SP'nin cumhurbaşkanı adayı Karamollaoğlu: Gazze de bizim Cizre de bizim

Saadet Partisi'nin (SP) cumhurbaşkanı adayı, Genel Başkan Temel Karamollaoğlu oldu. Partinin sloganı ise " Türkiye'ye bilge başkan" olarak belirlendi. Karamollaoğlu, iktidara geldiklerinde ilk olarak OHAL'il kaldıracaklarını söyledi. Karamollaoğlu'nun adaylığını ilk değerlendiren siyasetçi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. Bahçeli, "Hayırlı uğurlu etsin. Son yılların en popüler siyasetçisi olmuştur" dedi.

Yayınlanma: 01.05.2018 - 10:14
Abone Ol google-news

<video:967224>

 

 

SP cumhurbaşkanı adayını açıkladı. SP, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı olmayacağını açıklamasının ardından Genel Başkan Temel Karamollaoğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak belirledi. Temel  

Saadet Partisi olarak 'Türkiye'yi normalleştireceklerini' ifade eden Karamollaoğlu, "Nasıl bir durumdayız ki bu ifadeyi kullandım? Şu anda biz OHAL'le yönetiliyoruz. Olağanüstü hal normal değildir. İktidara geldiğimizde yapacağımız ilk şey OHAL'in kaldırılması olacaktır. Şiddete başvurmadığı sürece farklı fikirleri önemseyeceğiz” ifadelerini kullandı. ‘5A’dan ayrılmayacaklarını belirten Karamollaoğlu, bunları da şöyle sıraladı: Akıl, adalet, ahlak, adanmışlık ve asalet.

"GAZZE DE BİZİM CİZRE DE BİZİM"

Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda yapacağı 3 şeyden bahseden Karamollaoğlu, "İlk olarak kırılan kalpleri onaracağız. Yıkılan güveni, toplumsal barışı tesis edecek kardeşlik havasını bütün Türkiye’ye yayacağız. İkinci safha, yatırım safhasıdır. Türkiye çapında büyük bir yatırım safhası başlatacağız. İsrafı kökünden kazıyacağız. Son olarak atılım safhası. Tarımdan hayvancılığa madencilikten enerjiye Türkiye’nin dört bir yanında kuracağımız tesislerle büyük bir atılım ve kalkınma dönemi başlayacağız. Gazze de bizim Cizre de bizim. Her kapıyı çalacağız, her eli tutacağız, her yüreğe dokunacağız. Sadece oy istemek için değil; kalp kazanmak için gideceğiz. Zafer inananlarındır ve zafer yakındır" dedi.

"BİRBİRİMİZİ YAFTALAMAK YERİNE ÇÖZÜM PROJELERİMİZİ ANLATMALIYIZ"

Hepimiz daha güzelin mücadelesini vermek için çalışıyoruz. İlk çağrımız şudur. Bu süreçte herkes, özellikle parti liderleri, devletin başında bulunan arkadaşlarım üsluplarına çok ama çok dikkat etmek mecburiyetindedir. Birbirimizi yaftalamak yerine dertlerimizi sıralayıp çözüm için projelerimizi anlatmalıyız. Öfke ve nefretle değil sağduyu ve nezaketle hareket etmeliyiz. Bu ülke için en büyük tehlike ne yazık ki kutuplaşma, kamplaşmadır. Oy devşirmek için toplumu germek, seçimi savaş gibi görmek, ülkeyi ayıracak üsluplara sarılmak bu millete yapılacak en büyük kötülüktür.

 "KİŞİLERİN DEĞİL SİSTEMİN ALTERNATİFİYİZ"

Kişiler üzerinden değil ilkeler ve prensipler üzerinden siyaset yapmayı tercih ediyoruz. İktidarı değil bozulan düzeni değiştirmek için uğraşıyoruz. Kişilerin değil sistemin alternatifiyiz. Bu süreci kişiler partiler üzerinden değil ilkeler üzerinden yürüteceğiz. Saadet Partisi’nin herkesin artık duyduğu bildiği prensipleri var. Kutuplaştırıcı değil kucaklayıcı siyaset, ayrıştırıcı değil birleştirici bir anlayışa sahibiz. Biz kuvveti değil hakkı üstün tutarız. Aklımıza estiği gibi akşam gördüğümüz rüyanın projesini uygulasınlar diye talimat verecek değiliz. Kuvvetler ayrılığını ön planda tutarız, bir kişinin değil istişarenin önem verildiği, adaletin her şeyin üstünde değer taşıdığı anlayışa sahibiz. İşlerin doğru yürütülmesinde en çok kıymet verdiğimiz husus ehliyet ve liyakattir. Kapımızı herkese açık tutar hiçbir zaman partizanlık yapmayız. Emanete ihanet etmeyiz. Ne çalarız ne de çaldırırız. Hiçbir zaman insanları kandırmaz aynı zamanda kanmayız. Biz dün söylediğimizi hiç yokmuş gibi addedip tersini icatlara koymayız sözümüzün eriyiz. Bunları söylerken kimseyi kırmak incitmek niyetinde değiliz. Tam tersi bu ülkeye hizmet etmek için milletin görev verdiği insanları uyarmak için bu ifadeleri kullanırız.

 "YOLSUZLUĞA, YANDAŞLIĞA, YALAKALIĞA, YASAĞA VE YAFTAYA YER YOK"

5 A'dan zamanı gelip, görev bize devredildiğinde, vazgeçmeyeceğiz. Bizim yönetimimizde yolsuzluğa, yandaşlığa, yalakalığa, yasağa ve yaftaya hiçbir zaman yer olmayacaktır. Biz garibanın hakkını, yetim hakkı korur gibi koruyacağız. İhalelerde şeffaf olacağız. Çevremizde yalakaların öbekleşmesine müsaade etmeyeceğiz. Biz şehirlerimizi yaşanabilir şehir haline getirmek için gayret edecek ranta asla müsaade etmeyeceğiz. Türkiye’mizi normalleştireceğiz, normalleşme ne demek nasıl bir durumdayız ki böyle bir kelimeye ihtiyaç duydum. Biz OHAL ile yönetiliyoruz. Hukukun işlemediği rafa kalktığı bir ortam demektir. Bundan dolayı iktidara geldiğimizde alacağımız ilk karar OHAL düzeninin kaldırılması olacaktır.

 TEMEL KARAMOLLAOĞLU KİMDİR?


Aslen Sivas’ın Gürün ilçesinden olup 1941 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. İlk ve ortaöğrenimini çeşitli illerde tamamladı. 1960’da burslu olarak gittiği İngiltere’de Manchester Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Enstitüsü, Tekstil Teknoloji Bölümünden 1964 yılında mezun oldu. 1967 yılında aynı üniversitede yüksek lisansını tamamladı.

Aynı yıl Türkiye’ye dönerek Sümerbank’ta proje mühendisi olarak işe başladı. 1967’de Devlet Planlama Teşkilatında uzman olarak görev aldı. 1967 – 72 yılları arasında DPT’de Tekstil Sektör uzmanı olarak çalıştı.

Askerlik hizmetinden sonra iki yıl özel sektörde çalıştı. 1975’de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik ve Uygulama Genel Müdürü olarak görev yaptı. 1977 yılında Milli Selamet Partisinden Sivas Milletvekili seçildi. Parlamento çalışmalarında KİT Komisyonu Üyeliği yaptı ve Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi olarak Türkiye’yi temsil etti. 1978’de Parti Genel Kurulu Üyeliğine seçildi.

1980 askeri müdahalesinden sonra 1987 referandumuna kadar aktif siyasetten uzak kaldı. 1980’lerde bir müddet özel müşavirlik yaptı ve daha sonra bir tekstil firmasında Genel Müdürlük ve Koordinatörlük görevlerinde bulundu.

SİVAS BELEDİYE BAŞKANLIĞINA SEÇİLDİ

Referandumla birlikte politik hayata geri döndü ve Refah Partisi Genel İdare Kurulu Üyeliğine seçildi. 1989 yılında Sivas Belediye Başkanlığına seçildi. Bir dönem Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra 1994 Mahalli İdareler Seçimlerinde aynı ilde yeniden Belediye Başkanı seçildi. 

SİVAS MİLLETVEKİLİ OLDU

1995 Genel Seçimlerinde Refah Partisinden Sivas Milletvekili olarak Parlamentoya girdi. Bu dönemde NATO Parlamenter Asamblesi Üyesi olarak görev yaptı. Aynı dönemde Refah Partisi Grup Başkanvekilliğine seçildi. Bu görevini Refah Partisinin kapatılmasına kadar sürdürdü.

Refah Partisi’nin Anayasa Mahkemesince kapatılmasından sonra Fazilet Partisine katıldı. 1999 seçimlerinde Sivas’tan yeniden Milletvekili seçildi. Bu yasama döneminde NATO Parlamenter Asamblesi Üyeliği devam etti. Mayıs 2000 tarihinde yapılan Saadet Partisi kongresinde Genel İdare Kurulu Üyeliğine seçildi ve Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

İyi derecede İngilizce bilen Karamollaoğlu, evli ve 5 çocuk babasıdır.

BAHÇELİ: SON YILLARIN EN POPÜLER SİYASETÇİSİ

Karamollaoğlu'nun adaylığına ilişkin ilk yorum MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den geldi. Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, "Hayırlı uğurlu etsin. Son yılların en popüler siyasetçisi olmuştur" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler