğini zannediyordu. Ama öyle değil. Bazı İsrailliler balkon teraslarında katliamı izliyor. CNN'in muhabiri durumu eleştiriyor. CNN hemen onu başka bir yere sürüyor.

Erdoğan: "Sen nasıl bir kadınsın ya, Yazıklar olsun!"

Bir kadın vekil var sen nasıl bir kadınsın ya. Yazıklar olsun sana. Sen nasıl anneleri de öldürmek lazım dersin. Türkiye'deki kadın örgütlerinin sesi niye çıkmıyor? Filistin'deki çocukların ölümüne tepki yok. Zaman zaman yaşananları Hitler zulmüne benzetince bana tepki gösteriyorlar. İsrail'in yaptığının Hitler'in yaptığından ne farkı var. Hitler'in yaptğının daha büyüğünü sen yapıyorsun. İsrailli parlamenterin 'Hamile bir Filistinli'ye kurşun sıkmaktan çekinmeyin' d,yor. Şu hale bak. İçeride İsrail'e tek bir laf edemeyenler AK Parti'ye laf atıyorlar.

Biz Hitler zulmüne karşıyız, antisemitizme karşıyız. ama biz İsrail gibi terör devletlerine de karşıyız. İslamafobiaya da karşıyız. Yer yüzünde vicdanların harekete geçmesi için ne gerekiyorsa onu yapmaya devam edeceğiz. CHP, MHP susuyor ama biz susmayacağız. Gazze'ye baş sağlığı dileyip bizi eleştiriyorlar.

Pensilvanya dün bir açıklama yapmış. Baş sağlığı dilemiş. Peki İsrail'e bir şey var mı, yok. İpleri sahibinin elinde olduğu için ses etmiyor. '

 

FETHULLAH GÜLEN'E YÜKLENDİ
 
Erdoğan, Fethullah Gülen'in Gazze için mesaj yayınlamasını gündeme getirirken, "Pensilvanya'daki zat Gazze için taziye yayınlamış. İsrail'i kınayan tek kelimesi var mı? Yok. İpini elinde tutan efendisine elbette söz söyleyemez" dedi.

Erdoğan, Salı günü saat 11.00'de TBMM'de yapacağı grup konuşmasını herkesin dinlemesini istedi, bazı görüntüler göstereceğini, bunların Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürlüğü dönemine ait olduğunu açıkladı. Erdoğan ortak yayında söyleşiye çıkacağı iki televizyonun adlarını vererek, vatandaşların bunu izlemesini istedi.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon